Tuesday, March 30, 2010

Datorhaveri och lite sånt




Nu blir det ett jättekort inlägg. Datorn gick sönder för ett tag sen, och det är ju inte så lätt med bara en dator i huset... Särskilt inte som den oftast är upptagen då ägaren har en massa kontrakt och mejl och annat viktigt som måste kollas och skrivas och hållas på med i tid och otid. Men jag har sytt lite iallafall.
Jade hade en dress-up day på dagis, och ville vara Tingeling (Jag som ville att hon skulle vara en liten dinosaurie eller drake. Eller åtminstone en katt eller nåt. Nähä, Tinkerbell ska det va. Så då blev det så. Först sydde jag en enkel Tingelingklänning. Sen ville hon ha en tutu också, så då blev det så, och så en kjol ovanpå det. Hittade en beskrivning på nätet för kjolen och tutun. Sötaste lilla Tingelingan jag nånsin sett....

Sen sydde jag en klänning åt mig själv. Mönster är mitt eget. Dragkedjan är loppisfynd ochtyget är eBay fyndad frotté.

Glad påsk om vi inte hörs innan dess!!!

My computer has crashed. Literally - Max killed it by pulling it off the table... So I now have to use hubby's computer when he's not using it. Which means once in a blue moon.

I made a dress for Jade for the dress-up day at Kindy. She wanted to be Tinkerbell, the fairy with the large head and Barbie body. She didn't fancy my ideas (What about a dinosaur? No?? What about a cat??). The dress is really a dress with a tutu and a skirt. Inspired and half copied from a dress on the internet.

I also made a dress for myself, pattern is my own and the fabric is a vintage terry toweling fabric off eBay.

There you go Sylvia - now you can read it too ;)

28 comments:

  1. Hej där
    Här är det jag som använder datorn mest och det är tur eftersom vi bara har en kvar.
    Så söt Tingeling klänning hon ser så nöjd ut.
    Kul att få se en bild på dig med den fina klänningen på.
    Jag trodde ni åkt till Sverige redan.
    Glad påsk på dig jag skall tänkta på dig med när jag kommer tillbaka och tycker det är kallt hemma.

    Glad Påsk önskar jag dig med.

    ReplyDelete
  2. Superfin klänning till dig själv, gillade verkligen frottétyget.

    ReplyDelete
  3. Wow! Läcker klänning! och vilken söt liten tingeling! Glad Påsk!

    ReplyDelete
  4. Så fin du är! För att inte tala om Tingeling! :) Jag gick också bet när jag tyckte att dottern kunde vara prins på prins- och prinsessdagen på dagis häromveckan...

    ReplyDelete
  5. Söt Tingeling! Jag hänger inte riktigt med i terminologin kring hennes utstyrsel, men fin är hon! Och kul att få se dig på bild! Riktigt mycket svensk påsk över färgerna i din klänning! Dina sockar väntar här tills jag får adressen!

    ReplyDelete
  6. Jade personifierar ju Tinkerbell i den outfitten...supersöt:) Cool klänning du gjort till dig själv...både gällande modellen på den och tygvalet.

    ReplyDelete
  7. Läckert! Kanonfin Tingelingklänning! Att du orkar...den här veckan är det ju påsk...och det ska vara påskharar och gubbar både här och där...och jag har inte tiiiiid!! Så idag panikinhandlade jag små mjukismasker på HM föreställande en kanin...så att de på dagis iaf kan få "klä ut sig" (hm...) Äldste sonen vill också vara påskhare..men vägrar mjukismasken (och jag förstår honom..de andra skulle reta ihjäl honom...)så det måste jag fixa imorgon...Hjälp! Mitt i alla föräldrasamtal...Jag vill ha påsklov- nu!!

    ReplyDelete
  8. Oj så duktig du är på att sy även utklädningskläder. Och vad skoj att få ett ansikte på dig. Du passar jättebra i grönt.

