Friday, November 27, 2009

4 meter Tampella, solsting och flodisar.


Och nu undrar jag om det sitter nån liten skandinavisk gumma här borta i krokarna, som med jämna mellanrum ger bort lite tyger till den lokala loppisen här. På samma ställe jag hittade 6 meter oanvänt kanintyg, så hittade jag idag 4 meter av tyget "Katinka" designat av Marjatta Metsovaara. Nytt, oanvänt och helt underbart!!! Nu vet jag inte så mycket om dessa tyger, men fina är de iallafall. Och inte nog med det, i landet där ingen velour existerar, hittade jag idag 3 meter härlig, tjock svart velour. Då kan man leva med att det är så varmt att det bränns i näsan när man andas. Typ.


Hittade ett gammalt 70-talsmönster igår, visserligen storlek 6 men ändå. Provsydde det, och det lär nog bli ett bra nattlinne när hon är 6 år, för just nu är det som ett tält. Fast när hon är 6 undrar jag om hon vill ha nattlinne överhuvudtaget, jag sov aldrig i nattlinne, tyckte bara det snurrade fast sig runt benen, eller hamnade som en strypsnara runt magen... Nåväl, lätt att sy iallafall. Mönstret är från loppis, och tyget likaså.


Sen sydde jag ett par shorts-overaller (vad det nu kan tänkas heta...), även det något 70-talsmönster, storlek 4. Fast den passade precis på Jade, så antingen var barnen mindre på den tiden, eller så är mina barn lite större än genomsnittet!! Blir fler sådana, fast då får jag förlänga dem en del (byxorna alltså, inte barnen...). Tyg från Ikea, vart annars...

19 comments:

  1. wow, vad fint är tampellan, jag köpte mitt första pompeja tyg igår fast på tradera,och inte så billig, men så fina pompeja och tampella är. ändå är frågan vad ska jag göra med det, för de passar inte exact till flickklänningar, och jag gör bara det. såna shorts overall hade jag också fast jag var lite större en jade, har en foto hemma, ska en dag visa det. klaga inte för värme, här är det kallt som F....... Njut av!

    ReplyDelete
  2. Åh vad fint du sytt! Du skriver alltid så roligt, man får många leenden när man läser! Här har det regnat varje dag den senaste veckan, det blåser. Lite trist, tycker inte om när det regnar. Men jag tycker heller inte om hetta, lagom är ju bäst! /petra.h

    ReplyDelete
  3. Nja, nu är det ju sá att jag väljer ju de foton som jag vill visa och dá kan man ju tro att Naia sitter snällt och leker själv medans jag syr eller virkar. Det är inte riktigt sant. Hon sitter en stund. Sen är det TRÁÁÁKIGT.
    Jag syr mest pá kvällarna eller när hon är i skolan.
    Kan velour vara en nordisk grej för här finns det ju inte heller.
    Loppis är inget som spanjorerna har annammat.
    Det finns marknad varje dag men de sáljer i stort sett bara nytt och dálig kvalité, det mesta frán Kina, skulle jag tro.

    ReplyDelete
  4. Vilka tyg fynd du gör!!! Lite avis blir jag, här hittar man aldrig nått fint att fynda:(
    Fina kläder du gjort oxå!

    ReplyDelete
  5. Så gøy at du finner så stilige stoff for tiden!!

    Den buksedressen var fantastisk kul!! Likte den:)

    ReplyDelete
  6. Ja härligt att du hittar skandinaviska tyger ända där borta!!! =)
    Söta mönster du hittat, är så roligt med gamla 70-talsmönster!!! Jag har bebismönster liggande som jag MÅSTE prova snart...om jag ska hinna innan bebis kommer....
    Shortsoverallerna är ju bara så fina!

    ReplyDelete
  7. Stort grattis till fynden!!
    Jättefina kläder, som vanligt :-)!!

    ReplyDelete
  8. Underbart- och vad härligt med allt tyg du hittar och dessutom att det inte är så dyrt!
    Byxdressen var cool!

    ReplyDelete
  9. skitkul ju, med alla skandinaviska tyger down under. Du får lurpassa lite. Jättesöta kläder och grattis till fyndet!

    ReplyDelete
  10. Lämnar ett litet avtryck och en kram

    ReplyDelete
  11. Vilka fina kläder och vilket fantastiskt tygfynd!

    ReplyDelete
  12. Nu blir jag avis...haha
    Skall vi byta en bit tyg...metsovaara är ju min favvo! Och det tyget har jag inte...hör av dig om du vill byta en bit..
    kramar

    ReplyDelete
  13. Vad sött!

    Diggar när det leks med 70-talet!!!!

    ReplyDelete
  14. hej igen ...jag vet att frakten kan bli dyr :(
    Visar du hela mönstret på tyget?
    Du kanske kan maila mig på re-dizain@tele2.se så får vi bestämma om det går att göra byte..

    ReplyDelete
  15. Vilket fint tomtekort du tagit ;o) Synd bara att han inte kom med på bild!

    ReplyDelete
  16. Fina grejer! Du verkar vara en riktig turgumma som hitta så mycket fina tyger överallt! Ang nattågstyget så beställde jag bara det bruna, men blev liiiite besviken på det. Har hört andra säga att det gul/gröna är finast...men jag vet inte...en smaksak också förstås!

    ReplyDelete
  17. Ah, du verkar verkligen veta var du skall leta.
    Jag hittar aldrig någonting. Fast jag springer ju runt och letar efter så många olika saker. Vem som helst hinner ju före mig...
    Måste säga att du har himla mycket fint här!!!

    Cathrin

    ReplyDelete
  18. Vad roligt att göra ett så fint tygfynd. Klänningen i det tidigare inlägget är superfin. Än har jag inte kommit mig för att sy något till mig själv, men när jag se sådana här resultat så blir jag sugen att testa.

    ReplyDelete
  19. Extra roligt att hitta skandinaviska tyger på andra sidan jorden! Fint du sytt!

    ReplyDelete