Saturday, August 1, 2009

Max, doktorn, Jade och Pixietröjan...

Och vi fick en låååång natt med Max. Han hamnade ju i vår säng såklart, för sov gjorde han ju inte. Panadol fick vi inte tag på, och surströmmingen på akuten sa att vi kunde komma dit med barnet och vänta på att se en läkare. Väntetid 4 timmar. Jotack! Och de kunde absolut inte ge panadolen till en av oss om vi åkte dit utan barn, för de kunde ju inte dela ut Panadol sådär till höger och vänster varje natt för att föräldrar inte hade tillräckligt hemma. Men vi är väldigt välkomna att sitta där hela natten, och ta sen ta upp tid för läkare som säkert har viktigare saker för sig än att administrera febernedsättande medicin. Vojne vojne...
Så det blev att ha Max i sängen, och såklart skulle han ju sova på min mage (det lilla han sov iallafall) och däremellan blev det tvätt med våt tvättlapp för att hålla ned febern.
Klockan sju hände vi på låset hos farbror doktorn. Tyvärr gjorde cirkus 20 andra personer också det, väntetid 2 timmar... Tyvärr, eller som tur är (båda och, really) hade Jade hosta, och har man hosta får man se läkare direkt pga svinflunsan. Men nu var det ju i första hand Max som skulle se doktorn. Och Max hade nåt virus sa doktorn, håll honom hemma och gå INTE ut bland folk. Svinflunsan kunde inte uteslutas... Och Jade har astma igen, så back on the Redipred bottle och the Jekyll and Mr Hyde behaviour. Tre dagar av humörsvängningar a la hormonstint get. Och nu har jag världens hosta och allmänt förkyld.
Oh happy days...

Nåväl...
Här är det kallt en dag och högsommarvärme den nästa. För att hålla lilla damen varm på kalla dagar, så sydde jag en liten Pixietröja åt henne. Fast hon tyckte så mycket om den att hon tvärvägrar ha nåt annat på sig när vi går ut, oavsett om det är 10 grader eller 25 grader. Och luvan ska ju bara vara på. Till skillnad från Max som för nervöst utbrott om man försöker sätta på en mössa, hatt eller luva...


27 comments:

 1. Den är ju skiiiiitsnygg! Vill ha!

  ReplyDelete
 2. underbart skön och cool tröja

  ReplyDelete
 3. Woaa! En sån vill jag ha! Har du gjort mönstret själv eller var har du hittat det? Så coolt!

  Förbenade svinifluensa...bävar för att börja jobba igen, jag lär väl få eländet och smitta ned familjen...och jag som fått lunginflammation av vanlig flunsa lär väl bli dödssjuk av följderna av den här....ööörk. Måste ta mig upp och se om det finns vaccin. Men jag hörde ryktas om att det inte ska levereras förrän i september!! Men då är det ju försent!! För det är ca en vecka efter skolorna börjar som det räknas med att det är igång...och gissa var jag jobbar...

  ReplyDelete
 4. Superläcker tröja! Attans att dotra inte är fem år yngre. Ska visa den ändå, kanske, kanske man får tillåtelse att sy nåt liknande. Eller kanske man kan sy en till sig själv. Hm. Tål att funderas på.

  ReplyDelete
 5. Ni har inte mycket tur... vi får hoppas att det vänder snart! Fina kläder syr du iallafall så det är inte konstigt om tjejen vill ha på sig det jämt =)

  ReplyDelete
 6. Supersnygg! Gillar verkligen modellen =)

  ReplyDelete
 7. Åh nei og nei,syk nå igjen??? dere får ha goood bedring,her i huset er vi heldigvis friske,og i natt reiser vi til Tyrkia =) Det var en utrolig søt trøye du har sydd til Jade,skjønner godt at den ikke kommer av igjen ;)

  ReplyDelete
 8. Så söt!! Hoppas ni tillfrisknar snart! Kram!

  ReplyDelete
 9. Vilken snygg tröja, förstår att hon vill ha den på sig jämt.
  Hoppas att ni kryar på er snart.

  ReplyDelete
 10. Super söt tröja Den ser nästan ut som en av mina ravetröjor som jag brukar leva i här hemma oavsett väder. Hoppas barnen kryar på sig snart.

  ReplyDelete
 11. Nu får det räcka med sjukdomar för er! Sådärja, hoppas att det hjälper. Iris är 13 månader och bra mycket tidigare än sin bror som var 15 månader, men då bodde vi så trångt att han aldrig var tvungen att gå utan att hålla sig i nåt... En fråga som kanske är dum, men vad menas med "pixie"-tröja?

  ReplyDelete
 12. Cool tröja! Låter som en jobbig natt, hoppas det vänt nu!

  ReplyDelete
 13. Wow, vilken söt tröja! Undrar också över "Pixie"-tröja? Men vilken otur ni har med sjukdomar, men det är väl så det är här hemma också vintertid. Hoppas på snabbt tillfrisknande till er alla!

  ReplyDelete
 14. Håper dere alle tre blir friske igjen snart!
  God bedring til dere:)

  For en aldeles fantastisk trøye du har laget! I like!!

  ReplyDelete
 15. Silken sagolik tröja, alldeles för kul och häftig, hoppas ni mår bättre, krya på!

  ReplyDelete
 16. Klart du ska vara med och tävla! Jag står ju för portot så om jag publicerar en tävling får jag ju skylla mig själv ;)

  ReplyDelete
 17. Tror nog inte att hela Sverige blir vaccinerat...
  Vilket farbenmixmönster är det? Ska googla lite men det är ju enklare att få svaret från källan...;-)

  ReplyDelete
 18. Hej, ursäkta att jag inte skickat dronkmönstret ännu, men jag ska ta mig tid sanrt, har haft mycket att göra.

  Hoppas att ni mår bättre snart, minns själv hur ofta barnen var sjuk när dom var i samma ålder, men nu när dom är 3 år och äldre så har det blivit bättre. Hoppas att det blir så för er också.

  ReplyDelete
 19. Vilka jättefina kläder du syr! Hoppas att barnen frisknar till snart, men det är precis som om det väl börjar så kan det hålla på i eviga tider.

  ReplyDelete
 20. Tack allihopa... Och jag tror vi kan tänkas vara på tillfriskningsvägen. Förhoppningsvis...

  ReplyDelete
 21. hej, har hitta nåt kul till dig, en liten överrraskning,mejla mig här så få du det på din mejl. argcub@hotmail.com.

  ReplyDelete
 22. Ja, skit maskiner! Jag ska börja sy för hand tror jag!

  ReplyDelete
 23. Sá fin! vad du har varit aktiv och kreativ sen jag "ság" dej sist.

  ReplyDelete
 24. Åh, vilken fin tröja!! :) Varför kallar du den Pixie-tröja? *nyfiken*

  ReplyDelete
 25. Vilken jättefin tröja, varifrån är mönstret?

  ReplyDelete
 26. Guuuuud vilken läcker tröja ! Förstår att hon vägra ha något annat på sig :)

  ReplyDelete