Sunday, September 27, 2009

Tio saker och lite annat

Fick en utmaning från Äppel Päppel; tio saker om dig själv, so here goes

1. Tar hellre hundra stelkrampssprutor i ögat än att ta i en spindel (har total spindelskräck).
2. Läser väldigt sällan dagstidningar och lyssnar nästan aldrig på nyheterna. Jag står inte ut att läsa om barn som far illa eller en jord som förstörs. Jag vet att det händer, men mår inte bättre av att läsa om det dagligen.
3. Jag har världens tålamod när det kommer till djur och barn, men saker som tar tid (såsom att läsa bruksanvisningar, kantbandning och yoga) avskyr jag som pesten.

4. Älskar solsken och värme. Ingen vintermänniska alltså, fryser om det är under 20 grader varmt. Typ.

5. Humorbefriad före klockan 9 på morgonen, ingen morgonmänniska direkt. Kan delvis bero på att jag sitter och syr tills midnatt...

6. Går alltid åt fel håll när jag går ut från tandläkaren, doktorn etc, trots att jag tyckte jag lade på minne vilken väg jag skulle gå ut INNAN jag gick in. Tappar alltid bort bilen när jag handlar. Lokalsinne som en kråka med andra ord.

7. Hatar aga, som förövrigt är tillåtet här. Respekt från sina barn får man väl inte genom att slå på dem??? Och vart går gränsen mellan aga och misshandel? Var snäll mot barnen!!!

8. Har rest mycket i Europa, och bodde i London i över fyra år innan jag flyttade till Australien. Men nu är hemma bra och hemma bäst. Home is where your friends and family are!!
9. Har jobbat som dagisfröken i Sverige, Nanny i London och även förskollärare här innan jag fick barn. Tycker om barn med andra ord, fast inget går ju upp emot ens egna....

10. Föredetta hårdrockare. Var galen i Skidrow, Metallica, Bon Jovi, Judas Priest osv när jag var 15 år gammal...
Sen utmanar jag alla som vill vara med, att skriva 10 saker om sig själva..
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Lite sytt oxå...
Först ut en tunika åt Jade, och en liten väska av tyget som blev över.... Tyger från Funky Fabrix (en online shop) och mönster från Ottobre.
Och en t-shirt åt Max, sydd av en av hans bebisfiltar!
Och lite JNY tyg hittade hit, så det blev en t-shirt åt Max och en klänning åt Jade!
Och sist lite fina band från Ribbons Galore (en annan online shop med massa fina band...)

11 comments:

 1. Vad mycket fint du har sytt och vilka fina band! Kul också att läsa lite om dig.

  ReplyDelete
 2. Så mycket fint du sytt! Kul att läsa om dig :-) och härliga band!

  ReplyDelete
 3. Gaaah, vilka fina band. Har sett liknande på retrosaria, men inte kommit mig för att beställa ännu. Är helt med dig på punkterna 6 och 7. 10 anade jag eftersom du en gång i tiden skulle gifta dig med Paul Stanley (men det räknas väl kanske inte som hårdrock...).

  ReplyDelete
 4. Roligt att få läsa lite mer om vem du är ;) Jätte fina kläder och bandena vilka underbara!! tänk om det fanns några sådans att köpa i sverige

  ReplyDelete
 5. Gøy å lese litt om deg:)

  Og så har du sydd masse fint igjen! Jeg liker også det øverste tunika mønsteret, blir så søt.

  ReplyDelete
 6. Då undrar man direkt om det tig slut efter Skidrow eller om du hittade en australiensk hårdrockare? Fast du skriver iofs före detta hårdrockare...

  ReplyDelete
 7. Va flitig du har varit! Verkligen supersöta band du fått tag i också! Vad ska du använda dem till?

  ReplyDelete
 8. Du inspirerar mig men jag kan inte för mitt liv begripa när du hinner med allt som du syr!!! Min symaskin står fortfarande här och blänger på mig efter dryga månaden sedan inköpet. Har inte ens hunnit köpa tyger än. Sitter du aldrig ner och bara pustar ut? Du kanske ska lägga till Hyperaktiv på din Om-mig-själv lista... Ha ha ha! Gillar din blogg skarpt, intressant att se hur andra utlandssvenskar har det ute i världen. Drabbas du nånsin av hemlängtan?

  ReplyDelete
 9. By the way! Såg att detta är post numer 100! Grattis! Det är ju en milstolpe att vara stolt över. Inte alltid så lätt att vara kontinuerlig i sitt bloggskrivande men du har lyckats riktigt bra. Keep on doing what you do, cause you are doping a great job!

  ReplyDelete
 10. Vad mycket fint! Jättefina band! Och tänk att du varit hårdrockare... hahaa!! :-)

  ReplyDelete
 11. Mycket fint som vanligt- och banden är jättehärliga. Har en del av dem själv också :-)

  Har minsann sytt i helgen men plagget är inte riktigt klart ännu så ...

  Hårdrockare- jag vad döljer sig inte i ens "barndom"...hihi. Har lite svårt att föreställa dig som hårdrockare med hela den outfiten...när man ser din fina bild du har på bloggen...!

  ReplyDelete