Friday, January 22, 2010

En veckas bloggande i ett inlägg



Mannen har varit på konferens i Kina i en vecka nu, så det har inte blivit tid för bloggande alls. Det blir mer att göra på kvällarna när det är två händer mindre. Även om de två händerna sitter på någon som inte gillar att använda dem till så mycket mer än att meka med cin cykel just nu. Nåväl, han är hemma nu, och har precis åkt iväg för att hämta upp lite mat. Här går det inte att laga mat, det är alldeles för varmt. Sätta på spisen när det redan är olidligt varmt, är ju lika smart som att ta av sig kläderna och rulla naken i snön mitt i natten.
Har sytt lite iallafall, storlek 0, vilket är för barn runt 9-12 månader. Och svårt var det eftersom det närmsta jag jar att prova på storleksmässigt ärDunderklumpen Max. Och det går ju inte så bra eftersom han säkert är bredare än vad lillflickan är lång... Och mönster hade jag bara till den långärmade tröjan, resten fick jag rita själv och försöka förminska Max och Jades mönster. Så får vi hoppa att de passar... Detta paket ska till en liten tjej, vars mamma ville ha en flodhästklänning åt henne. Sen kikade hon in bloggen, och bestämde sig för några till plagg. Jätteroligt att sy åt någon annan, för här hemma sys det mest bara för att jag tycker det är kul och det innebär ju att garderoberna formligen flödar över.
Och tack snälla för awardena, eller hur man säger det i plural, som jag fick av Madelene "made by me, Johanna Ahlard , W Collection, Siri, retrostuff och Polkadott Syblogg. Tack, tack, tack. Och sju saker som ni inte redan vet, måste jag klura lite på eftersom ni vet det mesta. redan.... Och jag kan omöjligtvis välja sju personer från alla underbara, talangfulla, trevliga, hjälpsamma och gulliga medbloggare som jag har "träffat" genom min blogg. Ni får den allihopa!!!!
Har en liten fråga...
Finns det någon som känner nån som vill sälja sin Ulla Welinder "Sy og strik 4-10 år" ?
(nästan som att fråga om det finns det nån som känner Gud, men ändå...)

20 comments:

  1. ja, det är svårt att sy till nån annan, och ha ingen att prova kläder på. sötaste dundermax har vuxit rätt så mycket! fina kläder allihopa, jag älskar födisarna och tröttnar aldrig på dem. ullas bok, det vill jag också köpa men... du vet! i denmark har jag hört att man kan köpa, om jag tar redo på var, meddelar jag omedelbart, jag har ju vara några minuter till grnnarna här i helsingborg, så jag hoppar på botten nån dag, mindre kallare måste vara. kram!

    ReplyDelete
  2. Åh, så masse fine klær! Godt du prioriterer syinen framfor bloggingen når du er alene. Og ekstra gøy at du har fått deg en bestilling:)
    Rart å tenke på at dere har det så varmt der nå, det samme gjelder jo ikke her...

    Jeg har Ulla Welinder boka, men har dessverre kun en som jeg bruker selv. Håper du får tak i den, ellers har jo Meedom mange lignende mønster.

    ReplyDelete
  3. Härliga kläder i underbara färger :) Längtar till sommaren när jag ser dessa färger och kläder, får fortsätta med våra tjocka vinterkläder några månader till *suck*

    ReplyDelete
  4. Härliga kläder du sytt! Kul med en beställning. Känner igen det där med att garderoberna är fulla här hemma:)Jag letar också med ljus och lyckta efter Ulla Welinders bok men den verkar helt hopplös att få tag på:( Hör gärna av dig om du får nått bra tips eller mot all förmodan fler som har någon att sälja... Ha en trevlig helg!

    ReplyDelete
  5. Härliga kläder! Och vad jag längtar efter värme...här är världens vinter! FOrtfarande! Det har väl inte hänt på år och dag...
    Måste ha haft en gruvlig tur som fick tag i Welinder boken...men Danmark är ju ett hett tips, förstås! Hoppas du får tag i en och om jag råkar stöta på en ska jag genast tipsa dig!

    ReplyDelete
  6. Såg att du redan fått en awarde men här får du en till.
    Du får ha en trevlig helg.

