Sunday, August 16, 2009

Min overlocker är hemma igen

Fast den var inte borta så länge. Tog den till affären, och talade om för försäljaren att min maskin såg ut som trasselsudd hej kom och hjälp mig innuti. Sen tillade jag VÄLDIGT bestämt att jag minsann INTE hade haft sönder den, utan att den bara hade bestämt sig för att få astma med en massa host och hack innan den la av. Han tittade på den, klippte av lite trådar, trädde i dem igen, snurrade ett varv på rattgrejen och vipselivips så var den som ny. Piiiinsamt. Jade hade lyckats ändra inställningarna tror jag (för nog kunde det väl iallafall inte varit jag...), varav nålarna gick av på löpande band. Sen är jag ingen såndär person som läser bruksanvisningar, utan trädde om maskinen sådär som jag tyckte det skulle vara (dock inte riktigt likadant som försäljaren gjorde. Fast bra nära!!!). Iallafall så blir det nog till att boka in för en lektion med Maskin Nisse där, innan jag förstör maskinen totalt!
Sydde en klänning åt Jade, enligt ett Simplicity mönster från 1975. Ser ut som ett graviditetstält, och tyvärr sydde jag inget testexemplar först.

Nu har jag iallafall fått F.A.E.s Singoallamönster (som har legat hos mormor och morfar i Sverige i evigheter), så nu ska här sys fina klänningar!!

11 comments:

 1. Och den var fin ändå, tyget är helt fantanstisk, väntar här för de nya klänningar. Kul att maskinen var bara lite sjuk, och det gick att behandla, och att ni alla mår lika bra.

  ReplyDelete
 2. Åh det underbara skogstyget! Du har inte mer sånt tyg som du vill byta bort? Förstår om du håller hårt i det dock ;-)

  Mönstret till omlotthoodien kommer från Hanne Meedoms bok, det är det vanliga grundmönstret men jag har själv ritat ut omlottmodellen om du förstår.

  ReplyDelete
 3. Så söt hon är! Tycker klänningen ser jättefin ut ändå!
  Skönt att OL är tillbaka, jag borde också lära mig min lite bättre...

  ReplyDelete
 4. Ja jag såg tyget på tradera! Dyrt men otroligt fint. Ett nytryck vore verkligen inte fel :-)

  Meedoms bok finns att beställa här: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=8799141418
  Den är väldigt bra för grundmönster, men storlekarna är lite stora, det kan var bra att veta.

  ReplyDelete
 5. Vad skönt att det inte var något större fel med overlocken! En kurs kanske hade varit på plats här också :-)

  Idag hade C för övrigt fleecebaskern på sig till dagis :-D det var ju "bara" 14 grader på morgonen så jag sa ok till det!

  Jättefin klänning också!

  ReplyDelete
 6. Skönt ändå att det inte var något allvarligt fel! Jag tycker förresten att klänningen ser jättefin ut!

  ReplyDelete
 7. Tur att det inte var något fel på overlocken! Jag är likadan, hatar att läsa bruksanvisningar och maualer. BLÄ! Klänningen blev väldigt fin, tycker jag! Sött tyg!

  ReplyDelete
 8. Så godt at det ikke var noe alvorlig galt med overlocken!! Veldig irriterende når de ikke fingerer helt som de skal.

  Synes toppen til Jade ser søt ut jeg:)

  ReplyDelete
 9. Det var väl bra att den tillfrisknade så snabbt!

  ReplyDelete
 10. Klänning ser jättefin ut! Det tyget är ju så underbart! Skönt att OLen är tillbaka, jag skulle nog också behöva gå en kurs.... är inte mycket för att läsa bruksanvisningen...

  ReplyDelete