Sunday, September 6, 2009

UFO, ufo i kassen där, säg vem som färdigsydd är...


Den här har legat och väntat på att bli klar i ungefär ett halvår nu... Kantbandar jag inte direkt så landar plagget i en kasse med andra icke kantbandade objekt. Och där kan de ligga medans jag håller på med MYCKET roligare grejjor. Att diska är tex roligare än att kantbanda gamla objekt. Men sen kom jag ju på att jag gillade tyget (bordsduken) och att det vore synd om Jade växte ur den innan den ens var klar. Så jag tog tjuren vid hornen och sydde klart den. Så nu har jag bara femtioelva andra ofärdiga plagg att ge mig i kast med. Har bestämt mig för att göra klart ett av dem per vecka. Så blir jag nog klar vid den här tiden nästa år.
Och här springer Jade tvärs över gatan utan att titta varken till höger eller vänster... (Fast pappa håller koll förståss.)

12 comments:

 1. Oj vilket fint tyg!! Och vad fint det blev!

  ReplyDelete
 2. Vel verdt å gjøre ferdig!! Den er jo så søt:)

  Hvilken str skal jeg sende deg mønstrene i??

  ReplyDelete
 3. Superfin. Jag är nog lite märklig för jag älskar att kantbanda. Det är lite som att klippa gräs - meditativt på nåt sätt för man behöver inte tänka...

  Apropå barn med mössor på huvudet: Iris har alltid nåt på huvudet förutom när hon sover. Hon hittar mössor, hattar, hjälmar, huvor, shreköron och annat överallt. jag vet knappt hur hon ser ut utan.

  ReplyDelete
 4. Vilka härliga färger! Tur att hon inte hade vuxit ur den!

  ReplyDelete
 5. Jätte fin!!
  Lite svar på dina frågor =)
  Sprund: Klipper ett lagomt långt mitt bak, börjar med kantbandet längst upp sedan drar jag i jacket så det blir så rakt som det bara går nålar och sedan när jag syr så gör jag samma sak igen. Kan säga att det är som ett u först men när jag drar i det så blir det som ett krokigt I ha ha hoppas du fattar vad jag menar =) Ärmen: Syr först axelsömmar sedan kantar jag ärmhålet, syr ihop sidosöm. Sedan kantar jag vingärmen, sedan nålar jag fast vingärmen precis så kantbandet på ärmhålet täcker kanten på vingärmen. Sedan är det bara att sy i samma söm som kantbandet på ärmhålan är sydd!! Hoppas du förstår och lycka till !! =)

  ReplyDelete
 6. Vad jättefin! Kul att den blev klar!

  ReplyDelete
 7. Så fin tröjan blev! Det hade verkligen varit synd om hon växt ur den... =)

  ReplyDelete
 8. Da er mønstrene sendt til din mormor:)
  Min adr er: Siri Ruud, Nordnesveien 11, 8450 Stokmarknes, Norge.

  Ha en fin dag!

  ReplyDelete
 9. och det var verkligen fint, och en riktig synd om jade om mamman hade inte kantbanda det, men det görde du, hela blusen, modellen och tyg är superhäftig, vi vill ärva det, när hon hade vuxit ur, hehe

  ReplyDelete
 10. jättefin! Ha,ha, det mesta som jag låter ligga för länge tappar jag sugen på att färdigställa. Förut var jag bra på att ta tag i ufon men nu tycker jag de är riktigt tråkiga- varför ta tag i ett ufo när man har så många andra roliga idéer i huvudet....;-)

  ReplyDelete
 11. Så härlig! Jättefint att knyta omlottbandet bakom ryggen :-)

  ReplyDelete
 12. den e ju jättefin!
  jag har för bara nån vecka sen äntligen sytt en sådan omlottskjorta av gynthers mönster till min son, en prov-skjorta, men jag håller på att kantbanda den "riktiga":)
  allt gott till dig!
  sofie

  ReplyDelete