Saturday, January 9, 2010

Mer mjuka kläder...


Mitt paket med JNY tyger har inte kommit bort. För de har inte skickats ännu. (Ska kanske klargöra att Jenny har skickat dem till min moster i Sverige innan jul, men att de inte har skickats därifrån ännu) Missförstånd... Paketet som kom bort, men som har kommit tillrätta, innehöll inte några JNY tyger utan lite Traderatyger, ett änglaspel, Musse Piggs julafton DVD, Fem myror DVD, änglaspel och en julstjärna samt Meedoms bok som jag inte fattar ett smack av. Så det kom iallafall efter en lång resa till Australien. Måste ha VANDRAT hit, och simmat över Atlanten eller vilken pöl det nu är som skiljer Australien från civilisationen... Men nu är den här, och JNYs tyger ska skickas med rekommenderad post så jag slipper bita ned naglarna igen...
I brist på fina tyger, så slaktade jag Jades finaste babyfilt från småfolk. Ena sidan blev en t-shirt. Den andra sidan (annat mönster) ligger fortfarande och väntar på att bli nåt annat. Tyget är jättetunt och ganska svårt att sy i, men jag blev nöjd!
Och det här setet blev jag inte lika nöjd med, så det får bli till att användas på förskolan. Försökte overlocka fast halsmudden, och sen vika över och sy fast som vanligt, men det töjde sig nog medans jag overlockade fast den för den blev lite sladdrig. Hur syr ni fast halsmuddar??? Jag tycker det blir snyggast när man syr fast den, viker över och sen syr fast den igen fast det tar ju längre tid. Några andra tips??
Idag har det varit så varmt att det inte har gått och vara ute. UV indexet här har visat "extreme" de senaste dagarna, så det är nog bäst att hålla sig inne. Fast man ser många turister här nu (och Australienare med för den delen) som har varit ute i solen liiite för länge (och det räcker med en halvtimme i solen så är du stekt sen) som ser ut som de har varit med om elsvåda allra minst. Sönderbrända. Ajajajaj is all I can say....

15 comments:

 1. Fina kläder! Ja, vad ska man säga, är det inte för varmt så är det som här, för kallt:) Nu är det "bara" -20 grader så snart kanske vi orkar ut igen:). Skönt att tygerna inte kommit bort, det hade ju varit för trist!

  ReplyDelete
 2. jättfina kläder :) Här är det inte så varmt, saknar den globala uppvärmningen som alla tjatar om. Vad har sibirisk vinter med global uppvärmning att göra? Ge mej värme !!!

  ReplyDelete
 3. Söta kläder! Jag väntar också otåligt på paket från england med en kantbandare. Sen kommer jag sy snygga muddkanter (hoppas jag om jag får den att funka...).

  Tänk att här är det så kallt att man måste hålla sig inomhus! Det går knappt att föreställa sig raka motsatsen :-D

  ReplyDelete
 4. Jättefina kläder! Jag vill också bli bränd i solen (eller inte), men åtminstone ha det varmt och skönt. Här är rena Sibirien t o m i Göteborg! Kommer inte ihåg när det senast var så här kallt så här länge! Brrrr...

  ReplyDelete
 5. Jättesöta kläder. Skönt att höra Att tygerna Inte Kommit bort. Här är det som du säkert hört Redan ca -20 grader och massor av snö. Hela Sverige skottar som galningar, D.

  ReplyDelete
 6. Håller med de övriga, här håller vi oss inte inne pga värmen direkt!! I går morse på väg till jobbet var det -31 större delen av de 5 milen!!! Brrrr
  Vad skönt att inte tygerna kommit bort!!!!
  Du syr verkligen fina saker!!! Kläderna ser sköna ut!

  ReplyDelete
 7. Nu räcker det! jag vill flytta till Australien, för steckat eller inte, här är fröstat och håller på att dö. BrRRRRRRRRrrrrrrr, så kallt! fast snart kommer att vända, hehe, och då ska vi skriva som du om värme, medan du ska frysa, vendetta! fast i sverige vet jag inte om man kan ta äkta revansh, men iaf åker jag värje sommar till spain, och kanske detta till KUba, har nåt viktig att fixa där, som du bara vet.
  Jag måste säga att jag tackar så mycket för din lilla klapp i axeln, känns skön! Du är lika duktig på att sy, och på att hitta läckra tyg eller släkta och återvända är du bäst. vem ger mer användning till dyra täcke och filter än du? småfolk är så himla fint i vilken som helst de gör, och kostar skjortan, hehe, det kalas smart och sparsam. imponerat! Sötta t-shirt. hoppa över att ge tips om mjuka tyger för jag kan ju mindre än dig. men att kanta på muddar gör jag precis som du, och testat det du testat med lika mindre fin resultat. jag tror man måste ha kantbandare, vilket gecko har visat på hennes blogg, och att det inte är så dyrt. kolla om du hittar på ebay, för det är där man köper, kika inn hos gecko först.
  kram! aleisa

  ReplyDelete
 8. Så fint!!
  Konstigt att folk inte är mer försiktiga med solen..
  Ha det fint!!

