Friday, April 9, 2010

sovpåsar, klänning och brallor!


Klänning eller tunika åt Jade/ Dress for Jade


För små brallor åt Max/ too small pants for Max

Fleecebyxor åt Jade/ Fleece pants for Jade

Sovpåsar som ska med till snön.../ Sleeping bags for Sweden...
Jag har sytt lite varma kläder åt barnen inför resan. Men de flesta kläderna jag tar med mig är kläder som nästan är för små och sånt jag inte hade tänkt spara på, så jag kan lämna kvar det i Sverige och fylla väskorna med godis och tyger och annat smått och gott istället... Fast så mycket handlat lär det ju inte bli, då resan kostade en halv förmögenhet! Nåväl, sydde ett par fleecebyxor åt Jade, och ett par fleecehängselbyxor åt Max. Tyvärr är Max byxor på snudd för små, så jag ska se om jag hinner sy ett par större. Använde mig av ett Ottobremönster i strl 92, men den var för kort i upperdelen vad det nu heter. Passar om han har en torr blöja på sig, men blir den något blöt så får den inte plats utan hänger ned i ena byxbenet. Och det kan ju inte vara så särdeles bekvämt. Fast å andra sidan snackar vi om en kille som gärna går omkring med en full blöja, som äter playdough och som gärna kör gröt igenom hela håret och ansiktet. Så han är ju inte så särdeles finkänslig eller bekväm av sig. Så kanske det inte spelar nån större roll att den är lite kort...
Och en liten kort klänning eller rättare sagt tunika åt Jade, samma som mamma!!! Det fanns en liten bit kvar av den frottén så jag använde upp den!
Och sovpåse åt Max, och såklart ville ju Jade också ha en då. Hon ville ha en i det rosa fordonstyget, men det kunde hon ju glömma.... Det är hennes favorittyg of all times, men jag har bara en liten bit kvar och det blir ingen sovpåse av den inte... Utsidan är nån randig trikå från eBay, insidan på Jades är rosa bomullsfrotté och Max är blå. Very original liksom... Vändsydd.
Can't remember what I just wrote in Swedish, but it was something along those lines:
A dress for Jade in a Vintage terry towelling fabric, I wanted to use up the last bit of the fabric, so I made one like mummy's...
The pants for Jade are made of fleece and Max overalls are made from the same fabric. Unfortunately Max is too big for them, or rather the pants are too small :-) Doesn't fit properly over his torso, but if I can pack a suitcase to the brim, then I'm sure I can squeeze Max into his overalls...
I also made a reversible sleeping bag for Max as he never keeps blankets on. And of course Jade wanted one as well... They will be great for when we're in Sweden!

19 comments:

 1. Underbara alster! Gillade speciellt klänningen, tyget är helt lovely! /Petra

  ReplyDelete
 2. Finfina kläder...som vanligt! Vad kul med mor och dotter-matchning:) Jag har oxå försökt mig på det. Kunde inte riktigt bestämma mig om jag tycker att det är kul eller bara töntigt. Men nu har du avgjort det...det är verkligen kul och bara en lite smula egotrippat;) Klänningen/tunikan var verkligen supercoolsöt!

  ReplyDelete
 3. Jade's dress is fantastic! Love the pants and the sleeping bags too. Have a great weekend. Thanks again for doing the English bit. X

  ReplyDelete
 4. Fina kläder! Älskar som sagt tyget på tunikan, kul med mamma dotter matchning tycker jag. Jag lovar att barnens garderober är näst intill överfulla här med så du har rätt i att det där argumentet att köpa tyg istället för kläder inte riktigt håller:) Ha en trevlig resa för nu åker ni väl snart?

  ReplyDelete
 5. Kule bukser og kjole! Frotté er så fint!

  ReplyDelete
 6. Åh så fina! Vilken härlig fleece!
  Ha det så härligt här hemma i Sverige!

  ReplyDelete
 7. Mycket fint du hunnit sy! Vilket superfint frotté tyg på klänningen!

  ReplyDelete
 8. Alltsá, det roligaste är att läsa den engelska versionen efter att man har läst den svenska.
  Bra att du tänker ha mycket plats till allt du ska ha med dej hem. Det lär nog bli en hel del.

  Áker du hem varje ár?
  Ha det riktigt skönt och lycka till!!

  ReplyDelete
 9. Åh, så masse fint! Kjolen til Jade er så stilig, det frottestoffet er bare herlig!!

  Ergelig at buksene til Max er litt for små..

  God helg til dere:)

  ReplyDelete
 10. Allt fint som vanligt...! Kul med mamma-dotter matchning!

  Jag funderar på att sälja det mesta av mitt landskapstyg i interlock...syr ju nästan aldrig av det. Är du intresserad?

  Ha det gott! Snart är du väl här i Svedala?

  ReplyDelete
 11. Så kreativ du är. Då bär det snart av till Sverige då. Måste fråga bara: Vart i Sverige är det du ska? Har kanske frågat förr.

  ReplyDelete
 12. Stjärnbyxorna, så fina! (Ja allt det andra också...)

  ReplyDelete
 13. Hei. For en flott blogg du har!! Du lager virkelig masse fint!
  Frotte kjolen i dette innlegget var herlig synes jeg... og buksene var også veldig fine!

  ReplyDelete
 14. hej på er, jag mår bra, men sylusten är inte alls på besök, ta med värmen och sylusten, blås som john blund till skåne, och snälla glom inte dressen av den plats du vistas, så jag skickar dig emiltyget och annat. kraaaaaaaaaaaam!

  ReplyDelete
 15. Hi,hi det är som om att läsa om min lilla Sigge när det gäller maten i håret :D. Jättesnygga kläder och framför allt hängslebyxorna.

  ReplyDelete
 16. God tur til Sverige!!
  Håper dere får det kjempefint:)

  Hilsen Siri

  ReplyDelete
 17. hi lill, wonderful stuff you make... and the farbenmix fabrics are in preorder now. They came out in a few weeks.

  ReplyDelete