Saturday, December 5, 2009

Klänningar och en dag i Sydney

Jag har sytt lite, men inte tagit några foton eftersom mannen tog min kamera (har varit borta i helgen). Men skam den som ger sig, letade och hittade min gamla stora fyrkantiga 1800-tals digitalkamera. Så här kommer några foton av urusel kvalitet och dassiga färger.
En omlottklänning, Gynther såklart, lite förlängd. Nu provade jag att vika och stryka bandet, och sy fast i ett moment istället för att sy på ena sidan, vika över och sy igen (vilket jag gör normalt). Det gick snabbt som blixten eftersom jag inte behövde nåla eller sy två gånger. Men det blev inte lika prydligt tycker jag, de blev lite "buckligare" än vad de blir normalt. Fast det kanske blir bättre med träning!
Sen blev det en volangklänning enligt avritat och förstorat 70-talsmönster. För stor för Jade men blir nog bra nästa år. Här var det ju ganska bra att bara sy kantbandet EN gång, eftersom det var fyra mil kantband. Det skulle vara blixtlås i ryggen, men såna hade jag inga hemma så det fick bli ett helt bakstycke med ett sprund och knytband istället.
En till klänning från ett avritat och förstorat 70-talsmönster. Ser ut som den enklaste av dem, men en massa infodringar till höger och vänster gjorde att den tog lite längre tid än de andra. Ville bara prova mönstret så använde ett vintage lakan istället för det tyg jag hade tänkt använda först. Även denna blev lite stor, men duger bra nästa år!
Igår var jag och Jade på en liten outing, bara hon och jag. Vi tog bussen till Manly och sen färjan in till city för att titta på julskyltningen i David Jones (affärskedja typ NK). Det var varmt men inte för varmt, och lite molnigt. Perfekt väder. Vi hade en jättetrevlig dag! Klicka på bilderna så blir kvaliteten liiiite bättre....
Och sen fattar jag inte varför vissa foton bara vill ställa sig på högkant, även fast de är normala annars. Så några bilder på operahuset blir det inte, very annoying...

17 comments:

  1. nej, men, vad fina! Kimonon är min sista måste, och då är du alltid "telepatic conected with me". Ja, faktisk, du är en av dessa underbara och generössa duktiga jag pratar om. jag ska ta foto på det jag fick av tomten från Australien, hur kan man ha en sånt tur?. Fattar inte vem var borta hela helgen, kammeran, eller manen? både och? hehe, otroligt!
    De två klänningar nere är så retro, ska försoka mig på nåt sånt, och kantbandet har du förbättra och det kommer att bli bättre och bättre, ge dig inte av!
    Sidney åååh, vad fina bilder! fattar inte heller det med fotnna strl, låt det vara, vi är människa, datorerna är som "Alien". jade och Milena och Dalila har samma djurtunika, vi älskar LINDEX.
    Ni fa ha det bra med solen, här är såååå kaaallllttttt!

    ReplyDelete
  2. klänningen med kantbanden var hur söt som helst!
    /Volangfantasten

    ReplyDelete
  3. Jättefina klänningar och härligt med en mamma-dotterdag :-)!

    ReplyDelete
  4. Så mycket härligt du sytt! Jag har varit lite dålig på att kommentera när jag läst din blogg, men jag ska försöka ta igen det nu ;)
    En stor favorit är klänningen du sytt till dig själv för ett par inlägg sen. Jättefin modell och så fint tyg! Det vore riktigt kul att få se en livebild =)

    ReplyDelete
  5. Så underbara! Jag har fortfarande inte testat Gynthers klänningsmönster men blir så sugen varje gång jag ser dina fina klänningar :-)

    ReplyDelete
  6. Skitfina klänningar!! Och jag gillar att jag håller på att få över dig till min sida när det gäller kantbanden. Skam den som ger sig. ;) Men jag håller med dig angående broderier, inte min grej heller när man inte kan slarva. Men man ska aldrig säga aldrig. Finns mycket jag gör som jag aldrig hade tänkt göra.

