Sunday, December 27, 2009

Och julen varar än till påska


(bägge eller båda vilket det nu är, är vändsydda och kan vikas ned!)

Hoppas alla haft en trevlig jul, här spenderades den ätandes kalkon och kräftor och sallad. Konstig julmat, men man får väl ta seden dit man kommer (förutom kräftorna förståss, för de liknar kackerlackor eller spindlar med sina spretiga ben och stirriga ögon. Skulle inte lyckas äta dem ens om jag höll på att svälta ihjäl. Kan knappt titta på dem utan att skrika till och sträcka mig efter närmsta insektssprej.) På julafton var det jättejättevarmt, så då gick det inte att göra något förutom att öppna paket. Vi firar svensk jul den 24 Dec, och Australiensk den 25e. Mina barn måste vara riktigt snälla eftersom tomten tycks komma TVÅ gånger... Vi får nog försöka komma på någon annan lösning tills nästa år.
Dagen innan julafton kom jag på att det faktiskt var julafton dagen därpå (logiskt), och kom på att det nog skulle vara lite kul för Jade iallafall, med lite tomtar och sånt. Sydde två strumpor åt barnen, satte upp tomtar lite varstans, och satte upp plastgranen med några enstaka ikea dekorationer som inte ens Max kan ha sönder. Och vår adventsljustake och en liten batteridriven julgran från Ikea som vi har haft i ett par år och som Jade älskar. Och när Jade vaknade på morgonen och såg "alla" dekorationerna, så insåg jag ju att jag måste ta mig i kragen till nästa år och julpyssla ordentligt även fast det inte känns som jul för mig. För dem kommer det ju bli normalt med sommar på julafton...

(varför lägger sig vissa foton på högkant!?? Very annoying...)
Sen sydde jag även en stålmannenklänning, vet att Blomma åker vagn har sytt klänningar i samma tyg men tänkte att det inte gör något om jag syr en jag med :-) Hittade en säljare på tradera som hade Paypal, så jag köpte lite tyger av henne (svårt att köpa på Tradera annars eftersom jag inte har svensk bank). Köpte även ett gulligt skogstyg som jag ska sy nåt av, vad vet jag inte ännu.


(Jag SKA ha sönder den...)
Köpte en barnvagn för 50 cent på loppis. Sitsen var möglig och trasig, så jag sydde en ny. Flodistyg på ena sidan, och matchande randigt på undersidan. Hade inget matchande band till selen eller vad det kallas, men ungarna bryr sig inte om sådana småsaker!!! Och den lär ju inte hålla så länge iallafall, Max har redan böjt till skenorna och framhjulen sitter riktigt snett... Nu ska jag gå och fixa mat. Superenkel thaimat. Bara lyfta på luren och ringa, sen åker mannen och hämtar. Lättare än så kan det ju faktiskt inte bli!!

13 comments:

  1. Hej
    Vilken tuff liten Spindelmannenklänning! Jättefin tycker jag och det här med bilder på högkant... Jag har ingen aning men det är riktigt frustrerande. Så frustrerande att numera tar jag bara horisontella bilder för att publicera på bloggen.

    Snygga julstrumpor! Hade inte tid i år. Det får bli till nästa år. Då kanske jag virkar några istället. God fortsättning!
    Kram
    Annette

    ReplyDelete
  2. God fortsättning! Måste kännas konstigt med julfriande mitt i sommaren men det är väl bara att göra det så juligt man kan ändå antar jag och som du säger, för barnen blir det ju naturligt:) Tuff klänning du sytt oxå!

    ReplyDelete
  3. Annorlunda med såå varm jul! Här var det ju faktiskt snö- vi räknade ut att det var sisådär 5-6 jular sedan det verkligen var snö på julafton där vi var. Inte bara en fjuttigt snöfluff utan riktigt med snö!
    Mina bilder brukar vara enklare att vända på i fotohanteraren och spara så innan jag importerar dem till blogger. Då funkar det för mig.
    Spindelmannenklänningen var urtuff!
    Vi har två hemsydda julstrumpor här, en tredje skulle fixas men mannen tyckte inte att vi hade tid till att jag skulle sitta och sy en innan jul. Så dagen innan julafton så fick han åka och handla en...så lilltjejen har värsta julstrumpan medan de andra har betydligt enklare varianter...typ ganska så orättvist va?

