Saturday, March 13, 2010

Sweden, here we come...

'
Djungeltröjan från Hello syr och pysslar, de andra fotona blev så usla så den här får duga tillsvidare.... Visst är den fin!??

Jade ÄLSKAR detta tyg...

En till tröja åt Max

En tunika inspirerad av Jumel's fina tunikor. Thomas the Tank Engine var tvungen att vara med på ett hörn också. Gäller att vara snabb, innan Max lägger sig ovanpå...

Små giraffer åt Max
Verkar som vi kommer hem iallafall... Fast hujedanmej vad dyrt det är med biljetter, trots att jag ska ha Max på knät och trots att ingen av dem kommer äta nån mat på planet (Jade är anaphylactic, vad nu det heter på Svenska. Kan inte äta eller ta i mjölk, ägg eller nötter av någon form. Max vet vi inte än, men jag tänker inte testa när jag är mitt över Atlanten heller... Eller vilken vattenmassa det nu är). Och tack allihopa för erbjudandet av hjälp med tyger, fast jag får nog lägga det på is om vi nu ska ha råd med biljetterna... Sytt har jag iallafall, även om det varit tyst på bloggen. En tröja åt Max i något organiskt girafftyg från Boutique knit fabrics. Om ni tycker att halsen ser sned ut, så har ni alldeler rätt. Vet inte riktigt vad som hände där... Sen sydde jag en elefanttröja åt Max, av tyget som Hello syr och pysslar skickade med när hon skickade den fina tröjan åt Max. Sen bidde det en tröja åt Jade i det fina fordonstyget som anlände för någon vecka sen.
Och sen har jag fått inte mindre än tre awards, en från Hillefant, en från Nina/little Perky och en från Rostis. Tack så jättemycket, jag blir verkligen glad! Jag skickar den vidare till alla sybloggarinnor runt om i Svea rike...

Fråga, kan man hyra bilbarnstolar i Stockholm nånstans, och vad sitter en treåring i för barnstol eller booster seat? Det här kommer bli en dyr historia det här... Ta med sig härifrån kan man ju inte heller, för de är inte godkända enligt Svensk lag. Och jag reser själv, så det skulle bli för otympligt att dra med sig...

Ha en trevlig helg!

14 comments:

 1. Halloj, vad mycket du har sytt tycker inte alls att halsen ser sned ut. Kul att resan blev av även om det är jobbigt att flyga med barn själv. Visst är resan ganska lång. Vi skall till Japan och vår resa tar ungefär 10 timmar men jag är redan nervös.

  Ha det bra tack för den fina kommentaren/ Mia

  ReplyDelete
 2. Vad roligt att du ska åka "hem". Hur länge ska du vara här på nordligare breddgrader? Hoppas du får det bra här.

  ReplyDelete
 3. Jättefina tröjor du sytt! Hoppas du får en skön vistelse "hemma" i Sverige. Även om det är sjukt dyrt så är det säkert värt det:)

  Trevlig helg!

  ReplyDelete
 4. Oj, vad du har varit produktiv och allt ser jättefint ut! Biltyget är verkligen underbart, så synd att ingen vill ha det i den färgen här hemma:( Välkommen "hem" till Sverige. Hoppas att flygresan går fint med barnen och att ni får en härlig tid här.

  ReplyDelete
 5. Trevligt resa! hör av er när ni är här, vad kul med swedish mom and australians troller på besök, kult ska du ha det!

  ReplyDelete
 6. Oj, du bor i Australien, vad spännande! Lycka till med resan!
  Många fina blusar du sytt.

  ReplyDelete
 7. Jag tror nog att man kan hyra bilbarnstolar på biluthyrningsfirmor, prova BVC, Landstinget, Försäkringsbolag. Det fins oxå något som heter www.hyrahyra.se

  Jag kollade in Blocket.se och övervägde att köpa begagnade fula bilstolar eftersom det blev så dyrt att hyra när jag planerade att hyra. Har för övrigt alltid flugit med barnstol, lättare att spänna fast ungen nuar han får utbrott och inte vill sova istället för att ha honom som en banan i armarna i timmar. Men det funkar ju kanske inte för dig eftersom Storan är för stor för liten bilstol och Liten ska sitta i knät... Ja, vad kan jag mer tipsa om... Ta med Paracetamol ifall nån unge får plötslig febertopp av stressen. Det har hänt mig och som tur var fanns et en mamma i raden baom som hade medecin i sin bebisväska. Sedan dess går jag ingenstans utan en liten flaska magiskt...

  Hoppas det går bra. Gick på loppis idag och hittade tyger... typ till dig... som jag inte köpte eftersom jag inte syr... ännu. Men jag tänkte på dig där och då, lite lustigt.

  Diggar rosa minicykeln, vi har typ en likadan som grabben fick eftersom alla andra tuffa blåa, gula OCH svarta var slutsålda och han desperat bara var tvungen att ha en sån eftersom ALLA andra dagispolare på MAllis hade en sån. Och rosa funkade bra. Han brydde sig inte det minsta. Har älskat cykeln till döadagar och nu har lillsyrran fått ärva. Perfekt!
  Dags att lista ut hur iTunes funkar... Har haft min iPod i typ 3 år och aldrig laddat ner musik från nätet. Känner mig plötsligt gammal... Ha ha ha!

  ReplyDelete
 8. Glöm för allt i världen inte termobyxor, långkalsonger och raggsockar! ;O) *hatar det här kalla landet just nu, mutter mutter...*

  ReplyDelete
 9. Vad mycket fint du har sytt!

  Låter kul med en Sverigeresa. När åker ni? Hur länge ska ni stanna?

  ReplyDelete
 10. Vad otroligt många snygga tröjor. Hoppas att ni får en trevlig resa :D

  ReplyDelete
 11. I love the tractor fabric in pink, just gorgeous! As are all of the clothes of coarse-..

  Hugs
  Jodie:)

  ReplyDelete
 12. Lite att växa i verkar det allt vara, men det är ju bara bra! Fina tröjor du har sytt! Välkommen hem snart! Egentligen hade jag velat låna ut vår bakåtvända stol till dig, men vi behöver den ju själva... Lycka till med allt och välkommen hem!

  ReplyDelete
 13. Spännande med en sådan lång resa själv med två småttingar! Hoppas att det går bra!
  Mycket fint du sytt!

  ReplyDelete
 14. Vad fina tröjor. Min favorit är helt klart det röd/rosa fordonstyget - jag bara älskar detta tyg!

  ReplyDelete