    ReplyDelete
  7. Jättefin!!! Härligt med mysdag!!
    Bodyn är Ottobre 4/2004. Den är modifierad, men det är enkelt! Jag kan guida dig om du vill per mail? :-)

    ReplyDelete
  8. Oj, vad många fina klänningar du sytt! Gillar omlott klänningen bäst! Måste kanske ta och skaffa nått sånt mönster och prova sy i nått annat än mjuka tyger?!

    ReplyDelete
  9. Snygga, snygga! Syr också kantband endast en gång, tror bara att man får öva sig lite...så är det ju med allt som är nytt! Gruvar mig lite för att jag ska sy knapphål nu på en tunika och det har jag gjort typ en gång och det blev katastrofalt fult - så vi får se hur det går den här gången. Inte kul att misslyckas när man bara har en liten, liten detalj kvar!

    ReplyDelete
  10. Så många fina klänningar den gula är så underbart somrig.
    Mysigt med mamma dotter dag man får se en helt annan sida av barnet när de har en 100% för sig själv.
    Tur att det inte var högsommar värme när ni tittade på julskyltningen det måste kännas konstigt. Det var det jobbigaste för min syster när hon var i Australien och Santa Barbara i usa att julen kändes inte som jul när det var varmt.

    Tack för dina underbart roliga inlägg och kommentarer jag sitter alltid och ler när jag läser det du skrivit.
    Ni får ha en trevlig vecka.

    ReplyDelete
  11. Som vanligt snyggt och härliga klänningar....! Kul med en mamma-dotter dag, sådana där "ett barn-i-taget-dagar " står ju inte direkt som spön i backen.
    Här är det uselt väder...regnvinter! Usch!Barnen ser ut som lerhögar när man hämtar och förmodligen kommer vi att få betala en förmögenhet i avloppsrensing hemma efter avsköljningar av alla plagg....

    Nu ska jag rita mönster...tjohoo!

    ReplyDelete
  12. Så fine kjoler! Gøy medd e gamle mønstrene du bruker.

    Jeg syr også bare kantbånd en gang, og stryker den ikke først. Det går så bra så!!

    Og en dag i Sydney høres helt fantastisk ut:) Jeg har feiret jul i Australia en gang, i mine backpackerdager i 95, virker litt lenge siden nå...

    ReplyDelete
  13. Gillar framförallt den gullommiga volangklänningen. Jättesöt! Du börjar bli riktigt haj på det här med att sy!!! Jag hat också sett att du har din egen lilla "label". Var har du fått tag i den? Det är ju jättekul att ha om du nu sparar kläderna och kanske blir typ hemlig "barnklädesdesigner" en dag. Vem vet, dina alster kanske blir lite av "collectibles". Och om inget annat så kan ju Jade och Max skryta med hur pysslig mamma var när dom växte upp och låta deras ungar springa runt i mormors/farmors antika alster om en sådär 20-30 år eller så. Ha ha ha.

    ReplyDelete
  14. Hej! Tusen tack för erbjudandet om mönstret till omlottklänningen! Jag börjar just undra vart mönstret eg kommer ifrån, för visst finns det mönster böcker som Gynther gjort? I sånna fall kanske den går att låna på biblan om du kan tala om vad boken heter? Föresten, vilka storlekar finns det på klänningen?/Mia

    ReplyDelete
  15. Vilka fina klänningar! Volangklänningen var superfin! Vilket jobb att sy på fyra mil kantband ;) Jag gör också på det sättet när jag syr på vävda kantband, syr en gång bara alltså, behöver inte nåla längre utan bara viker runt kanten och gasar på! :D

    Mysig dag i Sydney också! Har drömt om att åka till Australien sedan mellanstadiet men har inte lyckats komma iväg ännu, men en dag kanske...

    ReplyDelete
  16. det är ett vanligt halvnytt marimekkotyg med lite glitter på. Jättefint tyg, om du frågar mej. JAg tror benglan alltid fotar framför det tyget.
    /snigelfismamman

    ReplyDelete