Thursday, April 30, 2009

Vändsydda byxor för kalla dagar...Nu är det verkligen kallt här... Fast allt är ju relativt, det är ju inte exakt trettio minusgrader direkt! Vi är hemma hos farmor och farfar sedan Söndags, och ska vara här en vecka. I går blev abstinensen så svår att körde hem och hämtade mina maskiner och lite tyg. Sen satte jag mig ner och letade upp Älsklingsfrö's tutorial om hur man syr vändsydda byxor, och satte igång med ett par byxor åt Jade. Det ser ganska krångligt ut men följer man beskrivningen step by step, så är det inte så krångligt. Och är man sen The Sprättmaster, så går det ju ganska snabbt att sprätta felstegen... Och syr man först på symaskinen så blir det BETYDLIGT lättare att sprätta, för att inte tala om att det blir mer tyg kvar att sy i... Overlockern tycker ju att det är jättekul att skära av sömnsmånen och det tycker ju jag med, så länge man inte syr fel för då finns ingen sömnsmån kvar...
Nöjd blev jag iallafall, både med passformen och att det inte tog åtta dagar att sy färdigt. Jade gav dem tummen upp. Sen kräktes Max på dem... (Så går det när man äter papper), fast det var ju tur att jag fick ta ett foto på dem först!

13 comments:

 1. Så herlig! Både buksene og beskrivelsen. Håper Max har det bedre nå!!

  ReplyDelete
 2. Godt at han er bedre! Kimono blusen er ikke så vanskelig å sy. Når du kan sy vendbare bukser kan du definitivt sy den også:)

  ReplyDelete
 3. För att vara ny pa omradet är du kanonduktig!!
  Och det är alltid lika kul att läsa din blogg.

  ReplyDelete
 4. Hahaa, det är så roligt att läsa dina inlägg! Jättefina byxor!!! Vilken schysst pösig modell du fått till :-)

  ReplyDelete
 5. Jättefina! Härlig modell med pös!

  ReplyDelete
 6. Vad duktig du är! Har läst just den tutorial som du nämner och tänkte:nää, en annan dag! Dessutom kan jag ju ett par månader framöver hävda att det är för varmt för dylikt här...

  Hoppas nu att Max lärt sig att inte äta papper...hihi ;-)

  ReplyDelete
 7. Hej söta fina du! Du ska veta att dina ord värmer... Kram

  ReplyDelete
 8. Singoallamönstret kommer från Boken Sy och strikke (sy och sticka) 0-3 år, finns en 4-10 år också, av Ulla Welinder (är på danska). Vilken storlek behöver du? Om du har jättesvårt att få tag i mönster kanske jag kan rita av och skicka till dig med snigelpost....
  Eller kanske dina föräldrar kan köpa boken här (finns på adlibris har jag för mig)och skicka till dig? Om de nu är sådana snälla föräldrar!

  ReplyDelete
 9. Vad fina byxor! Jo, Mjuka Tyger ska öppna igen. Det har varit massor med strul därifrån den senaste tiden så nu har hon stängt ett tag. I ett mail jag fick skrev hon att de planerar att öppna denna vecka, men vi får väl se!!! :) Håll ögonen öppna!

  ReplyDelete
 10. Svarar här med: Jag köper schablonplast på Panduro, som jag sedan skär ut mönstret med skalpell i. Lite pilligt men kul :-)

  ReplyDelete
 11. Tycker nog att mönstren är ganska så tydliga. Tycker också att sy till barnens- mönsterark är väldigt röriga. Jag kan se om jag kan fota av ett ark och maila, om bilden blir bra nog, så kan du se hur det ser ut.

  ReplyDelete
 12. Fina byxor, självklart går det bra att du länkar till mig, jag lägger till dig i min lista över bloggar jag med! Alltid kul med lite ny inspiration även om jag är i en liten sysvacka just nu...

  ReplyDelete