  ReplyDelete
 9. Jättefint! När jag syr halsmudd så har jag två sätt, beroende på hur mudden ska se ut. Om den ska se "bandkantad" ut så gör jag ung som du eftersom jag inte är kompis med min bandkantare ännu......, dvs overlockar fast, viker över till avigan och syr sedan fast med täcksöm på min coverpro. Det funkar bra.
  Om jag vill ha en halsmudd som liksom är lite bredare och ser ut som vanliga t-shirt halsmuddar så syr jag först ihop muddväven till en rundel, viker den med rätsidan ut och nålar fast räta mot räta mot halsringningen och overlockar fast den samtidigt som jag sträcker. Sedan brukar jag sy en täcksöm från rätsidan för att sticka ned sömsmånen på insidan liksom.

  Titta mycket på Meedoms bilder så blir det lättare. Vill du ha hjälp så hör av dig. Tänk på att stl 80 i meedom är ung som vår stl 86 och att de kan vara lite breda i modellerna. Form 1 är det jag sytt i mest. Har jag använt form 2 så har det varit för pösbyxor eller överdragströja. Form 3 som är jättebrett har jag faktiskt aldrig använt. Man kan gärna förlänga tröjor och byxben också. Form 0 är till för tights. Sedan finns det form 1,5 som är en västklänning. Minns inte om den är separat, eller ej på det mönstret. Halsringing 1 (tät) är om du ska ha sån där invikt muddväv, halsringning 2 om du ska ha vanlig halsmudd och 3 till som du ska sy luva på plaggen.

  Hjälp vilken uppsats! Du fattade nog allt detta innan tror jag...men nu orkar jag inte ta bort det!

  Hmm ,lite solsken och värme vore ju inte helt fel...avskyr när det är mer än -10...

  ReplyDelete
 10. Ännu mer fina kläder du syr som bara den.
  Kan tyvärr inte hjälpa dig med trikå halsar har sytt en enda i hela mitt liv men jag läser gärna svaren du får så jag vet hur jag skall göra dagen då jag skall sy i trikå.
  Värme skulle inte jag tacka nej till men kanske inte bli knallröd och flagig jobbigt att sova då.

  ReplyDelete
 11. Så fine klær! Smart å bruke Småfolk teppet til t-skjorte, ble så stilig.

  Og bra at pakken din endelig kom frem. Jeg bruker Meedom mye, syns den er bra basisbok å ha. Kikk litt mer i den, og bare prøv deg fram!!

  ReplyDelete
 12. Hej! Vill bara svara på din fråga om dockan. Jag vet att det finns materialsatser att köpa, har gjort det en gång och det blev inte någon fin docka;) Det var svårt själv att få till det fint. Det var fantastiskt att få gå en kurs där man fick tips och hjälp steg för steg. Material har sedan vi gruppdeltagare beställt tillsammans från tyskland. Vet dock inte vad butiken heter eftersom jag själv inte ordnande med beställningen. Det var jättekul att göra dockan och jag kan varmt rekommendera att prova göra en egen. Lycka till! / Jennie

  ReplyDelete
 13. Vad skönt att alla tyger är under kontroll - för det är ju inte billigt direkt.

  ReplyDelete
 14. Ordet "Lagom" finns inte heller i Australien som jag fattar det.
  Jag menar lagom som i lagom varmt, eller lagom som i lagom kallt.
  Lagom som i lagom mycket folk eller lagom som i lagom hög ljudnivá.
  Vissa dagar har man bara lust att ge upp, som idag dá jag har státt i kö i 2.5 timme pá arbetsförmedlingen föra att lämna in 1 (!!) papper.
  Men som sagt var jag är ju här frivilligt. (och snart kommer jag att tycka att det är underbart). Men ibland blir det för mycket.
  Tur att man har youtube sá att man kan skratta bort en stund.

  Just det, fina fina saker du syr.

  ReplyDelete