Sunday, April 19, 2009

Utmanad...

Fick en utmaning från FiaS. Så här löd den...

Du som blir utmanad skall (denna text får kopieras):Tipsa om ett sömnadstillbehör, t.ex. tyger, saxar, snedslå, symaskiner, knappar, trådar, pressarfötter osv.. Det kan vara något som är mycket prisvärt, bra kvalitet eller något hjälptillbehör som du tycker är väldigt bra samt varför. Man får också gärna berätta var man får tag på saken. Har du mer än en sak som du vill berätta om så går det givetvis bra.Sen kan ytterligare (om du vill) dela med dig ett tips när det gäller sömnad, ett praktiskt tips. Det behöver inte vara något avancerat (med massa bilder), bara ett litet tips.När du svarat på frågorna så skall du skicka vidare utmaningen till 4 stycken nya personer med sömnad som hobby. Du skall meddela personen att du utmanat denne samt länka till personens blogg.

Jättekul tycker jag, fast mina tips är nog bäst för de som aldrig har satt foten på en symaskinspedal! Jag är ju nybörjare själv, men mina tips är

1. Låt inte maken klippa sönder elräkningarna med tygsaxen, den blir fort slö. Iallafall om man glömmer betala räkningen och får massa påminnelser. Då blir det massa räkningar som ska klippas sönder. Tygsaxen är för tyg enbart.

2. Köp gärna lite mer tyg än vad som står i mönsterbeskrivningen. Det kan vara bra att ha om man har varit tvungen att sprätta åtta gånger och sen kört saxen igenom fanskapet i ren ilska. Då kan det vara bra att ha lite mer tyg, så man kan försöka igen (utan att köra saxen igenom). Så extra tyg är ett måste!

3. Låt inte maskinen stå på om du måste lämna den tillfälligt, för att t.e.x torka upp två liter mjölk som barnet har lyckats välta ut när hon klättrade upp på köksbänken när mamma inte tittade. För om du lämnar maskinen på, med ett plagg under pressarfoten, så kan det ju hända att bebisen tycker det kan vara lite kul att krypa på pedalen just då. För det låter ju så kul- VROOOOOM. Som en racerbil ungefär. Så stäng av maskinen vid ev. avbrott...

4. Om det är Lördag, och man har sprättat åtta gånger redan (utan att ha kört saxen igenom fanskapet),så kan man nog ta sig ett glas vin tycker jag. Åtminstone blir det lite mer kul att sprätta. Dricker man två glas vin så går det alldeles utmärkt att sprätta, no problem! Efter tre glas vin,så ser plagget så snyggt ut att det nog inte behövs sprättas även om byxbenet sitter fast i midjemudden. Så om det är Lördag och du är less på sprätten så skadar det nog inte med ett litet glas vin...

Nu ska utmaningen vidare... Jag utmanar
TuvaLiten
Gulligan
Re-form DiZaIn

Just nu håller jag på att sy overaller till Max, men dom är inte färdiga ännu. Här är en kanin som jag sydde medans de sov idag, Fast Jade tycker inte att det är en kanin,det är ju faktiskt Bunny Rabbit! Vilket är samma sak, men inte enligt Jade - två helt enskilda djur tydligen... Och försök inte rätta en två och ett halvt årigt barn för de vet mest i hela världen!!!

13 comments:

 1. Underbara, underbara råd!!!!! :-D

  Det fjärde tyckte jag allra bäst om ;-)

  ReplyDelete
 2. Verkligen bra råd! Det fjärde var nog det bästa jag läst hittills ;-).

  ReplyDelete
 3. Tack, tack... Tur att det bara är Lördag en gång i veckan, annars hade man nog haft fler byxor med ihopsydda ben och klänningar med sprätthål på magen. Fast iochförsig (ett ord eller flera ord!??) hade man väl tyckt det såg ganska ok ut då...

  ReplyDelete
 4. hihi..jeg må le..!!

  her kjente jeg meg virkelig igjen!

  en liten gutt som absolut skal ligge oppå symaskinfoten..!! jeg har holdt på å få sydd fast fingrene mine flere ganger i allefall :)

  fin blogg du har!

  ReplyDelete
 5. Ha, ha! De roligaste tipsen hittills!
  Visst kan jag sticka Lovikkavantar, men behövs sådana där du bor?! Priset beror lite på storlek-beroende på hur mycket garn som går åt- men säg 120 kr för barn och 180 för vuxenvantar. Hör av dig på min mail om du är intresserad!

  ReplyDelete
 6. Takk for gode og morsomme tips!! Hi,hi.
  Fin blogg du har!

  ReplyDelete
 7. Hej!
  Jag har helt missat att du varit hos mig, förlåt. Tur att allt gick bra den där gången med din lilla!
  Så fina saker du gör!
  /Lina

  ReplyDelete
 8. Tihi! ja, sanden i ögonen glömde jag! ;-)

  Vilken härlig blogg du har!
  Och vad härligt du bor!!! (Ett hus vid havet, vem hade inte velat bo så?? Och i Australien dessutom!!)
  Är du hemmafru? Trivs du med det? Tyvärr finns inte samma möjlighet i Sverige (om man inte har en extremt välbetald respektive...) men min är socionom (ja, det säger väl allt =))
  Nu har jag i alla fall lagt till dig på Mina Favoriter och kommer då och då gå in och avundas dig och din familj som lever i sol i värme...
  Ha det riktigt gott!

  ReplyDelete
 9. Hejsan, man behöver tyvärr rätt mycket saker för att göra screetryck. Jag köpte ett startpaket på screentec.se det kostade ca 3500kr sen har jag köpt till grejer för ungefär samma summa. Men du kan ju också screetrycka bara med en ram, rakel och med schablon, men då blir du mer begränsad till motiv som går att skära ut i schablonplasten. Läs informationen på hemsidan screentec har där beskriver dom allt i detalj. Ha det bäst!

  ReplyDelete
 10. Tack snälla :-) Tyvärr så har jag verkligen fullt upp just nu men du gjorde mig verkligen glad!

  ReplyDelete
 11. Det klart bästa svaret pa utmaningen!!!!!
  Jag fick mej ett riktigt gott skratt.
  Hit kommer jag fler ganger, ska lägga till dej som favorit.

  ReplyDelete
 12. Ha ha ha. Jag känner igen mig! Ska nog ta ett glas vin nu bara för det, fast det inte är lördag.

  ReplyDelete