    ReplyDelete
  7. Hej hej
    du har ett award att hämta hos mig:)
    kram

    ReplyDelete
  8. Ser ut att ha varit en produktiv vecka - vilket härligt gäng fina kläder :)

    ReplyDelete
  9. Hej hej
    Klart jag skickar tyg world around:)
    Skall lägga upp lite nya tyger idag..måste få plats i min tyghylla så jag delar med mig:) Oftast säljer jag en bit tyg av det jag har mycket av eller det jag haft i många år men inte använt. Passa på, Noa04 är säljaren..
    Ha en mysig söndag

    ReplyDelete
  10. Åh så mycket fina kläder du hunnit sy! Jag förstår inte hur man hiner när man har mer än ett barn :-D

    Jag köper enfärgad interlock från Jny design, den är underbart mjuk ich fin. De randiga ärmarna på bodyn i min blogg är trikå från e-slöjd. Den trikån är väldigt fin, men dyr eftersom tyget bara är 90 cm brett.

    ReplyDelete
  11. Hejsvej! Första gången jag är inne och tittar på din blogg. Helt underbara saker du gör. Ska nog lägga till dig bland mina bloggar som jag följer. /Therese

    ReplyDelete
  12. Jag hade börjat fundera pá om du hade ákt pá semester dá jag inte ság nágra inlägg och sá kommer allt pá en gáng. Snyggt!! Tycker sárskilt mycket om den lilla kjolen, underbart fint tyg. Jag skulle vilja kunna sy i trikátyg, och strechiga överhuvudtaget. Ja, ja allt kan man lära sej, skulle behöva 36 timmar till varje dygn.
    Här finns massor av konstiga fiskar och skaldjur, jag áter bara ett fátal av dom. jag ár mer kött än fisk eller egentligen mest grönsaker.
    Innan jag kom hit visste jag att det fanns bláckfisk men hade ingen aning om att det fanns sá mánga olika sorters bláckfisk.Alla har dessutom olika namn. Otroligt.

    ReplyDelete
  13. Kul med beställning! Du har ju hunnit med riktigt mycket trots mannens frånvaro. :) Snygga klänningar! Jag tröttnar aldrig på flodhästtyget.

    Nej, någon Australienresa blir det inte den här gången, hade ju gärna velat det men får nöja mig med Thailand! Och det är väl inte fy skam. Ska bli så skönt att komma bort från den här kylan som har haft det här landet i sitt grepp sedan innan jul! Och det verkar inte som om snön kommer försvinna inom den närmsta tiden heller! I morse när sambon skulle till jobbet startade inte bilen, ändå är det ju bara -12. Själv är jag hemma idag med en snorig och hostig skrutta och hoppas att jag slipper gå utanför dörren :)

    ReplyDelete
  14. jo gumman du ska få!!!!1, snart skickar jag till dig en brun surprise. men det dröjer kanske några dagar, kram!

    ReplyDelete
  15. Jag förstår att du haft fullt upp :D. Jättefina kläder. Är extra förtjust i kjolen.

    ReplyDelete
  16. Vilken härligt glad beställning!

    Grattis! Du vann min utlottning! Snart kommer det djungel till Australien!

    ReplyDelete
  17. Vad mycket du sytt och så mycket fint. Det blir en hel garderob. /petra.h

    ReplyDelete
  18. Jag har ju en coverpro (och en kantbandsmojäng- men den är jag inte kompis med alls) så jag gör så här när jag bandkantar:
    Klipper till ca 4cm bred remsa: overlocker fast räta mot räta: sträcker på muddremsan samtidigt. Viker över till avigan och nålar. Syr en tvillingsöm på coverpron genom allt och blir det något som "sticker ut" så klipper jag det längs med sömmen. Syr jag en halsringing brukar jag sy ihop ena axelsömmen, overlocka dit muddväven enl ovan med undantaget att jag syr den andra axelsömmen innan jag viker över muddväven till avigan och syr med coverpron. Brukar bli bra. Jag ska ta tag i att få kantbandaren och jag att bli kompisar men har inte haft lust på ett tag.

    Imorgon är en lång dag får se om jag hinner sy något...är bra sugen...

    ReplyDelete
  19. Hei, og takk for kommentaren om lappeputene mine! Ville bar si at jeg ikke overlocket alle firkanter først, sydde den bare sammen med overlocken. Ble bra det, og masse tid spart:)

    ReplyDelete