Sunday, April 4, 2010

Länge leve sommaren...


Påskklänning (Easter dress)

Tröjor som väntar på att bli färdiga (Shirts waiting to be hemmed and finished)

Summer ain't over yet

Jade på sin rosa cykel (Jade on her pink "wobbly bike")
Och långt mellan inläggen blir det. Nån dator har jag ju inte, förutom mannens då förståss men den är ju upptagen för det mesta. Vi försöker dela på den så gott det går, men sen tycker jag det är lite tråkigt att inte kunna kolla på TV och sen kolla på datorn när det är reklam (datorn är med ryggen åt TVn, så det är ju inte lika bekvämt som att ha en laptop på armstödet på soffan direkt. Men men, det är ju ett i-landsproblem liksom hej och hå...). Iallafall har jag sytt lite. Mer än vad jag visar upp just nu, för jag var ju tvungen att skicka lite sommarvärme till er därborta i vintern (dit jag förövrigt ska om typ en vecka...). Och mer bilder kunde jag inte ladda upp!
Iallafall så visar jag upp ett gäng tröjor som jag måste fålla innan de är klara. Och en mössa som jag sydde enligt beskrivning av Blomma åker vagn. Jag sydde en påskklänning åt Jade enligt mönster som Siri så snällt skickade åt mig.
Vi bestämde oss för att skippa påskharen i år, eftersom Jade så snällt påpekade att påskharen bara är ett påhitt... Jaha, tre år och tror inte på påskharen längre. Jultomten då, det kommer att bli intressant i jul det...
Hoppas ni alla hade en trevlig påsk!!
I don't get to post very often, as my laptop is beyond salvation. I get to use hubby's computer, but it is not as convenient as I'm then sitting with my back to the TV. I want to be able to browse the computer during the ad-breaks, with my bum firmly planted on the sofa! MAJOR problem... *wink wink*
Anyways, I've been busy sewing some clothes for the trip, we're leaving in about a week and a half!
Also, no Easter Bunny this Easter, Jade told me he's only a pretend bunny. Oh dear, and I really thought he was for real... Just wondering what Christmas will bring then, what about Santa?!!? Can be interesting!!
Hope you had a great Easter!

19 comments:

  1. Söt påsk klänning och fina tröjor! Vad jobbigt att vara utan egen dator men som du sa, det är ju ett i-lands problem:) Hade nog aldrig trott att jag skulle kunna bli så galen av att en dator strejkar eller segt internet... Våren verkar faktiskt ha kommit hit oxå för nu har vi haft flera plus grader i flera dagar och snön smälter och det droppar från taket. Såg just att väder gubbarna påstår att tom vi här uppe ska få 15 grader varmt om en dryg vecka. Men det lär ju visa sig om det stänmmer, kan väl lika gärna bli en massa - grader känns det som...Driv vis med snö finns det ialla fall även om asfalten på gatan faktiskt visar sig nu:)

    ReplyDelete
  2. Hi! I love the top dress, did you make it and if so did you use a pattern? I'd love to try something similar. Love the bike shot too. Hope you have a wonderful trip, take care xo

    ReplyDelete
  3. Vilka härliga bilder och fina kläder! Just idag är här riktigt grått, kallt och fuktigt. Jag får väl trösta mig med att det åtminstone är plusgrader och ingen snö :)

    ReplyDelete
  4. Supersöt klänning! Vad det ser härligt ut på dina bilder, här är plusgrader men det regnar.
    tack för din kommentar!

    ReplyDelete
  5. Påsk-klänningen är jättefin! Lite "patch work", kalasfina tygkombos. Gillar cykeln också... Vi har ju en liakdan men i trä... Kanske lite färg skulle göra den lite mer intressant?

    ReplyDelete
  6. oh så fina grejer... hoppas verkligen pirattyget kommer igen...så härliga färger i det! Hoppas ni haft en skön påsk:)

    ReplyDelete
  7. Påskklänningen är ju helt outstanding!!!! Superfin...älskar tygkombinationerna och tyget med de små kycklingarna på är ju bara helt ljuvligt och påskigt:)

    ReplyDelete
  8. Sa sot paskklanning. Vi blir kvar 2veckor till och hoppas pa lite varme nu men regnet verkar folja efter oss.
    Hoppas flygresan gar bra och att ni far det bra pa semestern.

    ReplyDelete
  9. Så søt påskekjole:) Bra at du kunne bruke mønsteret jeg sendte deg!

    Nyt siste del av sommeren, det ser jo fantastisk ut på stranden:)

    ReplyDelete
  10. Vilken superfin påsk-klänning! Skönt att se att det finns sommar nån stans... ;-)

    ReplyDelete
  11. Vilken söt påskklänning, kycklingarna är ju för underbara! Härliga sommarbilder, här uppe i norra Sverige är det mycket snö men i alla fall plusgrader på dagarna! Man längtar verkligen till sommaren! Njut av de sista sommardagarna för en tid! :-)

    ReplyDelete
  12. Jättefin påskklänning! Här har det verkligen svängt i äkta aprilvädersanda! Ena dagen +12-13grader varmt och sol: underbart. Sedan vaknar morgonen efter av att barnen stormar in i sovrummet och säger att det snöar ute... Håller med min mellankille som sa det så rakt: "jag vill inte ha mer snö nu." Så packa allt mellan vinterstassen och varmvåren i klädväg...;-) Har inte hunnit sy så mycket i påsk, mest träffat folk och umgåtts med familjen. Får väl se om det blir lite imorgon, trots att T är hemma och är sjuk...hm, hmr, går sådär att sy då...

    ReplyDelete
  13. Härligt fint och somrigt! Vår lilla Loppan (som fö går på samma dagis som Fias sjuka T!) utbrast hänfört igår (när hon såg snön) Mamma det här är mitt bästa liv! Tur att det fanns nån som kunde se nåt positivt med den snön... Och tur också att den är borta nu!

    ReplyDelete
  14. Jättefin påskklänning! Längtar verkligen efter sommarvärme, men det lär ju dröja ett tag till. Hoppas ni tar med er lite värme när ni kommer till Sverige. Vissa år har det ju varit riktig sommarvärme i april.

    ReplyDelete
  15. Hej Honey! I would love a copy of that pattern but only if it's easy, can you email it? I looked for your email but couldn't find one. Mine is on my blog but here it is anyway rebekaw@bigpond.com Let me know how I can repay you. I hope you have a wonderful two months in Sweden, where abouts will you be? My husband will be super jealous. Take care and thanks so much xo

    ReplyDelete
  16. Åh, så söt påskklänning! I Mellansverige var det igår +16° i solen och i lä... så du kommer förhoppningsvis med värmen.

    ReplyDelete
  17. Vilken härlig påskklänning och tröjorna är jättefina med.

    ReplyDelete
  18. Så fina! Älskar klänningen!
    Jodå visst var mina pirater vävda! Köpte dem förra sommaren dock..
    Ha en trevlig helg!

    ReplyDelete
  19. Gillar den gula klänningen skarpt, gillar hela din blogg föresten;) Undrar om du klipper ut delarna på klänningen syr ihop dem och sedan lägger mönster på för att klippa ut eller något annat. Provade på en klänning men önskar ett bättre resultat.....

    ReplyDelete