Tuesday, December 15, 2009

Titta vilket underbart tyg!!! Och lite annat....


Det här damp ned i brevlådan igår, ett jättefint landskapstyg i brunt, lite underbart Emil och Ida tyg, och ett supergulligt ribbon med elefanter, från en jättegullig tjej med bloggen RE-DIZAIN. Hon undrade om jag ville byta lite Metsovaara mot något annat, och det ville jag ju gärna. Titta vad mycket fint jag fick... Det bruna landskapstyget kommer jag aldrig våga sätta saxen i, det kan man ju bara inte.... Emiltyget blir nog något åt Max, vi får se....


Äntligen har lille Max fått en sommarpyamas....
Båda dessa tyger är loppistyg, den lejongula stretchfrottén är helt underbar, och jag vill ha mer... Aporna var lite gulliga med tycker jag. Hittade samma tyg i blått, men vet inte riktigt vad det ska bli av det ännu.

Sydde denna för ett tag sen, men den är så stor att den lär passa Jade om några år. Hade ett mönster på en size 2, och försökte förstora den till en size 4 ungefär. Men den blev nog mer storlek 6.... Never mind... Båda tygerna är loppistyg.

Den här får hänga med på ett hörn med, ett sånt där plagg som hade hamnat i soporna för längesen om det inte hade varit för kanintyget. Sånt är ju en raritet här, så jag kunde inte sätta saxen genom det hur mycket jag än ville göra det.... Fattade inte hur jag skulle få dit kragen, så tillslut overlockade jag den bara, tyckte ju att sömmen ändå inte syns under kragen.... Sen dog strykjärnet och nåla orkade jag inte, så hej och hå vad det blev vågigt. Pressarfotstrycket går inte att ändra på min symaskin, så då blev det ännu vågigare. Men kaninerna är ju söta iallafall!

Nu ska jag öppna dörren som Jade stängt, hon vill inte att flugorna ska komma in. Hon tycker att flugfritt är att föredra, även om det innebär bastu de la solsting. Ha en trevlig dag!

10 comments:

 1. Helt fantastiskt tyg det där landskapstyget! Aldrig sett förut! Söta klänningar också!

  ReplyDelete
 2. Hon från re-dizain har allt som möjligt, vad kul byte! det var av henne min dunderklumpen påslakan. mit emiltyg är köpt på tradera för 1 kr, men det räkte bara till den sjkorta, älskar emil och dunderklumpen, men håller mig lite borta från tradera just nu. vet inte hur ska jag klara behandla mig för missbrukning men måste. ska vi bara grundare för Anonyma traderaren och samla ihop en del av oss som vill hålla sig nikter, men klarar inte det, hehehe.

  ReplyDelete
 3. Vilka söta tyger du kan väl rama in tyget så det blir en tavla i barnens rum. Då kan du titta på det och njuta utan att behöva klippa sönder.

  Mycket fint du syr hur hinner du. Jag gillar kaninis klänningen med röda detaljer fin modell och den ser så otroligt skön ut.

  ReplyDelete
 4. Så heldig du er som fikk Emil-stoff! Ellers lo jeg godt da du beskrev Lucia-dagen med en trøtt, liten gutt som endte opp på parkeringsplassen. Har en lignende type her hjemme.

  ReplyDelete
 5. Å, det landskapstyget fast med grön botten hade vi som rullgardin när jag var liten. Det är så fint!

  ReplyDelete
 6. Jättefina tyger, underbar kaninklänning!!!

  ReplyDelete
 7. Åh, syns apestoffet er helt fantastiske!
  Og så masse fint du syr:)

  -jeg liker ekstra godt kaninkjolen, syns den ble supersøt!!

  ReplyDelete
 8. Waaahhh är helt avis på apfrotteen!!!! ;) Och så fina klänningar du gjort!

  ReplyDelete
 9. Underbara tyger och fina kläder! Aptyget är jätte sött, vilka loppis fynd du gör hela tiden!Ha det bra i värmen här är det -21 grader idag...Brr!!!

  ReplyDelete
 10. Du måste ju vara värsta loppisfyndaren..påminn mig om att hyra in dig om du ramlar på besök i nordligt land med snö, snålblåst och kyla...!
  Fint byte, skulle också vilja ha tag i det där bruna Emiltyget...

  ReplyDelete