Wednesday, March 17, 2010

Toot toot....




Max är helt besatt av tåg, och älskar Thomas the Tank Engine. Konstigt, för Jade var aldrig någonsin intresserad av tåg eller bilar, och vägrade kolla på Thomas på TVn. Max däremot, är tvärtokig i tåg. Så jag köpte ett åt honom, och det sover han numer med. (Det ska vara många prylar i sängen.... Snuttefilt, tåg, bok om bilar och tåg, snuttekudde, flaska vatten och en ful liten apa. Och sen ska Max få plats också....

Iallafall tänkte jag att Max skulle få en jacka att ha med sig till Sverige. I April är det väl fortfarande lite kyligt ibland, så en fleece omlottjacka borde väl vara ok??? Mönstret är ett omgjort Ottobremönster för en jacka i storlek 86 (tror jag), och huvan är inspirerad från Farbenmix. Sen är den här jackan egentligen väldigt opraktisk, eftersom det är en ganska lång luva (även om den är kortare än de riktiga Farbenmixluvorna) och knytdetalj (långa snören...), och det är väl ganska osmidigt när det ska bäras av en klätterapa. Inte så safe känns det som... Fast å andra sidan så sätter jag väl på honom nåt annat om vi ska till lekparken isånafall!!!

Tyget är brun fleece, och luvfodret, applikationerna och "mudden" är samma tyg, nämligen en slaktad velourfilt Max hade som bebis. Man tager vad man haver, sa Kajsa Varg.

Så åker vi härifrån den 14 April - Sweden, here we come!!!

43 comments:

  1. Skitsnygg! Och vad roligt att du kommer "hem" :0) Var i Sverige hör du hemma?

    ReplyDelete
  2. Wow vad läcker den är!!! Den måste ju en tågälskande kille vara nöjd med:) Låter jobbigt att sova med allt det där i sängen!!! Min lilla A envisas med att sova som Pippi Långstrump...fötterna på huvudkudden...hon ligger alltid så när hon vaknar.

    ReplyDelete
  3. Toppenball! Vilken häftig luva, som en skruvkork eller nått. Du är väl för duktig. Kul att det löst sig med bilstolarna. Bra idé att låna ihop så slapp ni alla utgifter. Du får väl sy ihop en T-shirt eller nått som tack till den ni lånat av. Det skulle i alla fall jag tycka var roligare än en prasslig hundring i fickan (som tar slut efter en kaffe och en bulle på kafé). Tooot Toot! Jag har lånat gunghäst på leksaksbibblan här till lilltejjen, nu släpoas den runt från rum till rum, uppför trappor, ut i trädgården, "hästen ska oxå äta mamma" och stå bredvid vid matbordet med EGEN tallrik... De små liven. Dom vet PRECIS vad dom vill. Som ho i övre inlägget där tjejen SKA sova som Pippi. Ha ha ha! Jag önskar jag visste med samma klarhet vad JAG vill men av nån anledning så tappar man liksom den där självklarheten med åldern... Som vuxen lider jag av konstant beslutsångest... Håller du inte med? Ha en toppendag!

    ReplyDelete
  4. Gud vilken häftig luvtröja! Den ser jättemysig ut och applikationen är superfin! Vad kul att få åka hem! Kram petra

    ReplyDelete
  5. JÄTTEFIN!!! Min Isak är tokig i tåg med men jag har inte fått tummen ur att prova en applikation ännu :) Det kommer :)
    Roligt att ni kommer till sverige!
    Har inte snön precis börjat försvinna i april? För något år sedan fick vi hur mycket snö som hellst i slutet av mars :P

    ReplyDelete
  6. Wow vilken applikation. Ja det behövs nog en jacka här i april. Här kommer garanterat ligga snöhögar kvar här och var fortfarande då.

    ReplyDelete
  7. Kjempekul!! Og så gøy at han får tog på jakken sin når det er det han liker:)

    Og så bra at det blir Sverige tur på dere, kan tenke meg det er ok når man bor så langt unna.

    Fortsatt ingen pakke her..

