Monday, February 1, 2010

Djungel, Award, sytt och 96% luftfuktighet och HJÄLP!Jag har vunnit en tävling, Max ska få sig en djungeltröja eller body från Hello syr och pysslar!! Vad kul, för dessa plagg har jag ju dregglat efter ett bra tag!!! Can't wait!!!
Och tack också för awarden från Mia med bloggen Kinoko och Re-dizain, värmer jättemycket! Och värme ska vi inte tala om just nu. Fast värmen är inte så farligt, jag tycker egentligen om när det är varmt, men luftfuktigheten blir ju lite besvärlig när det är mellan 80 och 96 procent. Man duschar och räcker sig efter en torr handduk. Bara det att handduken inte är torr... Allt känns fuktigt, och svetten lackar. Delightful med andra ord.
Och inläggen har varit få, mest för att vi inte har varit hemma. Svärföräldrarna har luftkonditionering som vi flyr till när det blir för varmt. Men efter en vecka så har man outstayed the welcome tror jag. Då är iallafall skafferiet tömt och kylen likaså.... Världens bästa svärföräldrar måste jag ju iallafall få säga att jag har.
Max har haft sönder min laptop (surprise, surprise), drog ner den i golvet en gång för mycket (och tycker ni att man är dum som inte ställer den utom räckhåll, så finns det ingenstans som är utom räckhåll för Max. Han är spindelmannen, Hulken, Stålmannen och Dunderklumpen i en person. Möjligtvis att han inte kan ta sig upp på taket, men annars finns det inget som han inte kan klättra upp på).

Och hjälp...
Finns det någon vänlig själ med Paypal därute, som kan tänka sig att köpa Meedom Sy og Strik 0-3 år och skicka den till mig. Jag betalar ju såklart alla avgifter associerade med Paypal, porto, bok och hela faderuttan... Jag har fått några beställningar på enkla klänningar osv, och tycker nog att den boken vore en bra investering eftersom jag inte har några babymönster...

Och lite sytt för att det inte ska bli alldeles tomt på bilder. Inget speciellt direkt, bara provade en enkel klänning ur Meedom och Gynthers skjorta för att se om det var rätt storlek för Jade. Och det var det!

19 comments:

 1. Oj, vad det låter jobbigt med så hög luftfuktighet, jag tror inte jag skulle stå ut utan luftkonditionering! Här är det -26 och massor med snö så kontrasten är total:)
  Vilken fin skjorta och klänning du gjort! Måste verkligen bli bättre på att sy i annat än mjuka tyger, kanske ska slå till och försöka låna den där Gynther boken på fjärrlån på "biblan". Ha det bra i värmen och grattis till vinsten!

  ReplyDelete
 2. Oj det låter klibbigt med sån luftfuktighet!! Ja här är det kallt som JuMel skrev, -20 grader...och är det inte det så är det snöoväder efter snöoväder, så nog längtar man till sommaren!!!
  Skjortan och klänningen är superfina!

  ReplyDelete
 3. Men jag beställer såklart boken till dig och skickar tillsammans med djungeltröjan!

  Och här måste jag avslöja min dumhet; paypal och payson - samma sak??

  Och du kan du inte mejla mig istället? hellosblogg@hotmail.com
  Vill du ha röda muddar och kanter. Eller tex turkos? (Jag har en med turkosa muddar också på min blogg: http://hellosblogg.blogspot.com/2009/12/antligen-har-djungeln-flyttat-hit-ocksa.html)

  Vad gillar du bäst vid ärmsluten: kantband som på den turkosa eller muddar som på de röda?

  ReplyDelete
 4. Skulle ju också skriva:
  I halsen blir det kantband - annars ser det ut som en pyjamas.

  Lång eller kort ärm? Body eller tröja?

  ReplyDelete
 5. Fin skjorta och klänning! Låter jobbigt med luftfuktigheten. Värme gillar jag, men i så fall "torr" sådan! Fast vad som helst är väl bättre än det här eviga snöandet...gud vad jag är less på det! Ha det gott!

  ReplyDelete
 6. Åh vad jag tycker om tyget på skjortan. Very nice.

  Till lamporna använder jag vanligt hobbylim. jag köper mitt på Panduro, men vilket lim som helst eller till och med textillim borde funka.

