Wednesday, June 3, 2009

Öroninflammation var det här...

Jag har halsfluss och mår sådär lagom härligt och piggt. Dottern är däckad med öroninflammation och sprucken trumhinna. Ska ta antibiotika tre gånger om dagen, säger doktorn iallafall. Jade har andra åsikter, och hittills har denna kletiga geggamojja hamnat precis överallt utom i munnen på ungen. Eller jo i munnen hamnar den ju, fast där stannar den ju inte så länge. Efter en tredjedels sekund återfinns antibiotikan på min tröja, mattan eller nåt annat jag helst inte vill ha rosafärgat sirapsliknande otvättbart klet på.

Nu kan det ju inte bli mycket värre...

Jo'rå, det kan det. Max kan få öroninflammation. En medicinshatande liten pitbull med sylvassa tänder, det här kan nog bli kul...

10 comments:

 1. Låter mindre kul det där... Jag brukar skamlöst muta mina barn med choklad. Penicillinet i ena handen och choklad i andra. Först penicillin och sen snabbt in med chokladen.

  Ett annat trick är att ge barnet en isglass och ta penicillinet imitten, när smaklökarna är lagom domnade.

  ReplyDelete
 2. Uffa meg så kjedelig det er når hele-halve familien ligger strykeflate med forkjølelser og annet skit,lykke til med medisineringen av Jade,det kan være tøft det der!

  Om du har lyst å være med på et Pocketbytte+overaskelse så kikk inn til meg eller Lumlum ;)

  God bedring til dere begge to =)

  ReplyDelete
 3. Jag får verkligen säga krya på er hela familjen! Det är såååå jobbigt med sjuka barn!

  ReplyDelete
 4. Hejsan, jag svarar på din fråga här:) Det enda som är planerat är undervattenstyg + sköldpaddetyg hos mjuka tyger. Jag kommer att gå ut tydligt med det när tygerna är tryckta (eller skickade till tryck). Sen har jag kontakt med JNYdesign som inväntar kvaliteten hos hennes leverantör av molntyget. Om det är bra blir det nog apor lejon till hösten via JNYdesign. Men det är inte lika säkert.

  Inga andra motiv är planerade. Men jag fortsätter göra dem och trycka lite så kanske någon mer tygförsäljare nappar:) Ha en bra dag, storkramen!

  ReplyDelete
 5. Oj oj, stackars er!!! Är själv ett "öronbarn" och hade årligen denna åkomma tills jag blev dryga tjugo och operarde bort halsmandlarna. Bort med halsflussens och öroninflammationernas STÄNDIGA besök, nu blir jag bara vanligt förkyld. Skönt att trumhinnan sprack, då brukar det sluta göra ont. Och hoppas lillgossen klarar sig!

  ReplyDelete
 6. Håper virkelig dere får det bedre snart! Ikke lett å få medisin i barna. Vi skal liksom gi eldste datteren jern mixtur morgen og kveld i tre mnd - not. Hun nekter.

  Håper du lykkes bedre!! Og god bedring til dere.

  ReplyDelete
 7. Nä fy! Krya på er allihopa! Mitt minne av halsfluss är mycket obehagligt och att få in medicin i barn....usch vad det är jobbigt...Vi brukar köra den där medicinsprutan som finns och hålla munnen stängd tils de svalt alt spruta lite i taget men det tar ju längre tid...= neg. Låter förfärligt när jag skriver det men de tar numera sina ev. mediciner utan alltför mycket tjafs...Och du- muta är helt ok och om någon klagar på det så säg att det är en morot..inte en muta. Eller be dem fixa in medicinen i barnet....

  ReplyDelete
 8. Du, det kan bli riktigt värst om din man blir sjuk. Dá kan det bli riktigt jobbigt!!
  Misstánker att det är hormonellt....
  virus/bakterier + testosteron = inte bra alls!!

  ReplyDelete