    ReplyDelete
  8. Måste vara lite roligt med ett sånt specialintresse hos barnen då man syr kläder själv, att kunna pynta och dekorera i deras smak! Fint tåg!
    Vart i Sverige ska ni? Jag finns i Skellefteå, och här räknar vi nog med skidåkning långt in i april...

    ReplyDelete
  9. Nämen jösses vilken urhäftig jacka!!!!! Kommer att bli perfa i den halvkyliga svenska aprilluften! Vilken HUVA sen!!!! Hur bar du dig åt för att få till skruven??? Cool!!

    ReplyDelete
  10. Åh välkommen hem. Och skulle du landa i Skellefteå, jag vet oddsen är stora:/ så hör av dig:) Superfrän tågjacka. Du ger dig på klurigare och klurigare grejer märker jag:) Jag är inne i sprättarexpertfasen den du nämnde förra året tror jag:) Ha det bäst!

    ReplyDelete
  11. Supersnygg! Den kommer sitta fint i april. Förmodligen under jackan, så då är det inget problem med långa luvor och snören ;)

    ReplyDelete
  12. Åh så söt den är fleece är så bra mjukt och skönt och varmt.
    Din applikation är så fin han kommer att bli så glad.
    Ha det bra

    ReplyDelete
  13. Jättesnygg!!! Blir perfekt! Härligt att återanvända hans gamla filt också!

    ReplyDelete
  14. Så fantastiskt snygg! Jag förstår att lillkillen gillar den.

    ReplyDelete
  15. Vilken söt jacka! Många grejer i sängen.....ja det känner jag igen ;-).

    ReplyDelete
  16. Vilken supersnygg jacka! Känner igen det där med en massa saker i sängen hos lillkillen...

    ReplyDelete
  17. Jättegullig! Men ta med en varm tröja att ha under, för det kan fortfarande vara riktigt kallt i april.

    ReplyDelete
  18. Underbar! Vilken roligt modell och fin applikation. Min lille kille älskar också tåg och bilar:) Just nu sover han med sina Rorri bilar och ser gärna Rorri filmer, Cars och Stora maskiner så ofta han får. Lustigt det där men det verkar faktiskt som om det där med bilar, motorer mm ligger i generna... Han älskar Play Doh deg, men vad gör han med den? Inte bakar han som tjejerna gjort utan kör bilar i den:) Som sagt, räkna med kyla i april, iallafall om ni ska till norra delen av landet!

    ReplyDelete
  19. herlig blogg du har! gøy å se på alle de fine klærne du har sydd i flotte farger og stoffer!

    ReplyDelete
  20. suverän tröja. luvan var jättehärlig
    välkommen hem!

    ReplyDelete
  21. Otroligt fin jacka. Luvan var toksnygg och färgerna likaså!

    ReplyDelete
  22. Jättefin!!

    Var ju tvungen att googla på possum eftersom mina djurkunskaper inte är på topp ;O) å de första två bilderna som kom upp gjorde att jag nog föredrar vår grävling, shit vilket kräk och vilka vassa små tänder!

    ReplyDelete
  23. Ja. den är verkligen fantastiskt fin :-)

    ReplyDelete
  24. Överraskning till dig hos mig!På bloggen alltså, du behöver inte flänga till Skellefteå!

    ReplyDelete
  25. Fór mej tar det ganska exakt 12 timmar att komma frán det att jag áker hemifrán tills dess att jag kommer hem till mamma. Alla väntetider, flyg, tág inräknat.
    Pá den tiden har du väl inte ens klarat av flygtiden?
    Naia är världen bästa reskompis, hon fixar det jättebra.Men visst är det en láng och tröttsam dag.
    Jag kan tänka mej att din/dina resedagar blir aningen längre och nágot tröttsammare.

    Men vad skönt och nödvändigt det är att komma hem och träffa alla,äta mammas mat....ja, du vet.
    Ta inte med dej sá mycket i resväskan, det máste ju fá plats med ALLT som man lyckas skaffa sej under den korta tiden man är där.
    Jag har alltid dubbelt sá mycket med mej pá hemvágen.
    LYCKLIG RESA!!!!!