    ReplyDelete
  9. Håller med om att din dotter är en ursöt Tingeling! Vilken fin dress du gjort till henne och vilken underbar klänning till dig själv oxå, den ser ut att sitta hur bra som helst. Vad avis jag blir, igen, på alla fina tyg du fyndar!!! Det där med snö... det beror väl på vart i vårt avlånga land du kommer att befinna dig! Vad jag förstår så finns det ännu snö i Stockholm och här finns det ofantliga mängder. Just nu känns det som om vi kommer att ha snö till midsommar men jag vet ju att den tinar fort när det väl sätter igång. Hur som helst tror jag inte vi behöver "oroa" oss för att få en helt snöfri Valborgs... Ha en härlig påsk du med om vi inte "hörs"!

    ReplyDelete
  10. Sötaste lilla Tingeling som jag har sett och läckraste mamman i snygg klänning ;-)

    ReplyDelete
  11. Men åh, så søt tingeling! Fantastisk kostyme.

    Og gøy å se bilde av deg! Jeg har også noe frotte stoff liggende som jeg ikke helt vet hva jeg skal sy av, kanskje jeg også skal lage en kjole til meg selv! Din ble ihvertfall kjempekul!!

    ReplyDelete
  12. Heeeeej! Tillbaka från Svedala? Hur var det? Bedårande Tingeling outfit! Min Emmy börjar komma i den där åldern nu... Byter kläder 5 gånger om dagen, springer runt i prinsessklänning i tid och otid. Kanske jag skulle våga mig på att sy en klänning till hennes 3 års dag i maj? ALla nuvarande klänningar är arv från storasyster och något sletna om jag säger så. Bra jobbat!

    ReplyDelete
  13. Vilken dröm för henne att kunna beställa precis vad hon vill ha. Gillar din klänning, den är cool. Snygg ta-kort-på-sig-själv-i-badrumsspegeln-pose!

    ReplyDelete
  14. Nej men gud vad söt hon blev. Vilken liten goding :D. Gillar din tunika med. Jättecool. Ha en trevlig påsk!

    ReplyDelete
  15. Thanks so much for writing in English too! I've been dying to know what you've been talking about. I adore that dress you made for yourself, it really wonderful. X

    ReplyDelete
  16. Jätte-söt Tingelingdress och superfin klänning till dig!

    ReplyDelete
  17. LEKKERT!!!
    Kjolen din var kjempeflott,Tingeling kostymet også da ;)

    ReplyDelete
  18. Vilken hot-mama och söt Tingeling, jättefina båda två!

    ReplyDelete
  19. Jättesöt tingeling och snygg klänning du har sytt till dig själv. Tråkigt med din dator :/

    Glad Påsk!

    ReplyDelete
  20. Vilken sötnos!!!
    Klänningen är SKITSNYGG och sitter perfekt på!
    Glad Påsk!

    ReplyDelete
  21. så himla fina ni är båda två!!!

    ReplyDelete
  22. Håller med om att det är finaste tingeling, alla kategorier!

    Jag har äntligen kollat upp mönstret på fickor som du frågade om för hundra år sedan. Fickmönstret finns på meedoms mönsterark 0-3 år, precis på byxmönstret. Jag har den svenska boken så kanske finns det inte i den danska?

    Mönstret på tossor finns i storlek 3-6-9-12-18 månader. Jag tror dock inte att det är så svårt att förstora själv, jag har redan planer på det :-D

    ReplyDelete
  23. Heej! Hoppas ni haft det bra i Sverige? Jättefina klänningar både på dig och dottern! Tokläcker frotté!! Och kul att få se dig också!
    Glad påsk!!

    ReplyDelete
  24. Fantastisk frotté-kjole! God påske til dere og!

    ReplyDelete
  25. Har nog inte varit inne på din blogg förut, men den verkar innehålla mycket trevlig sömnad :-).Läckert med en frottéklänning, med så mysigt mönster.
    Tingeling är verkligen jättegullig.
    Glad påsk!

    ReplyDelete
  26. Gud så söt hon är lilla Jade! Hon ser överlycklig ut i sin fina Tingelingklänning! Och klänningen du sytt till dig själv går minsann inte av för hackor! Sitter som en smeck!

    ReplyDelete