Saturday, September 5, 2009

Back again. Until next time.

Här är det långt mellan inläggen minsann, och inte nåt mycket blir det skrivet heller. Jade är nu helt blöjfri, det tog tre dagar och sen dess har det inte blivit några fler olyckor! Wo-hoo, nu sparar vi in pengar på blöjor minsann... Mannen tycker att det är jättebra att det blir så billigt att ha barn nu när vi bara köper hälften så många blöjor. För det är ju det enda som kostar menar jag. Kanske man skulle smida medans järnet är varmt, och fråga om det inte skulle vara mysigt med en bror eller syster till Jade och Max. Fast pappa har varit hemma med barnen och mig i en vecka nu, och tycker mest att det liknar en cirkus här hemma. Så järnet skulle nog bli iskallt om jag ställde den frågan... Får nog bli en guldfisk istället.
Ok, first out är en t-shirt åt Max. Det här tyget snålar jag med så det fick bli landskap med tvist.
Nummer två är en klänning i vävd bomull åt Jade, landskap igen såklart och mönster från F.A:E
Sen så sydde jag en klänning som jag försökte kopiera av en liten klännning Jade hade som bebis. Det kunde ju inte vara så svårt trodde jag, men tji fick jag för sådär jättebra blev den ju inte. Men helt ok för ett första försök på mönsterritning, och duger som strandklänning. Tryckknappar med rosa knapp som dekoration. Tyget är nån slags halvstretchig bomullsfrotté jag köpte på loppis.
Och sist men inte minst (utan störst och bäst enligt Hans Höghet Himself. Och mamma.) Max i sina overaller. "Inga autografer tack, vem tror du att du är, dumma paparazzi. Att man inte ens kan få kolla på Sesame street i lugn och ro utan att få en blixt i ansiktet..."

13 comments:

 1. Oh! Va fina plagg du sytT!!! Pingvinerna lever som sagt på Nordpolen!?! Eller i min tyghylla! ;0) Stoff och Stil har importerat dem från nåt land...

  ReplyDelete
 2. Så mye fint du har laget! de selebuksene er superkule:)

  Jeg sender deg gjerne mønsteret på kjolen du likte så godt. Si ifra om det er andre mønser du vil ha når jeg først skal sende deg noe! Bare send meg en mail med navn, adr og hvilken str du vil ha mønsteret i:)

  ReplyDelete
 3. Wow. Alltihop var superfint. Förstår inte vad du menar med frottéklänningen - på bilden ser den jättebra ut men det kanske är annorlunda på? Jag avundas dig dina tre (!) dagars potträning. Minns med fasa vår potträning med ettan och ser inte fram emot tvåans. Men den kan i alla fall inte bli värre.

  ReplyDelete
 4. åh vad mycket fint du sytt!

  Själv ska jag äntligen sy imorgon..och av en speciell anledning som ni får se imorgon...

  ReplyDelete
 5. Så fina kläder och bilder! Lanskapströjan var superläcker!

  ReplyDelete
 6. Så söt han är!!!
  Älskar hängselklänningen, har två liknande i symaskinerna just nu :-). Men gud så snyggt det var med rosa knappar!! Vad snyggt du får till kantbanden, hur gör du, jag lyckas aldrig bra? Har du något knep?? Eller har du en Cover Pro??
  Fin tröja också!

  ReplyDelete
 7. Du är verkligen jätte-duktig. Tycker att tröjan blev sá bra, Annorlunda med applikationen. jag gillar ditt singoalla-mönster och skulle mycket väl kunna byta den mot ett smultron-strá.
  Min hotmailadress finns pá min blogg, skicka din adress.
  Grattis till potträningen!

  ReplyDelete
 8. landskapströjan är hur snygg som helst!

  ReplyDelete
 9. Oj här var det mycket snyggt, byxan var helt underba!!

  ReplyDelete
 10. Vilka fantastiskt fina kläder du gör.

  Är riktigt imponerad.

  ReplyDelete