    ReplyDelete
  26. Wow! Guuud vad snygg! Så läcker med alla detaljer. Max måste älska denna! Och vilket jobb....Nu blev jag verkligen inspirerad...även om T också tillhör Max kategori av "alldeles för glad i att klättra för att ha sådana långa luvor ute-barn"....

    Nu måste jag ta mig i kragen och sy en skjorta till en beställare...som vill ha en Carsskjorta....(eller sonen då förstås...)

    Just nu singlar stoooora snöflingor ned här...igår var det supervår idag snö...nåja, bara för att retas med oss vintertrötta själar förstås.

    ReplyDelete
  27. Kulaste hudie, omlottis, eller jacka, du är så roligt och skriver att jag håller skratt och min man undrar vad är det jag läser. du har ju tur att man vill gå i sängen med massa prylar, för min Dalila vill inte det, och det skittar vad man ge henne som sällskap, hahahaha. kom ni snart, här väntar vi! kraaaaaam!

    ReplyDelete
  28. Hihi....nu visade det sig att sambon hade halsfluss. Tur det för då får man ju iaf medicin. Bara han inte smittat mig nu.

    ReplyDelete
  29. Oh, vilken jättefin! Den tror jag blir alldeles lagom gosig i april (kanske något beroende på vilken del av vårt avlånga land ni åker till;-)

    ReplyDelete
  30. Svar på din fråga: Skjortan/tröjan är inte alls svår att göra inte sprundet heller.
    Visst är den mysig jackan min dotter som är 11 år tyckte den var så fin, hon skulle vilja ha en vårjacka i det tyget.

    ReplyDelete
  31. Jättesnygg luvjacka! Är säkert kyligt i april i Sverige och finns säkert snö kvar ifall ni skall norrut. Min äldre dotter har en massa prylar också i sängen, plastdjur, gosedjur, böcker och andra leksaker hon gillar. Välkommen till Sverige!

    ReplyDelete
  32. Vad kul du tittade in !!Ja filten är virkad i shells teknik lr wheels,beror på var du tittar men du kan hitta det på Youtube,där lärde jag mej det !! Må så gott o ha en skön tripp snart till Sverige!! =)

    ReplyDelete
  33. Nej, det är inga problem att sy i vaxduk, i alla fall inte när det är kantband med. Jag syr på den vanliga maskinen med vanliga nålar för vävt tyg och helt vanlig pressarfot.

    Hmm, trodde jag hade skrivit en kommentar här redan men tydligen missade jag det, ibland öppnar jag upp en massa flikar och lämnar datorn och sedan är internet nedstängt när jag kommer tillbaks och jag tror då att jag har varit inne och läst bloggarna.... ja, ja nog om detta. Vad jag vill komma till är att det här var en rackarns snygg jacka! Kul att Max får något emellanåt ;) och inte bara storasyster.

    ReplyDelete
  34. Hei Emilie,
    i dag kom pakken fra deg, ooohh lykke!!! Tusen, tusen takk for de fantastisk fine stoffene, så glad jeg ble:) -og det stilige mønsteret, herlig!! Gleder meg til å finne ut hva jeg skal sy av det!!

    Takk:)

    ReplyDelete
  35. Supersnygg! Håller på med en fleece-tröja/jacka till sonen, och nu blev jag ju lite sugen på att göra en applikation också :)

    ReplyDelete
  36. Hej du! Här smälter snön som bara den! Bådar gott, eller hur!

    Jag har fått ett mejl från dig med listan, men sen inget. Kan du testa att mejla mig igen - jag har lite som vi kanske inte ska ta så här.

    ReplyDelete
  37. Vilken härlig jacka!

    Såg frågan om pressveck på min blogg. Det är ganska enkelt att få till. Vik byxan där du vill ha vecket, och sy en raksöm med din vanliga maskin så nära kanten som möjligt (inte för nära bara så att stygnen bara hamnar i luddet) Jag syr vecken ända upp, tycker att det blir bäst så. Har bloggat om byxan här:
    http://benglan.blogspot.com/2009/12/pressveck.html

    ReplyDelete
  38. Hejsan, drakarna trycks upp av Znok design:) Tack för alla supersnälla ord! Kram/Johanna

    ReplyDelete