Sunday, August 9, 2009

Hur syr man i sånt här tyg då???


Hur syr man i sånt här tyg med vanlig symaskin, utan att det blir som på bilden: vågigt och sådär lagom snyggt??? Pressarfoten håller fast tyget i ett järngrepp och riktigt D.R.A.R. ut tyget medans jag syr. Och pressarfotstrycket går inte att ändra, det är antingen järngrepp som gäller, eller inget grepp alls (dvs tyget rör sig inte framåt överhuvudtaget).
Och overlockern är inte vidare värst hjälpsam. Den sitter på bordet och ser sådär lagom trasig ut, för jag har inte lyckats ta den tillbaks till affären för att få den lagad än. Det finns ingen parkering utanför affären, och jag vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt att få ett stycke overlocker och två stycke barn (varav en inte kan gå än, och den andra envis som en åsna oftast travar åt andra hållet eller slänger iväg ett raseriutbrott och sätter sig ned) över gatan och in i affären. Tips mottages gärna.
Det får nog bli mannen som får åka dit med eländet, men då blir det nog inte på den här sidan evigheten tyvärr.
Ena tyget är från Jofotex och det andra gammalt loppistyg. Sytt på gamla Bettan.

13 comments:

 1. Fina tröjor! Förstår att du saknar din OL, vanlig maskin går inte riktigt att jämföra på trikå tycker jag..

  ReplyDelete
 2. Fina! Håller med Doris, vanlig maskin är inte alls lika kul..

  ReplyDelete
 3. Själv är jag lyckligt ovetande om hur bra en overlock är! Tycker iallafall att min vanliga maskin fixar trikå tyger hur bra som helst, hittills:) Kanske beror det iallafall lite på vilken maskin man har? Fina tröjor tycker jag.

  ReplyDelete
 4. Hej LillaBarn !

  Såg att du sökte en bok av Ulla Welinder, sy og strik....
  Om du går in på www.adlibris.com så hittar du boken där. Vet inte om dom skickar till andra sidan jordklotet men det går väl kanske annars kanske att lösa med nån anhörig här i Sverige.
  Ha det gott och lycka till med boken. Du syr så fantastiskt fina barnkläder.
  Kram från Gugge (som följer Honungspojkens blogg)

  ReplyDelete
 5. Äsch, såg nu att den var tillfälligt slut. Men du kanske kan kolla om dom får in den snart igen.
  Gugge

  ReplyDelete
 6. Hmm.... På min "vanliga" symaskin fungerar det jättebra att sy i trikåtyger, men jag kan justera pressarfotstrycker (det är det som är "tricket"). Sedan är de elastiska sömmarna väldigt bra på den. Annars är overlocken oslagbar! Snyggt och klippt på en gång =)

  ReplyDelete
 7. Haha! Ja, det är någontong med utländska killar! Pumpalot Johannahs man är engelsk, och han säger med att deras pojkar blir bögar om de använder rosa! :0/ Tycker att de har lite fel syn på saker och ting! Rosa är skitsnyggt på pojkar när de blivit lite äldre!

  ReplyDelete
 8. Usch, vill inte ens tänka på att försöka sy i trikå på min vanliga maskin...
  Fick du inte overlocken i present av din käre man? Förklara lite oroligt, att ojoj, nu blir det svårt att använda den och den måste ju ha kostat en del...då måste man ju kunna använda den...
  Om du förstår vad jag menar med övertalningstilen...

  Tips på hur hålla galningar lugna i en affär? Emottages tacksamt även här...själv är jag närmare hjärtattack och döden när jag är själv med alla 3 i någon affär...De bästa affärerna är de med lekhörna med pågående tv-barnprogram...Mutor fungerar ej på små barn, endast på äldre. Vi var och tittade på soffa i början av sommaren (vår gamla ser ut som om den fått besök av möss) och jag funderade allvarligt på om vi skulle bli utslängda eller om man kunde hävda att "nej, de är inte mina barn, har aldrig sett dem förrut..." Så får du något bra tips så...

  ReplyDelete
 9. Hm, jeg har elastisk søm på min vanlige maskin som blir ok, ellers er jo overlocken definitivt best.

  Søte t-skjorter og utrolig kul bukse i det forrige innlegget!

  ReplyDelete
 10. Det var så lite, varsagod. hoppas jag får se draken nån gång på bloggen. ville du ha flera djur? bara säg till, innan jag lämnar boken tillbaka på biblan. Ta hand om er!

  ReplyDelete
 11. Känner igen det där med att det blir vågigt när man syr i trikåtyger. Det har nog varit därför jag hållit mig borta från att sy kläder. Har för tillfället systopp då min maskin vägrar sammarbeta. Ska nu börjar fundera på en ny maskin. Är overlocken så bra som alla säger??

  ReplyDelete
 12. Håhåhå, min overlocker is back... Nu ska här sys...

  ReplyDelete