Monday, January 11, 2010

Orkar inte byta nålar i min overlocker...


... så det blir en till klänning i stretchigt tyg. Köpte en klänning på loppis och sprättade upp sömmarna och voila så hade jag nog med tyg för att sy en singoallaklänning. Först tänkte jag prova min nya Meedom bok, med mönster nummer 20 A-form 3 (variation klänning). Men det blir väl ingen Singoalla av den, ni som har den boken!??! Det blir väl en klänning med ganska normal halslinning?? Eller breddar man halslinningen själv vid ärmarna??? Eller!?? Gav upp (innan jag hade provat såklart), och använde ett av mina andra Singoallamönster och förstorade bara upp det litegrann istället. Förövrigt fattar jag inte så mycket av den boken, men jag ska sätta mig ner och kolla lite noggrannnare sen nån dag. Max drog förövrigt sönder mönsterark 6-7 år, och jag visste inte om jag skulle bli arg på honom eller tacka honom för att jag slapp göra det själv.... För det var just vad jag kände för att göra. Dock tyckte jag att boken var lite för dyr för att ha sönder men det tyckte ju uppenbarligen inte Max...
Enough said, nu ska jag torka av Jade (som precis har målat), sen ska jag väcka Max. Sen ska vi åka och handla mat. Jättekul. Jag ville gå ner till stranden med barna för ett eftermiddagsdopp, men mannen tycker det är viktigare att det finns mat i huset. Tråkmåns....

22 comments:

 1. söt klänning!
  Jag har bara haft Meedom lånad från biblioteket, och den tror jag inte gick till mer än stl 98 eller något sådant.Tyckte ändå den var bra, men just då fanns de inte att köpa. Sen har jag glömt bort att leta.
  Med flera års Ottobreprenumerationer så har jag ju ganska många mönster, men det gäller ju att hitta dom också...

  ReplyDelete
 2. Söt klänning! Finare modell än meedoms tycker jag. Angående Bambi så har det hänt mig flera gånger att jag gjort något som nån annan precis hinner blogga om före mig! Ska bli roligt att se din Bambi när klänningen är ihopsydd :-)

  ReplyDelete
 3. Åh vilken söt klänning! Den var jättehärlig! /petra.h

  ReplyDelete
 4. Kjempesøt kjole!
  Det dere på svensk kaller singoalla, heter på dansk raglan. Så se etter ermet merket raglan og kjole (ja det er jo klanning på svensk)/ blusedelen merket raglan. Håper det hjelper litt?? Husker ikke akkurat i farta hvilket nr de har på mønsterarket.

  ReplyDelete
 5. Jättesöt klänning och vilket underbart fint tyg. Jag har tyvärr inte gjort några singoallor men det är som siri säger det är raglan. Ta ett vanligt mönster och rita in sömmen så som du vill ha den. Klipp bort delen och sätt fast den på ärmen och rita om den. Öka sedan både livdelen och ärmen så du får rynk. Förstod du något?

  ReplyDelete
 6. Fin modell och jättegulligt tyg!

  Låter exotiskt med ett litet eftermiddagsdopp. Men vi har ca 2 plusgrader nu. (I slutet av förra veckan hade vi minus 33!)

  ReplyDelete
 7. wow, jag vara jade, superläckert! Tyget är helt underbar, och modellen med. jag trodde du hade FAEs mönster,???, den tycker jag är bäst!. annars är det gynter som har singoalla, mycket bra är den tycker jag. hoppas där är värm och svetig, för här är det som du vet, bbbrrrrr!

  ReplyDelete
 8. Söt klänning igen! Har tyvärr ingen bra koll på Meedom, har precis lånat den på biblo och tänkte rita lite mönster men jag blev lite matt av alla linjer hit och dit så jag vet inte hur många jag orkar rita... När det gäller singoalla så har jag använt Ulla Welinders mönster till de jag har sytt men de är ju i storlek 6 och 8 år. Hur som helst tycker jag att de singoallorna blir toppen. Ha det bra i värmen!

  ReplyDelete
 9. Jag kan rita Welinders singoallamönster åt dig om du vill. Maila mig isåfall och vilken storlek du vill ha den i.

  Men du kommer att förstå dig på Meedom, det tar en liten stund bara. Som sagt, bilderna i början är ganska bra har jag för mig, på hur man kan använda mönstret. Att rita raglanärmar är ju inte svårt men det är ju några linjer just därikring.

  ReplyDelete
 10. Härligt tyg! Jag har inte helt fastnat för Meedoms mönster, tycker att de är lite för vida. Och inte helt lätta att rita av! Har själv ritat deras singoallaklänning, och tycker att den är alldeles för vid, så jag knåpade ihop en smalare variant genom att gå ner till en smalare form.

  ReplyDelete
 11. Jätte fin klänning, snygg modell!!

  ReplyDelete
 12. Hejsan:)
  Jag är tveksam om piraterna. Frågade Anna för några dagar sen, eftersom de är slut i webshopen och jag skulle vilja ha lite. Men hon glömde nog svara på den frågan... jag hade X antal frågor:)Men om ni lyckats beställa borde det nog ha funnits, nu finns bara bomullsväven kvar.

  Som sagt om ni vill ha sköldpaddor så peppa Anna, hon har redan möntstret. Kanske efterfrågan sätter fart. Och vad gäller prickelpigor ska jag nog ge dem ett ansiktlyft och lägga upp dem igen:)

  Haha vilka killar du har i huset. Och vilken tråkmåns;) Jag kör med havregrynsgröt när jag prioriterar annat.

  Massor med kramar/Johanna

  ReplyDelete
 13. Åh underbar klänning, så härligt tyg!! Vad mycket fint du sytt på sistonde, jag har varit dålig både på att blogga och läsa bloggar ett tag, så det är mycket härliga inlägg att dreggla över! =)

  ReplyDelete
 14. Du har något att hämta i min blogg! ;0)

  ReplyDelete
 15. Hejsan, du har en award att hämta på min blogg om du vill:) Oj ser just att du fått av madelene också... haha ok:)

  ReplyDelete
 16. ha något till dig i mon blogg kram

  ReplyDelete
 17. Vilken fin klänning! Vad glad man blir utav alla blommor på den. Ibland gör man klipp (!). För övrigt jättefina kläder du syr.

  ReplyDelete
 18. ps. lägger till dig på min blogg-lista, om det är ok?
  /Yvonne

  ReplyDelete
 19. Hei, det ligger en award til deg på min blogg:=)

  ReplyDelete
 20. vi får väl se om du orkar skrolla ända hit...
  Jag tycker att din blogg är så härlig så jag har skickat en award till dig... läs mer på min blogg #smile#

  ReplyDelete
 21. Så gøy! På min blogg ligger en til. Takk for din inspirerende blogg og humoristiske tekster!

  ReplyDelete
 22. Oj, det va små klumpar! :0) Mina 2 första va 50 lång och vägde 3430 0ch 3340 :0) Lilla Abbe va bara 49 lång och vägde 2810g så st 50 va stort kan jag lova till honom :0)

  ReplyDelete