Tuesday, August 18, 2009

Very produktiv...

När jag inte hade tillgång till min overlocker, så klippte jag till lite tyger istället. Perfekt pyssel framför teven, tyger på ena sidan och choklad på den andra... Ett snipp med saxen, två chokladbitar, ett till klipp, två bitar till osv osv.
Men nu är det färdigklippt och dags att sy. Och det var sista gången jag sydde ett nytt mönster på fina tyger, att jag aldrig lär mig... (Flodiströjan såklart...) Om jag tyckte att Jades klänning (i tidigare inlägg) var lite som ett tält, så är denna tröja lite som en husvagn. Med tillhörande tält. Den var så stor att en kommunalarbetare kom fram till mig i parken och sa att det var olagligt att tälta där (ingen allemansrätt här inte). Typ. Då fattar ni hur stor den är, får plats ett par ungar i den. (Måste kolla innan jag går hem, så jag inte får med mig hela parken hem...). Den röda med blommor sitter som ett korvskinn, hur tajt som helst men den är söt när man väl har lyckats få på den. Den prickiga var helt problemfri, och den sista var en babyfilt som bidde en tee åt Jade. Lite vågiga kanter, men never mind.
Sen bytte jag mönster med F.A.E, som syr alldeles fantastiska singoallaklänningar. Sydde ett provexemplar för att se om den passade, och den satt perfekt! Livebild kommer senare. Tack snälla för att jag fick mönstret, det kommer bli massor av Singoallaklänningar den här sommaren!!!
Sist ut en bild på Jade innan läggdags. Hon har aldrig haft napp i hela sitt liv. Jag vet inte hur många nappar av olika slag jag köpte när hon var liten, men nog var det nog för ett helt landslag av bebisar. Jag vet inte hur många nätter jag stått och hållit i nappen i munnen på henne i hopp om att hon skulle ta den. Det gjorde hon ju såklart aldrig. Något år senare tyckte jag att det var dunder att hon aldrig brydde sig om den där gummitutten eftersom alla hennes små kompisar hade fullt sjå med avvänjning osv (tala om abstinensbesvär - hujja!!). Men nu, vid nästan tre års ålder, har hon bestämt sig för att napp, det ska man ha. Och solglasögon måste man ju ha när man ska sova. Hennes lista på prylar nödvändiga för sängen blir längre och längre. Lite rockstar attitude tror jag. Eller så är det så när man nästan är tre och jorden kretsar runt en...

12 comments:

 1. Väldigt produktivt och bättre för stort än för litet. Då kan du alltid spara dem ett tag och innan du vet ordet av sitter de perfekt. Iris har nu kläder som jag sydde förra hösten, när hon var ett halvår... Singoallan var jättefin. Såna ska jag också sy massor - till nästa sommar.

  ReplyDelete
 2. Vad kul att mönstret blev omtyckt och din singoalla är superfin.

  ReplyDelete
 3. Vad smart med solglasögon när man ska sova! Då slipper man ju greja med rullgardiner och persienner och sånt.

  ReplyDelete
 4. Jättefina kläder! Riktigt produktiv du varit! Är det för stort växer de ju i dem någon gång iallafall... jag har alltid sytt för stort men nu för tiden har jag börjat sy för smått istället. Det blir inte alltid som man tänkt :)

  ReplyDelete
 5. Vad mycket fint! Älskar tröjorna och klänningen är helt underbar!!
  Jag är tyvärr tillbakavisad till källaren för att klippa tyg, det dammar ju så :-(, annars är det ju toppen om man kan sitta framför TVn.
  Louise började också med napp strax innan hon fyllde tre år, lyckades få henne att sluta nu när vi åkte hem från landet (4 månader senare) :-). Ja de små treåringarna...

  ReplyDelete
 6. Härliga t-shirtar och ur snygg singoalla.
  ps:hon kommer växa i det fortare än du anar

  ReplyDelete
 7. jha tråkigt att det blir så konstigt med spara vatten vs tänka på miljön.
  Men australien har annars ett stort utbud av tygblöjor har jag fått för mig, de största märkena är ju därifrån. Och det finns ju hur mycket blöj tyg som helst, jag skulle vara i extas för att shoppa där.
  Satu

  ReplyDelete
 8. Haha! Vilken snygging hon är din tjej! Jättefina kläder!

  ReplyDelete
 9. Kul att du fått tag i ett bra mönster!
  Alla dina plagg du sytt upp är riktigt fina, även om du säger att man kan tälta i vissa =)

  ReplyDelete
 10. Du är underbar! SÅ kul att läsa dina inlägg! Jag skrattar högt! :) Tösen din är också för härlig!!! Produktiv har du varit och jag tycker det ser riktigt fint ut alltihopa och fortare än kvickt har barnen växt i kläderna!

  ReplyDelete
 11. Så rolig! Tälta kan man bara i Sverige, så ni och alla dessa tältiga kläder kan du ha när du kommer hem på semester. jag tycker de var alla superfina, och klänningen så gullig!

  ReplyDelete