Thursday, July 30, 2009

Shit shit shit

Vad är det för land som inte har ett enda jädrans apotek öppet 24 timmar om dygnet??? Om man inte bilar in till city då förståss, bara en sisådär timma härifrån. Och de stänger vid midnatt vilket är för 11 minuter sen. Kul när det är slut på Panadolen och ett barn har ont i örat och inte kan sova. Blir en lång natt det här... Ringde sjukhuset, och de sa att jag förvisso kunde komma in till akuten med honom. Fast väntetiden för icke akuta fall är för nuvarande runt fyra timmar. Kanske man skulle sätta handen i en kastrull med kokande vatten, då kommer jag nog in direkt. Då kan jag ju fråga lite snällt om medicin till barnet på samma gång.
Jag vill åka hem till civilisationen, had enough of this!

12 comments:

 1. Ajajaj, låter inte kul. På barnmottagningen där jag jobbar har vi ibland donerat en enstaka dos panodil till behövande nattetid, utan läkarbesök och 4 h väntetid. Kan man måhända göra så på andra sidan jorden???

  ReplyDelete
 2. Som ovanstående kommentar skulle vi nog ha löst situationen här på akuten också! Här finns inga apotek öppna efter kl 18...

  ReplyDelete
 3. Nej inga apotek här heller efter kl 17.00. Och De har inte ens Lördags eller Söndagsöppet!

  ReplyDelete
 4. Nej...vilken otur! känner ni ngn barnfamilj i närheten att våldgästa? Jobbigt läge :-( Kram!

  ReplyDelete
 5. Oj, håper dere ikke får en for hard natt! Stakkars liten.

  Og så søt jakken i forrige innlegg ble!

  ReplyDelete
 6. :-(. Håller med Doris, har ni inga snälla grannar?
  Sköt om er!

  ReplyDelete
 7. Apoteket brukar inte vara heller vara öppet här i stan, och akutmottagningen ta inte dig allvarligt, så det känns samma skitt här vad du kallar civilisationen, viktigaste! hoppas barnet mår bra snart, krya på!

  ReplyDelete
 8. vad bra att han mår bra! man blir så orolig med de små. kram!

  ReplyDelete
 9. Stackare! Finns det verkligen dygnet-runt-öppet apotek i Sverige?

  ReplyDelete
 10. Nog finns det dygnet-runt apotek i Sverige. FInns mitt inne i stockholm. Där har jag suttit när det varit väldigt akut...fy farao säger jag bara...Men sedan finns det ett nära oss som faktiskt har öppet till 21, varje dag. Tack Gode gud för det!
  Hoppas nu att det ändå har gått över...var öronbarn när jag var liten och ibland kändes det bättre att trycka huvudet mot något varmt...(hur 17 man nu får små barn att göra det?)

  Vad du har varit produktiv! Jättefina grejer! Här har det varit stiltje..blir så när man är på semester! Men nu ska maken börja jobba efter helgen och jag har bara lite tid kvar efter det, och till större delen med alla tre barnen själv (vet inte riktigt hur jag tänkte när jag fyllde i att de skulle vara lediga hela nästa vecka..??) De är underbara alla tre...men det blir intensivt..!

  Uj, vad långt det blev! Sorry!
  P.S. Iordningställande av huset...blir aldrig klart! Det var faktiskt ganska fint innan vi kom hem från första borta-anhalten..sedan tog det typ 2 timmar innan det såg ut som någont twister varit och hälsat på...dessutom..varför är det så vidrigt tråkigt att packa upp??

  ReplyDelete
 11. Jag ÄR nog snabbare än min egen skugga! :0)

  ReplyDelete
 12. Är dåligt på livebilder, kan ju möjligen bli en utan huvud då...min man vill inte att det ska finnas bilder på internet av barnen...

  Ska se om jag får tag i mönstret, annars hör jag av mig igen.

  ReplyDelete