Wednesday, December 16, 2009

40 gader varmt, så det blir nog ingen snö i år...


Först ut är en Emilskjorta (fast det blev lite mer av en blus...) åt Max. Han ställer ju till så mycket hyss, att Emil ligger i lä... I morse hällde han ut en liter mjölk på golvet och plaskade glatt medans jag hjälpte Jade på toaletten. Sen får man nog vänja sig att han är ganska lång och drar man sen upp en stol till köksbänken så når man ganska mycket. Så det blir till att se till att allt blir undanplockat hädanefter... Min alldeles egna lilla Emil, fast nån snickerboa behöver han inte, för så arga blir vi inte här hemma... Emiltyget var från re-dizain, resten är loppisstuvbitar. Mönstret är Gynthers i grunden, men breddad för att den inte ska sitta åt om lilla (stora) magen. Sen ändrade jag ärmarna osv osv.


En present åt min väninna som precis fått en liten bebbe. Den stora filten har fleece som mellanlager, och en ljusblå baksida med vita stjärnor och gossens namn applicerat. Men fotot ville bara vända sig på högkant så jag gav upp och tog bort det. Dockan är också till bebin, och den lilla filten är till storasysters dockor... Jag strök filtarna innan jag skickade dem....

Och lite av de tyger jag beställde från Boutique Knit Fabrics, kostade mellan 5 och 9 US dollars per yard. Fick hem dem fort och smidigt, och nu ska jag bara fundera ut vad jag vill sy av dem....

Sist ut, en kjol åt Jade. Först sydde jag fast resåren med trestegs zig zag (??), sen vände jag över resår och kjolkant och sydde fast med elastisk raksöm eller vad den nu kan tänkas heta. Såg jättesnyggt ut, och tänk vad bra - ingen resår som rullar sig! Skitbra, tills jag provade den på Jade - alldeles för stor... Och försök och sprätta trestegs zig zack på resår och frotté och se hur många stygn ni kan sprätta innan det blir hål i tyget... Och det tog e-v-i-g-h-e-t-e-r, så saxen åkte fram och resåren klipptes loss. Sen sydde jag vanlig resårkanal på vanligt vis. Håhå jaja.

Nu ska vi åka till Gran and Poppy (farmor och farfar) och njuta av lite air-conditioning.

15 comments:

  1. Jag känner absolut igen känslan när man tror att man kommit på ett himla bra , nytt sätt att göra något moment på, och så visar det sig sen att det inte alls blev som det skulle...Blää!
    Fast kjolen ser ju ut att ha blivit bra till slut i alla fall!

    ReplyDelete
  2. Angánde luciafirande. Finns det sá mánga svenskar dár eller firar man lucia i Australien ocksá. Fórlát om jag är dum.
    Det är som sagt helt omöjligt att fá julstámmning. Visserligen har vi kallt, mer inomhus án utomhus, men med en stor palm utanför fónstret blir det inte jul, hur mycket man än försóker.
    jag skulle skicka paketer och julkort och skulle göra sá mycket, nu blev det inte sá...
    Nu har jag slutat stressa idag börjar jag jobba sá det finns ändá ingen tid.

    Finfina tyger och vad duktig du har blivit.

    ReplyDelete
  3. Åg vad mycket fint! Emilskjortan var ju jättesöt. Jag blir lite förälskad i alla emilskjortor märker jag. Det är något med den där lille busige emil, och tygerna är helt underbara! Inatt har vi fått snö....tänk...här nere i Malmö. Vi har ALDRIG snö...bara is annars. Undrar hur länge det blir kvar?! :) /petra.h

    ReplyDelete
  4. Ja, 40 grader låter ju nästan för varmt och -24 känns lite för kallt, ett mellanting skulle kanske inte vara så dumt?:) Vilken jätte söt Emil skjorta! Har oxå en son som hinner med en hell del och klättrar och far och gör sånt som tjejerna aldrig ens funderat på att göra:)Jag brukar sy resår unjefär som du provade och nackdelen är just det där att det kan vara svårt att få resåren rätt storlek. Man får göra den kortare än vanligt för den töjer sig på nått vis när man syr, frågan är alltid hur mycket. Hopplöst att sprätta iaf!Ge inte upp, försök igen!

