Monday, December 21, 2009

klänningar, vad annars.....

t
Den första klänningen är bara en testklänning, så den är inte förstärkt vid knapphål osv. Hade ett mönster till en dockklänning som jag tyckte var fin, så jag tog bara mitt grundmönster och härmade framstycket på dockklänningen. Blev ganska så bra tycker jag, och är jättesöt på. Tyget är från Ikea, och nu önskar jag att jag hade förstärkt framstyckena så hon kunde få användning för den. Klart hon kan ha den på sig, men jag undrar om den håller nån längre tid....


Den andra klänningen syddes efter ett Simplicitymönster, fast lite omgjort då förståss.... Den satt bra på, men jag skulle nog gjort den aningens större. Vändsydde övre delen av klänningen med samma blommiga tyg som på kjoldelen. Tyget är ett vintage loppisfynd, det mjuka denimtyget likaså. Tryckknappar på axeln, eftersom klänningen skulle ha blivit för tajt under armen om jag skulle sy stora knapphål på axeln... Och det svenska språket blir bara värre och värre.... Eller rättare sagt, min svenska blir bara värre och värre. Eller sämre och sämre??!! I give up, för mycket finlir på grammatiken....

Sista bilden tyckte jag bara var för skön, tills jag insåg att Max rullat runt på min rena tvätt med en läckande blöja. Och det var ju inte den gula varianten om man säger så.

19 comments:

  1. Jättefina klänningar och så söt han är Max!

    ReplyDelete
  2. Den första klänningen är min favorit. Superfin! Och ang. din fråga om kanintyget så är det från Åhléns, fast innan jag fattade att det finns där så jag köpte det på Tradera... Nybörjartabbe.

    ReplyDelete
  3. Hi, hi, så søt han er med bæsjebleien på det rene vasketøyet!!

    Liker begge kjolene, stilig åpning på den øverste:)

    ReplyDelete
  4. Wow den blåa är min favvo!

    Jo, den är ljusrosa kjolen...och som sagt...ska nog sy en i brunt...Vitt går inte här heller men ibland så bestämmer sig mamman för att det struntar hon i och köper en stor förpackning med Tabort (som fixar det mesta) och en rejäl flaska eller fast tvål (den fasta tvålen är liite bättre faktiskt) galltvål, den fixar också det mesta...

    Är du intresserad av det röda kanintyget från Åhlens? Hur mycket behöver du? Jag tror att jag har en bit någonstans som inte har blivit använd...hör av dig om du är intresserad...(om jag nu kan hitta tygbiten *hmmm*)

    ReplyDelete
  5. Vilka fina klänningar! Du är verkligen en mästare på att sy klänningar i fina modeller och i fina tyger. Föresten tycker jag inte alls du ska ge upp det där sättet att sy fast resåren. Prova gör som jag, så fast resåren med overlock söm, vänd runt och sy fast den från rätsidan med tvillingnål.Måtta bara resåren något kortare än du brukar om den skulle töja sig, vilket den gör i viss mån.

    ReplyDelete
  6. Superfin knäppning på första klänningen! Det blev jag jättesugen på att prova, men jag har ju ingen tjej att sy till så det hamnar inte så högt på prioriteringslistan ;-)

    Angående knäppningen på mina senaste tröjor så är det verkligen inte svårt, men kanske vore det roligt att göra en tutorial :-)

    ReplyDelete
  7. Jesus, vilka fina klänningar! Den första var superfin, originell och såååååå läcker! Goa ungar har du också! :)

    ReplyDelete
  8. Ikea-stoff-kjolen er fantastisk! Stilig med knapper hele vegen ned. Godt at ikke alle tenker at alt må være så vanvittig praktisk- alltid.

    ReplyDelete
  9. Wow ... vilken härlig modell på den rosa. Den andra är förresten jättefin den med, D. Ha en riktigt God Jul!

    ReplyDelete
  10. Så söta klänningar jag gillar den översta med knappar och mönster som passar så bra på klänningen.
    Gullig bild på Max vad fint hår han har små lockar bak i nacken.

    ReplyDelete
  11. Cool knäppning på den rutiga! Och söt Moses!

    ReplyDelete
  12. IKEA-köket är sá fint sá om Naia inte vill ha det sá tar jag det själv. Kan ju pynta med virkad mat;)
    Är övertygad om att hon kommer att gilla det.
    Angánde svenskan.... jag minns att man tyckte att Dolph Lundgren var sá töntig som hade glömt bort svenskan och sá kommer man pá sej själv med att prata som man gör. Pinsamt!
    pratar du svenska med dina barn?
    Pratar dom svenska?
    Naia pratar väldigt lite men förstár allt. Hon pratar bara om vi är själva som om vi hade ett hemligt sprák.

    ReplyDelete
  13. underbara klänningar, den rosa med vågar är min allra favvo, så himla fint och kul, modellen med knappning och själva tyget, jessus! så kul den är! jag har aldrig sett det här tyget på ikea heller, och inte kaniner på ålhens, och nu undrar jag, hur kan det va möjligt, jag är oftas där! sista maxs bilden är som en anne geddes postcard, fast jag vet inte om jag skrivit hennes namn rätt. så gullig lille gubben är!

    ReplyDelete
  14. supersöta klänningar. min favorit är nog ändå den första, gillar knapparna och tyget.
    Jag blev förvånad att det var ikea, jag borde åka dit oftare:-)
    Ha en fin jul
    /Carina

    ReplyDelete
  15. Hoppas att julstämmningen infinner sej fast att ni har 40 grader varmt och säkert en massa palmer och annat som inte har med att göra.
    God jul pá er!!

    ReplyDelete
  16. Tack så mycket och god fortsättning på er med! :0) Underbar klänning! (den första) :0)

    ReplyDelete
  17. Jättefin klänning. I like! Du har så söta barn, de ser busiga ut! Hihi, god fortsättning! /petra.h

    ReplyDelete
  18. Jag har hittat hit via Redizain, och är så glad för det! Blir ju alldedels till mig vad fina klänningar och annat du syr. Jag drömmer om att kunna sy kläder till mina små flickor, men det är ännu bara en dröm. Kommer absolut att kolla in fler gånger!

    ReplyDelete