Wednesday, January 6, 2010

Klänningsfritt inlägg!



Äntligen har lilla Max fått sig lite nya kläder... Han behöver inga nya kläder egentligen, men jag får lite dåligt samvete över att symaskinerna bara spottar ut klänningar dagarna i ända... Tröjan är sydd av Jofotexflodisarna och ett loppistyg. Mönstret är Ottobre. Byxorna är loppistyg och eget mönster (om man nu kan kalla att rita av favoritbyxorna och förstora det, för eget mönster hehe). Och att ta ett foto på Max är lika lätt som att fota blixten så jag blev positivt överraskad när han stannade i två sekunder. Vilket fototillfälle!!! Visserligen bakifrån, men ändå....


Nästa tröja sydde jag av ett av mina favorittyger.... Ett vintagetyg jag fyndade på Tradera. Bomull, screentryckt, lagom stretchigt, perfekt tshirt-tyg! Tyvärr drog sig halslinningen lite, men det syns ju inte när den är på. Nu har jag bara en liten bit kvar....

Och den här måste ni bara kolla in, jag skrattar så jag kvider varje gång.

23 comments:

  1. Kul för lille Max att få något hemsytt och det var så fint jag gillar den gröna färgen och tvåmönstrade kombinationen på tröjan. Jag har faktiskt också använt mig av plagg som varit favoriter för att få fram ett mönster det är bästa grunden. Tänkte sy kjolar idag men inser att äldsta sonen växt väldigt mycket sista tiden och behöver byxor. Lite som du att det sys väldigt mycket flick saker. Trots att jag bara har en flicka och två pojkar.
    Hustyget var sött, mycket roligt för barnen att titta på.

    ReplyDelete
  2. Så fine klær til Max! Likte det grønne settet godt, men husstoffet du har fått tak i er jo helt fantastisk! Kjempekul t-skjorte:)

    ReplyDelete
  3. Vilket läckert stadstyg! och fint blev det som tröja!

    ReplyDelete
  4. Gud, vad gullig, rumpan och setet, vet inte vad är gulligast, hehe.
    Tyget är ..... hittar inte ord, nu vad du befriat, klänningar gör oss slaver, jag håller på behandling me lite skortor och sånt.

    ReplyDelete
  5. Vad fint- och härligt tyg till tröjan! Hur 17 hinner du sy? Nätterna?

    Nu fick jag genast dåligt samvete för att jag också syr väldigt mycket till T men mycket färre plagg till grabbarna...Vet inte varför det blir så?
    Men jag måste sy klart av högen jag klippt till innan jag klipper till något nytt så jag får väl spara på det dåliga samvetet så det dyker upp när det andra är klart...;-)

    ReplyDelete
  6. Jätte fina kläder snygg modell på byxan och tyget på den sista bilden ur snyggt =)

    ReplyDelete
  7. Åh, Vilka söta kläder Och vilken söt grabb. Älskar Verkligen hustyget.

    ReplyDelete
  8. Fantastisk t-skjorte! For et superkult stoff (tyg).Bra at vi oppmuntrer og inspirerer hverandre litt vekk fra vakre kjoler (klenningar) som jo er så utrolig gøy å lage..!

    ReplyDelete
  9. Vilka fina kläder! Lille Max blev jättesöt! Hustyget var också en favorit för mig! Anorlunda! Du får snart ta och skicka lite värme från Australien till mig för jag är trött på att gå omkring och frysa hela tiden här. Och då har vi ändå inte så kallt. Idag är det 6 minusgrader. Jag trivs bättre med lite värme, men inte för varmt bara! Jag fryser till och med inomhus, får ta på mig en massa kläder! Usch! /petra.h

    ReplyDelete
  10. Vilkan fina kläder Max har fått! Förstår att det blir mer sytt till dottern, det finns liksom mer att sy till tjejer känns det som. Tradera tyget är super fint, själv har jag inte lyckats fynda tyg där ännu... Idag har vi -32 grader så njut av värmen ni har där du bor:)Ha det bra!

    ReplyDelete
  11. Oj, vilken liten sötis! Hustyget är fantastiskt.
    Hade maken Illustrator?

    ReplyDelete
  12. Mysig blöjrumpa i härliga brallor!

    ReplyDelete
  13. hej igen!
    Hästljusstaken inne på min blogg fick min man 1997, så jag vet inte precis var den är köpt. Men jag såg att den fanns på någon webshop i vitt nu innan jul. Googla på Hästljusstake av Bengt Lindberg (eller Bengt&Lotta)

    ReplyDelete
  14. Jättefina kläder Max har fått! Trevlig helg!

    ReplyDelete
  15. Snygga kläder! Hustyget var ju en klar hit och flodisarna är ju alltid söta...

    ReplyDelete
  16. Vilket underbart hustyg! Så fint det blev som en t-shirt. Vissa tyger vill man aldrig ska ta slut :-) Söta flodiskläder också.

    ReplyDelete
  17. Blöjrumpa a la Gällivare!! Otroligt söt!
    Jag kollade in youtube och skrattade sá att jag grät, sen ság jag mer och mer och efter 2 timmar kunde jag knappt andas som jag skrattade, alldeles själv. Sen skulle man ju vilja dela med sej av det roliga men försök inte översätta dá försvinner det roliga.

    ReplyDelete
  18. gud vilken liten goding:) kanon mysigt hustyg verkligen trevlig helg från kalla sverige

    ReplyDelete
  19. shit pommes vilken läcker t-shirt med husen, jag diggar!

    //Lina

    ReplyDelete
  20. Jättesnygga kläder och combo med grönt:) För att få pös där nere så ställer man bara ut redan ett befintligt byxmönster från knä och nedåt eller?! Jag har ett bra byxmönster men de är realtivt raka jämfört med dina - skulle bara lite coolt med något mea pös:)

    ReplyDelete
  21. MadebyMammaMia! Jag kommer inte till din blogg när jag klickar på ditt namn... Jag ritade bara av befintlig byxa, och ställde ut dem nertill som en "droppe" ungefär. Jag är lika bra på att förklara som att laga mat ungefär...

    ReplyDelete
  22. Vilken fin modell på byxorna! och hustyget var riktigt häftigt :D

    ReplyDelete