    ReplyDelete
  5. Oh shit vad varmt!!! Hoppas den fina emilskjortan svalkar!! :-)

    ReplyDelete
  6. Så masse du får sydd i varmen!! Emilskjorten er supersøt:)
    Og en heldig baby og storesøster som får så fine tepper.

    Kos dere videre i sommersola:-)

    ReplyDelete
  7. Skrattar högt!!! Tygerna får inte minsann ligga och vila i din tyghylla, inte...supersöt!

    ReplyDelete
  8. Vi har det betydligt kallare här! Vad mycket fina saker du har sytt!

    ReplyDelete
  9. Hur hinner du med allting? Jag förstår inte var du hittar tiden. Du måste helt enkelt vara obsessed med din symaskin. Delar ni säng kanske?!! När umgås du med mannen? Jag får liksom inte ihop det.

    Kämpar på med min virkade babyfilt som snart - snaaaart - är färdig. Mamma har skickat extra garnnystan i två omgångar då jag missbedömde åtgången av mitt projekt och garnet inhandlades i Sverige i oktober... Kanske hinner jag visa på bloggen innan jul.

    Medan du sitter i stekande sol så sitter jag här i de första minusgraderna med vitt på backen. Om himlen bara kan bli så där vackert blå så blir allt perfekt så här i juletider. Granen inhandlades igår och dekorerades av barnen (många kulor längst ner till katternas fröjd...). Och nog har jag några Emil i mitt hushåll också, av båda kön!!! Alltid är det något. NU senast var det en Barbie som övade dykning i stora pärlburken med splash!!! Du kan ju räkna ut själv hur många pärlor som splashade ut i mitt nystädade kök... De små liven. Vår krydda i vardagen. Kram

    ReplyDelete
  10. Ännu mer jag fattar inte hur du hinner. Eller är det så att ni är inne mycket nu när det är så varmt.
    Kan inte förstå att det är så varmt hos er när det är snöstorm här. Jättejobbigt men barnen älskar det. Jag får dra in dem varje dag.
    Fint du passade in Emil och Ida på skjortan.

    Ett tips till resåren om du vill inte vill att den skall korva sig är att sy en söm över resårens bredd, sy en på varje sida. Du får skriva om du inte förstod hur jag menade.

    Du får ha en härlig sommar dag. Jag tror att jag vill byta med dig trots att det är 40 grader och super varmt, hellre sitta på stranden och bygga sandslott med barnen än skotta snö i storm.

    ReplyDelete
  11. Åh så mycket fint! Härligt lapptäcke :-)

    ReplyDelete
  12. Oj vad underbart med värme fast kanske inte riktigt så varmt ;)
    Jätte mycket fint du har gjort sedan jag senast var här!

    ReplyDelete
  13. Du är så himla produktiv! Kul att sy lapptäcke, det är jag också sugen på men det blir aldrig av. Får lägga av med mössorna snart. Jag vågar inte ens blogga om de sista jag sytt, men med detta väder får jag mössbeställningar varje dag. :)

    ReplyDelete
  14. Va flitig du är! Allt är riktigt fint! Dina nya tyger var superfina, jag är tokig i oobabooga =)

    ReplyDelete
  15. Så snyggt...och nä 40 grader på julen...låter verkligen konstigt..vänjer man sig?

    Här dansas dans- för nu är jag ledig! Tjohoo! Och alla julklappar klara (nu ska de bara slås in också...)men julmaten, pepparkakor, julgodis etc...och julstädning och julpynt är kvar...suck. Men jag måste hinna sy också! En del ska ju bli julklappar...bra sätt att få lite tid före jul till att sy: "snälle make- jag måste ju sy färdigt detta, det är ju en julklapp..."

    ReplyDelete