Monday, November 23, 2009

Klänning åt mig själv!


Sydde en klänning åt mig själv av ett gammalt "Style" mönster från 70-talet. Det var storlek 12 (samma som svensk 38 skulle jag tro), och det trodde jag skulle passa så jag brydde mig inte om att mäta. Klippte ut alla delarna, och såg sedan på mönstret att det var "half-size" (för korta människor, inte flaggstänger som jag). Jaha, tänkte jag. Det får väl bli en minidress då.
Sy, sy, sy, färdig, prova. Det fanns plats för två av mig i klänningen... Sprätta upp, sy in, sy ihop igen. Klar. Och den passar ganska så bra faktiskt, och så väldigt kort blev den inte heller (den går under knäet). Då får vi se om den blir använd också...
Tyget är från eBay för billig slant, mönstret från loppis och nästan gratis.

Här regnar det och är allmänt kallt, trots att det var 40 grader och 90% luftfuktighet i förrgår...

17 comments:

 1. Så fin klänning och vilket läckert tyg! Fast lite migränvarning när man ser det på håll, det känns som att man håller på att börja se flimmrigt...
  Fascinerande med storlekar! Annars trodde jag att storlekarna var mindre förr.
  Här regnar det också och är allmänt småvarmt-någon enstaka plussgrad så där.

  ReplyDelete
 2. Wow, så kul! Likte fasongen og stoffet godt:)

  ReplyDelete
 3. yes, den här klänningen är hur läcker som helst, lite meandi i den typ av mönster tyget har, och så somrig, passar den bra? då ska du va' glad. kostig med alla såna strl, jag syr mest med en annan plagg som jag vet det passar. MIna barn är så "skinny" att det är nästan säker en vanlig mönster med danska eller svenska strl skule inte passa. Till mig det var länge sen jag sytt nåt, kanske nästa sommar, med den här väder är det ingent idé. såklart en kappa eller regnjacka, men såna kan jag inte sy, och en annan sak är att min kropp känner jag inte igen efter flera förlössningar, hoppas den rättar sig, hehe, eller kanske jag bodde sluta äta chocklad?
  Just nu är så kär i min tygsamling, igår fick jag riktiga efterlängtad färger och nu tittar man där så ser man bara godisar. tack igen!

  ReplyDelete
 4. Underbar!!! Synd den inte blev för kort, då hade den kanske passat mina ståtliga 156,5cm=) Men då har jag en del i omkrets istället. Superfin i alla fall så se till att använda den. Här hemma i skellefteå är det just över nollstrecket, dimma, periodvis regn och mörkt både dag och natt, suck!!! Jag hoppas på en vit jul i alla fall.

  ReplyDelete
 5. En sån fin modell på klänning den är säkert jättefin på. Tur att den blev för stor fört och inte tvärt om då hade det varit svårare att sy om den.
  Skönt med lite mildare väder. Eller?

  ReplyDelete
 6. Föresten trevligt att du ville vara med i tävlingen. Ha en bra dag,/Mia

  ReplyDelete
 7. Vilken härlig klänning! Vad du har blivit duktig på att sy åt dig själv, måste nog försöka bättra mig på den punkten själv:) Typiskt att storleken inte stämde, det är ju så trist att sprätta och sy om!

  ReplyDelete
 8. Jättefin klänning och vilket coolt tyg du har fått tag på :-)

  ReplyDelete
 9. Wow, den är grym!!! Vill gärna se den live!
  Klart du måste använda den! Här blir det inga såna snygga blåsor, det har regnat regnat och regnat. Det är mörkt och jag läste att vi haft 3 (!) soltimmar under hela november.
  Ha det gott :-)!!

  ReplyDelete
 10. Menade förstås inte live, utan en bild när den används, jag är nog för trött för att skriva just nu...

  ReplyDelete
 11. Snygg modell. Och tyget är urläckert.

  ReplyDelete
 12. Underbar - gillar tyget! Och vilket läckert kanintyg längre ner på sidan!

  ReplyDelete
 13. Klänningen blev jätte fin! Och ja jag tror ocksa att det finns nagon skandinaviska-tyger fantast alldeles i närheten..

  ReplyDelete
 14. Jag är imponerad, kul att sy något till sig själv för omväxlingsskull!

  //Lina

  ReplyDelete