Tuesday, August 25, 2009

Another dress...


Inte riktigt mitt val av tyg, men köpte en vas på eBay och den var inlindad i detta påslakan för protection (skydd??). Iallafall så bidde det en klänning som Jade såklart ville ha på sig. Eller iallafall kunde tänka sig att ha på sig efter att jag mutat henne med ett "special treat" (torkade äppelringar. Easily pleased...). Sen kissade hon på den, så nån livebild blev det inte. Vi har bestämt oss för att sluta med blöja eftersom hon snart är tre. Vi, det är jag och mannen det. Jade är inte riktigt med på noterna än. Visst, det går hur bra som helst att ha trosor på sig, det är ju ganska kul och vuxet och så. Men pottan vill hon helst inte sitta på. Den duger att ha på huvudet och lägga klädnypor i, men sen duger den inte till mycket mer. Visst används den ibland, när hon absolut inte kan knipa längre. Fast hon kan inte förstå hur det kommer sig att det är vatten i pottan helt plötsligt när hon har suttit på den ett tag. Hon fattar inte heller varför man inte får leka med vattnet. Max tycker att det hela är ett stort skämt och vill också vara med på ett hörn, så det gäller att vara snabb och tömma pottan i toaletten innan Max gör det över hela golvet...
Och hon har lyckats att pricka in en number two i pottan också, men hon fick nästan hjärtattack när hon kollade i pottan, så det dröjer nog ett tag innan hon gör om den bravaden. Any tips mottages tacksamt...
Nu är det vår här... Inga turister ännu, så hela stranden är tom (iallafall på vardagarna).

10 comments:

 1. Det är ett broderi som jag har stygnsatt i datorn. Själva geckon är Leoparder i skånes egen bild sen har jag som sagt fixat den till ett broderi.

  ReplyDelete
 2. Hahaha! Kul nästan jämt med dessa barn! Ant haklappen så syr jag med vanlig "standardnål". Funkar bra!

  ReplyDelete
 3. Pott-träningstiden är ju verkligen en period för sig! Men jag tror inte att det finns några standardlösningar som passar alla. Vi har nog gjort olika med alla våra tra barn som passerat åldern. Ett återstår

  ReplyDelete
 4. Jag har förstås tänkt tanken. Men om jag packeterar och skickar så har jag inte tid att rita. Kanske om jag hittar en som vill starta det med mig. Och som kan dela på utgifterna i början och sen kunna tänka sig jobba med kundkontakt och packa och så. Men sen kommer jag fram till att jag nästan har det så redan med Anna. Hon är bra. Och framöver kanske jag börjar få in pengar och kan ägna ännu mer tid till det:)

  ReplyDelete
 5. Herlige barn! Jasmin var heller ikke interessert før hun var over tre, men plutselig oppdaget hun gleden ved å tisse på do. Det kommer nok..

  Søt kjole, en liten pikes drøm:)

  ReplyDelete
 6. Jättefin klänning!
  Jag har låtit mina barn gå nakna (de har iofs alltid gjort nr 2 i toan) så har det fått hända olyckor och så har de lärt sig. Har satt dem på pottan då och då för att minimera olyckor och sen har de lärt sig. Men båda mina barn har varit mycket tidiga och jag har fått uppfattningen att det är lättare då, de vet ju inget annat nu..
  Lycka till!!

  ReplyDelete
 7. Hahaha va rolig din dotter är =) Vi har inte hunnit till pottan än. Totten säger bara "baaauuuda" när han ser pottan, han tycker nog det ser ut som en leksak man kan sitta på i badkaret. Det kommer säkert att gå jättebra till slut! Fin klänning du sytt av tyget också. Hur varmt är det i vattnet förresten?

  ReplyDelete
 8. Tror att det bara finns en regel: Har du tagit bort blöjan.....sätt inte pá den igen, förutom pá natten vill säga.
  Här börjar barnen i skolan det áret dom fyller 3, dá máste dom klara av toabestyren själva!! Naia är född i december. Jag fick panik i början pá sommaren och tog bort blöjan. Naia vägrade, hon kissade inte pá 9 timmar!! Sen tog det en vecka tills hon fattade grejen. men det där med att torka sej.....Jag köpte rosa toa-papper och med det har hon lärt sej.
  Skicka din adress sá kommer det ett smultronstrá ( Förr eller senare)

  ReplyDelete
 9. P.S hon fyller 5 nu i december och har alltsá precis lárt sej att torka sej. Blöjavvänjningen skedde alltsá för 2 ár sen, om min kommentar verkar obegriplig.

  ReplyDelete
 10. min milena gillar inte alls potta, men hon gå på toan, spottan, å det får du prova. trossorna köpte jag och vålde hon själv, så hon är väldig noggran att inte kissa på sina pippi trossor. det tar ändå en lång tid, och bästa är att inte tvinga henne. prova med en toalet ring, packa bort pottan, till max, inte alla barn är likadana. hoppas det hjälper.

  ReplyDelete