    Nu ska vi snart på julträff med farmor och farfar. Här är det julklappar i dagarna tre numera. Julafton, juldagen (kalkonmiddag hos mina föräldrar och då ger man till de man inte träffat på julafton, företrädesvis barnen då...)sedan brukar det vara annandagen som vi brukar träffa farmorsidan på de år vi inte ses på julafton..., men i år så sköt vi på det tills idag så man får en dag emellan att pusta ut på.
    Och det är tur, för äldste sonen har varit jättesjuk hela julen. Tur att det börjat sälja flytande alvedon i matbutikerna här numera...Igår hade han 40,3 när det var kväll. Vete 17 vad han har, vi får nog ringa vårdcentral imorgon om det inte blir bättre. Han har haft hög feber i 5 dagar nu...

    Nog gnölat om mina "problem"! Jag ska se om jag hittar kaninerna, du har säkert något fint vi kan byta med...

    ReplyDelete
  4. jättefin klänning, älskar att läsa om dina busbarn och ert vardagsliv!

    ReplyDelete
  5. Man har stora förväntningar innan julen och allt máste bli färdigt. Men sen infinner sej ju ändá inte den där riktiga julkänslan med palmen utanför fönstret. Lite hipp som happ blev det men vad gör det? Nu är den ju snart slut ( den 6 januari). Nu tycker jag att vi kan fá sommar.
    GOTT NYTT ÁR

    ReplyDelete
  6. Vilken tuff klänning!

    Byxmönstret jag har använt mig av är egentligen ett bootcutbyxmönster som jag sytt dit muddar på, tror att mönstret är för trikåtyg men jag klipper med lite extra sömsmån när jag syr i vävda tyger och det brukar gå bra. Just det här paret är c:a 92. Jag har bara klippt ut mönstret i den storleken sedan förlänger jag eller kortar av det lite beroende på vem jag syr till :-) Har inte tidningen själv utan har lånat den på biblioteket.

    Jodå, här har julen varit bra! Ska jobba tre dagar nu sedan är man ju ledig i fyra dagar igen! Skönt! Ni får ha det så bra i sommarvärmen!

    ReplyDelete
  7. Vilka söta strumpor smart att ha ett annat tyg på insidan. Ja, lite konstigt måste det kännas att fira jul i värmen men dina barn vet ju inget annat för dem är det ju normalt. Jag skulle gärna åka till värmen nu längtar vill inte ha mera snö och kallt nu.

    Ha det bra i värmen.

    ReplyDelete
  8. Så søte julestrømper! Kan forstå at det er vanskelig å få følelsen av jul når det er midt på sommeren...

    Vi feirer også norsk/dansk jul 24 og engelsk jul 25, siden jeg er gift med en engelskmann! Syns det er helt ok:)

    Kul spidermankjole!

    ReplyDelete
  9. Så fina strumpor du sytt! Hoppas julen var bra och att du fick lite stämning trots värmen. Nästa år kanske ni ska bege er till ett vintrigare sverige? =)

    ReplyDelete
  10. Måste verkligen vara knepigt att få julkänsla i Aaustralien!
    Här är det döttrarna som skött allt julpyntandet. Väldigt skönt! Misstänker dock att jag kanske får stå för merparten av undanstökandet då det är dags för det. Då är det inte lika roligt längre... Julstrumpor hade de också satt upp, t o m en nysydd som P fixat. Några klappar blev det dock inte i dem, det ingår likssom inte i traditionerna. Och så fanns det inga tillräckligt små paaket...

    ReplyDelete
  11. Julstrumporna är supersöta, och då har du de till alla år. jag vet inte varför ni tror det är konstig att fira jul med värme, det har jag gjord hela mitt liv, och klart det går. Vi letade ändå efter lite kyliga dagar, men de kom aldrig, sparade fina sweater och koftor år efter år, och de blev nya och använda, fast där kunde man inte sälja på tradera, LOL. Du har ju rätt snön gillade jag första gång, när jag reste från barcelona till Andorra bara för att se den, åh vad jag var barnslig glad, första gång!sen är det inte lika rolig länge, men man ser barnens glädje och då är man ändå glad, jag tittar genom fönstret...
    Laura Pausini är italiensk, men hon sjunger både på spanska och italienska, jag gillar henne med. wow, nu blir jag oxå nostalgic.

    ReplyDelete
  12. Så mycket fint! Skulle verkligen vilja ha lite av eran värme nu ;-).
    Gott nytt år!

    ReplyDelete
  13. Jagkommer inte ihåg vart jag köpte men googla waldorfdocka så kommer det upp affärer som säljer färdiga kit

    ReplyDelete