Saturday, April 25, 2009

Äntligen!!!

Äntligen har jag fått till ett par byxor jag är nöjd med... Först så klippte jag bort the allowance för resårkanalen eftersom jag ville ha mudd på byxorna. Sen så sydde jag fast mudden på "fel sida" av byxorna, så sömmen kom på fel sida av byxorna, så jag klippte av hela fanskapet och började om från början... Sydde fast mudden på fel sida igen (kan tillägga att Max håller på att få nya tänder och tycker om att beklaga sig över detta. Tandvärken måste vara värst från ungefär 23 till 07, för det är då han ylar som värst, och vill ha mammas sällskap... Detta gör att man blir väldigt trött och gärna syr fel hela tiden. Fast i detta fall blev ju "fel syandet" rätt till slut). Iaf så klippte jag bort mudden igen, och sydde fast den på RÄTT sida (bugar och tackar för alla applåder). Och det blev ju ganska bra faktiskt, ingen linning upp under armarna och ingen rumpa som släpar i backen. Nöjd. Sen sydde jag en tröja till, fast används båda på en gång ser det inte klokt ut. Lite pyamas party över det hela. Men kul var det att sy, och det är väl det som är huvudsaken tycker jag!!!


14 comments:

 1. Jättefint! Som sagt var av någon klok: ur många fel kommer det till sist något rätt! Och har du haft kul så är ju det mesta uppfyllt!

  Själv önskar jag att denna vecka kunde strykas ett streck över- sjuka barn, sjuk själv och nu en sjuk karl...att det inte blir något sytt kan ju var och en räkna ut med lillfingret! Och nu när jag börjar friskna till så är karln sjuk så då vet ni ju...;-)

  ReplyDelete
 2. Håhåhå, ja sjuka karlar ska man inte leka med... Det räcker med att min får lite snuva, så börjar han skriva sitt testamente...

  ReplyDelete
 3. Vilket härligt och snyggt tyg.Fina kläder

  ReplyDelete
 4. Underbart fint set! Och så söt hon är!! Tyget är fantastiskt!

  ReplyDelete
 5. Jättefint set, trots att vägen dit var krånglig! :)

  ReplyDelete
 6. Men fint blev det! Har du kantat tröjan med muddväv? Om du har det får du gärna lämna en kommentar hos mig om hur man gör för det där går över mitt förstånd...

  ReplyDelete
 7. Hej!
  När jag syr jeans så byter jag till jeansnålar i overlocken, de är lite grövre. Vet inte vad du har nu, men pss är det viktigt att ha stretchnålar till interlock så det inte blir hål i tyget.

  Fråga 2 tar jag i nästa inlägg :-)

  ReplyDelete
 8. Jo, jag har använt makens jeans. De har räckt till två par. Underdelen har jag sprättat i sidosömmen så får man två rektangulära tygstycken. Sen har jag använt mönster och klippt efter som andra byxor.

  Överdelen har jag först klippt bort det översta ned till ungefär fickorna (de jeansen har alltså fått fickor) sen klippt bort eller sprättat innersömmen. Sen har jag klippt bort gylfen och grensömmen. Då har jag två delar som har ungefär formen efter mönstert. Brukar snygga till det så det blir rätt strorlek och sen ny som vanligt.

  Hoppas du förstår, fråga gärna om det är oklart! Tror jag hade en liten beskrivning i första jeansinlägget: http://odandulky.blogspot.com/2009/03/stora-tjejer-har-jeans.html

  Ha det fint!

  ReplyDelete
 9. Åhh, vad fint det blev till slut :-) OCh vad roligt du skriver, man kan liksom se dig framför sig när du sitter där och sprättar...

  hihi

  Kram NIna

  ReplyDelete
 10. Vilket superhärligt set i ett underbart tyg!

  Lägger en länk til din sida, hoppas det är ok :)

  //Lina

  ReplyDelete
 11. Jättefina kläder och ursöt tjej!!!

  ReplyDelete
 12. For noen superfine klær! Kjempefint stoff, og tipper du er ekstra fornøyd med buksene etter all sprettingen!!
  Håper det er ok at jeg legger deg inn i blogglisten min:)

  ReplyDelete
 13. sicken liten sötnos i enormt fina kläder, du frågade mig vilken nål jag använde för att sy i vaxduk jag vet inte har inte koll på sånt alls jag bara använder den nålen som suttit i ett bra tag? Sorry jag är inte så duktig på min maskin utan bara glad att den funkar:)!

  ReplyDelete