Tuesday, January 5, 2010

Ooga monster i praktiska färger


För vitt funkar ju jättebra på treåringar, det vet ju alla. Så sa jag till mannen att den här outfiten fick hon INTE ha i parken ännu (inte förrän hon haft den på sig ett par gånger iallafall). Nähä jaha sa han. Medans jag dushade passade han på att vara en omtänksam far och gav båda barnen en varsin jättebit vattenmelon. Utan haklapp. Utan att ta av kläderna. Och vattenmelon blir det värre fläckar av än blåbär, banan, blod, stearin och gräs tillsammans! Tur att man har en mother-in-law som är värlens bästa stain remover, annars hade vi inte haft ett rent plagg här hemma...
Iallafall så tog jag lite bilder innan. Tyget är från Boutique Knit Fabrics , tygerna verkar vara jättebra kvalitet och billiga var de oxå. Mönstret är linnemönster från Ottobre, förlängt. Byxorna är avritade från ett par Pumpkin Patch tights hon hade hemma.
Och en klänning med knytband. Mönstret är eget, inspirerat från bl.a. Kokalal. Tyget fick jag från mannens mors granne som sydde när hon var yngre. Är lite inne på rullfåll som ni nog har märkt.... Klänningen är lite stor, och tyget drog sig lite efter att jag sytt på kantbandet men det töjs ju ut när den är på!

Och en till väska. Behöver egentligen ingen mer sån, men tyget har legat i evigheter och ville bli något. Det är kardborreband på axelremmen så jag kan hänga den på barnvagnen, och avsydda hörn istället för bottenplatta. Mest för att jag är latmaja och tyckte att det var ett enklare alternativ.

Och finns det nån som kan rekommendera ett strykjärn?? Vårat är så fullt av Vliesofix eller vad det heter, att stryka är lika omöjligt som att åka ovallade skidor i blötsnö....

Och om ni har tråkigt, så kan jag rekommendera att ni går in på YouTube och lyssnar på Hassan. För visst är det fler än jag som kommer ihåg Hassan???? Eller Sunes jul är ju också ganska rolig.... Jag är ganska lättroad.

13 comments:

  1. Jag har oxå köpt oggabogga tyget :o) fast hos Mjuka tyger. Min lilla dam är superförtjust i tyget.
    Har bara hunnit sytt en mössa åt henne, men det ska bli tights och tröja så småningom oxå)

    ReplyDelete
  2. Vilka härliga kläder du sytt nu igen! Vad det ser underbart ut med sommar och klänningar, linne och tights! Här är det -25 grader så man vill helst inte ens tänka på att gå ut.
    Väskan är föresten oxå fin, gillar tyget!

    ReplyDelete
  3. vad gör det om det är praktiskt, när det blir sååå fint.

    ReplyDelete
  4. Här var det mycket fint, inspirerande! Tack för kommentaren i min blogg också!

    ReplyDelete
  5. Åh vilken lycklig tjej. Vattenmelon är verkligen inte det roligaste att få på kläder.
    Angående strykjärnet i skolan brukade vi rengöra det med stålull prova det innan du köper ett nytt strykjärn.

    ReplyDelete
  6. Jag skulle gärna se bilder på den "praktiskt vita" outfiten efter melonintaget! Bara för att det är kul med före och efter bilder liksom. Ha ha ha. Mindre kul för sykonstnären kanske, men även fast den är (faktiskt) OPRAKTISKT vit så är den bedårande. Och ibland måste man få vara lite opraktisk oxå, som mamma och barn.

    You Tube ja. En life saver som IKEA ibland - för oss utlandssvenskar. SUnes jul ska genast kollas in eftersom äldsta dottern Nelly 8 just börjat läsa Tjejtjusaren Sune som hon fick i julklapp av Mormor... Bra tips! Tack.

    ReplyDelete
  7. haha, jag som trodde du hade en 42 som vi, efter förlössningen. Lyllos dig, som kan äta glass och skrapmat, det måste jag sluta omedelbart. Så, you ar out off our projek!
    ingen anning vad hasan är, måste bara min utländningen bakground, kan inte så mycket om vissa saker.
    Det här set till jade var superfin och kul, hon ser supersöt ut, så mycket har hon vuxit! jag hoppas du är inte så modig att klä på mats i vit, det kan vara en riktig upplevelse!
    Jag älskar Pumpkin Patch från new zeland, har en superfin tröja här hemma, som köpte sekond hand, är det så dyrt som POP där?

    ReplyDelete
  8. hhihi, ni har lika kul som vanligt hör jag! Känns rätt så okej med 25 grader varmt...här är det -18 just nu....brrrr!
    Igår skulle jag sytt men fastnade framför juniorhockeyn (????)och en intressant diskussion med min käre make om vår äldste sons prestationsångest...som han tyckte jag borde kunna hjälpa till med att får bort...eftersom jag själv tillhör skaran som har prestationsångest. Inte så lätt sa jag, jag sportade ingenting när jag var 7 så jag vet inte hur jag skulle reagerat. Jag var äldre när jag började och kunde hantera det lite annorlunda förmodligen...

    Suck-varför ska detta drag behöva gå i arv?? Fast jag brukar säga att jag är väldigt bra på projekt..jag ger mig liksom aldrig...
    Ha det gott nu i värmen, här ska vi montera ned en spjälsäng och montera upp en växasäng till lilla (?) T...va 17 hände? Var inte hon bebis nyss??

    ReplyDelete
  9. Coola tyger du har!
    Bra tips om youtube, själv brukar jag kolla pá webb-TV. fast där visas nog inte Hassan längre. Jösses vad jag har skrattat át dom. jag brukar láta Naia spela spel och titta pá barnprogram pá Bolibompas sida. Sá att hon ska fá höra svenska frán annat háll än frán mej, som förövrigt pratar sámre och sámre vraje dag.....

    ReplyDelete
  10. Jätte mycket fina plagg som vanligt, skönt att ni har så varmt här är det 29 grader kallt ute. Så det är brasan och filt som gäller =)

    ReplyDelete
  11. Fina oogaboogakläder. Måste kolla in länken till tygbutiken!

    ReplyDelete