Tuesday, December 8, 2009

Vi komma, vi komma från pepparkakeland...



Här är en klänning för lilla damen, och jag hoppas att den passar... Vi ska på svensk luciafest på Lördag, och då tyckte jag att Jade kunde få vara en liten pepparkaksgumma. Återstår att se om hon tycker detsamma... Tyget köpte jag för längesen, och önskar jag hade köpt mer. Fast när jag köpte det ägde jag inte ens en symaskin, men jag gillade tyget så mycket att jag bara var tvungen att ha det! Det brunrutiga tyget är loppis, såsom spetsen. Mönstret är eget.

Sydde en omlottskjorta åt Max. Nu när jag kan kantbanda på rekordtid, utan att behöva
sy, vika över, stryka och sy igen, så är det ju faktiskt inte så himla jobbigt. Den satt jättebra, förutom att jag underskattade herrens magomfång. Det gick liksom inte att knyta bandet. Det gick inte ens att dra ihop det så det möttes bakom ryggen... Så det får bli till att skarva lite. Sen. Loppistyg och Gynthers omlottskjorta.

23 comments:

  1. Väldans fin klänning! Den passar riktigt bra till lussefest! Tyget var helt galet fint! Vi ska också på lussefest på fredag morgon och totten ska vara tomte. Jag hade gärna sytt upp en tomtedräkt till honom själv, men tiden rinner bara iväg så jag fick åka och köpa en istället...

    ReplyDelete
  2. Vilken underbar klänning! Supersöt! Idag ska jag ge mig på knapphålen, har inte haft tid förrän nu...Återstår att se hur det går. Förhoppningsvis utan raseriutbrott! :)

    ReplyDelete
  3. Verkligen charmiga gummor på tyget.
    Att sy kantband i ett enda steg har jag bara testat någon enstaka gång. har t o m en speciell pressarfot för det, till den vanliga symaskinen, med ställbar bredd, men jag har aldrig kommit på hur man får den att funka på ett tillförlitligt sätt. Tycker bara att tyget som man skall sy fast bandet på glider ur hela tiden...

    ReplyDelete
  4. Så härligt pepparkakstyg! Visst önskar man alltid att man köpt lite mer av sina favorittyger :-D
    Tydligen är det fina landskapstyget slut i alla färgställningar på reprodepot :-( Jag var så sugen på det bruna, och det gröna har jag nog inte ens sett! Jag vet inte om de ska ta in tyget igen men man kanske kan maila och fråga?

    ReplyDelete
  5. Pepperkakekjolen er fantastisk søt!!
    -og alltid festlig når knytebånd er for korte eller halsåpninger for små...

    Jeg var i Australia i 3 mnd første gang, reiste rundt en del. Darwin først, så fly til Cairns. Biltur derfra til Melbourne hvor vi besøkte noen. Hadde Melbourne som base, reiste derfra til Tasmania og opp til Alice Springs.

    Gang nr to var jeg en mnd i Victoria, reiset rundt der sammen med daværende australsk kjøreste! Skulle gjerne vært tilbake, likte Australia kjempegodt:) En dag..

    ReplyDelete
  6. Søt pepperkakekjole! Misunner deg klimaet i Australia nå. Regn, vind, kaldt her i Norge.

    ReplyDelete
  7. Helt supersöt! Hon blir den sötaste Pepparkaksflickan i stan. Verkligen jättefin. Min symaskin står firtfarande här och blänger... Känns som ett stort projekt att ta fram, trä och sen sy med. Men snart åker den fram. SKa sy julgardiner (innan julen är över förhoppningsvis) och julstrumpor att lägga paket i. Ha det så gott på Lussefesten.

    ReplyDelete
  8. Vilket härligt pepparkakstyg, hoppas att lilltjejen vill vara pepparkaksgumma! Jag förstår precis ang hur små man tror att barnen är, jag sydde en tröja till Lucas som såg JÄTTESTOR ut och sen var den tajt när jag provade den =)

    ReplyDelete
  9. Oj så gullig klänning!
    Paketet var postad i måndags och hoppas att du har det i början av nästa vecka...
    Ha en bra onsdag!

    ReplyDelete
  10. Så fin klänning! Jättehärlig! Och om du mutar med pepparkakor så borde den gå på om nu det inte duger att det är pepparkakor på den...

    Gynthers mönster verkar inte vara gjorda för goa barnmagar, kanske så de inte ut så på 70-talet..i mönsterkonstruktörernas huvuden...

    ReplyDelete
  11. Helt underbart söt klänning! Vilket härligt tyg!

    ReplyDelete
  12. Den är hur fin och kul som helst. jag hade tänkt mig att sy en pepparkakor klänning, men har inte finaste tyg, och tiden räker inte. luciafesten är utomhus, så alla ska ha överallen och tre strl större lucialinne på. NI fåt ha det trevlig. kram!

    ReplyDelete
  13. En otroligt söt klänning hon kommer att vara finast på hela lucia festen. Jag håller själv på med en klänning till Juliette som vill var pepparkaksgumma. Och en tomte kostym till Leonard är också under produktion.
    Det är lite svårt med barnens storlekar de ser så små ut och plagget platt ser så stort ut att man tycker det borde passa. Har själv gjort de felet just nu är jag lite orolig över tomte västen till Leonard som kan var för liten.

    ReplyDelete
  14. Underbar!! Älskar tyget och läckert med spetsen till!!

    ReplyDelete
  15. Underbar pepparkaks klänning! Så jättefint tyg. Dottern kommer att bli snyggast på festen. Tack för tipset om boken, jag ska kolla om den går att låna på biblan.

    ReplyDelete
  16. Vilken söt klänning! Toppen nu till lucia och allt! Ha en mysig lucia i helgen! Trots värmen! /petra.h

    ReplyDelete
  17. Sååå fin!!! Kul med luciafest! :-)

    ReplyDelete
  18. jättefin klänning!!underbara kombinationer!
    marimekkotyget köpte jag på http://www.4her.nu/

    ReplyDelete
  19. Klänningen är underbar och jag måste skriva igen hur nöjd jag är över att ha vunnit över dig till kantbandslägret.

    ReplyDelete
  20. Vilka jättefina klänningar! Hon kommer Göra Succé som pepparkaksgumma på luciafesten:).

    ReplyDelete