  ReplyDelete
 7. Hej det var länge sedan jag har så svårt att förstå att ni har det så varmt när vi sitter här i 50cm hög snö och flera minusgrader. Nu är det så mycket snö att plogbilen inte vet var de skall göra av all snö. Det är flera meter höga vallar med snö.
  Jättegulligt tyg på den gröna tunikan.
  Såg att du fått hjälp med boken redan hade annars gärna skickat den.

  Du får ha det så bra det går i värmen/Mia

  ReplyDelete
 8. Klibbigt har vi inte här men kallt och riktig vinter :)
  Vad mycket fint du sytt i förra inlägget..

  ReplyDelete
 9. Sitter her og fryser og kan ikke helt forstå at du har det så varmt!!

  Fine ting du har sydd:)

  Og så heldig du var som vant hos Hello! Litt jungel til Australia blir nok bra:) -og godt at hun kan hjelpe deg med boken.

  ReplyDelete
 10. Hej där! Klart du ska vara med i min give away! Håller mina tummar :) Tycker det låter jobbigt med en sådan värme, fast jag sitter här i min fleecejacka och tjocka tröjor. Det är kallt och jag bara klagar hela dagarna på kylan. Hatar att gå ut då man antingen halkar runt i snön eller halkar i backen. Du vet i skåne är man inte van vid snön och när de plöjer i snön (eller vad det heter) så blir det ännu värre än innan de gjorde det. Tror jag går i ide ett tag, därav bloggtorka. Snart är våren här, gud vad skönt! Ha det finemang! /petra.h

  ReplyDelete
 11. datorcrash är du inte ensam i, hehe, jag är helt agresiv utan det!
  Vad fina var dem, sjkortan och klänningen och grattis till vinsten, jag vinner aldrig men jag har ju slutat tävla, sucks!

  ReplyDelete
 12. Jättefina och grattis till vinsten!
  Har inte sett hättan på än, återkommer när jag vet om passform. Vad gäller gynters bok så läser jag aldrig, jag bara syr efter mönstret, vilket gör att jag säker gör en massa fel....

  ReplyDelete
 13. Skönt med trevliga svärföräldrar!
  Jag kan förstå det där med köket! Det är som med vår soffa, det känns inte som någon idé att skaffa en ny nu när vår lilla kräks i den och så småning om spiller i den. När hon är något äldre får det bli en ny. Med tvättbart överdrag!

  ReplyDelete
 14. Svårt att föreställa sig hettan- här är det ju allt annat än varmt...brrr..både ute och inne. Har nog lagt hela klädbudgeten på tjocka ullkoftor och liknande...jag fryser jämnt!!

  Kanonfin tröja och jag ser att Hello redan erbjudit sig att fixa meedom boken. Annars kan jag också hjälpa till.

  Och håller med od andulky, har nog slutat läsa beskrivningar, jag syr som jag kan och det brukar bli bra...:-)

  Åh...Australien låter underbart...nu måste jag gå och värma vetekudden i micron igen...(vilket mannen min askyr- han tycker att det är energislöseri..men jag fryyyser ju!)

  ReplyDelete
 15. Jättefina kläder och skönt att det löser sig med boken. Det måste vara jobbigt med så hög luftfuktighet. Här är det så kaaallllllltttt :D.

  ReplyDelete
 16. Hej!
  Aj, aj med datorn. Jag har precis köpt laptop, men har ingen sån liten Stålman...=) Men det kan ju hända en större knodd också förstås...

  ReplyDelete
 17. Jätte-fin både skjortan och klänningen - tur att det blev rätt storlek :)

  ReplyDelete
 18. Ska kolla med Hello, har inte paypalkonto. Hm, ska mäta biten med tyget och kolla vad jag vill ha. Det är tvättat och färdigkrympt. Skulle gissa att det är ca 1.5m men jag ska dubbelkolla.

  Jag brukar använda vanlig muddväv till knytbanden. Har för mig att jag försökt beskriva i någon kommentar här hur jag syr dit mina band/alt halskantning med muddväv/band. Verkar det bli för brett brukar jag liksom smalna av det och klippa bort överskottet. Hm, svårt att förklara. Får kanske ta lite bilder....T vill ju ha en "jåååsa" klänning...och en svart. Det svänger i färgvalen här hemma ska det sägas...men mjukt material måste det vara, annars blir det yl.

  ReplyDelete