Thursday, August 6, 2009

Overlocker - Game Over....

Min overlocker bestämde sig för att den hade fått nog efter några månader som högst väluppfostrad och medgörlig maskin. Först lät den lite konstigt, men jag tänkte att jag kör väl på ändå. Ka-TCHING sa det, så gick nålen av. Jahapp, bytte nål och körde på, trots att maskinen nu lät lite som ett skenande tåg. KABOOM, så skenade tåget av banan och stannade. Öppnade luckan för jag tänkte att nån tråd hade gått av eller nåt. Och det kan man ju säga att den hade, plus lite därtill. Såg ut som nån lagt in en handgranat och stängt luckan. Inte vet jag vad som hänt, men inte en pryl därinne var på sitt "normala" ställe. Så det blir att ta tillbaks den till affären och hoppas att garantin gäller, för sy gör man inte på den längre, det kan jag garantera...

Här är ett par brallor jag sydde åt Max innan maskinen dog. Mönstret är Gynthers, och Max får ha dem på sig när han har lärt sig gå, för just nu är vartenda byxa trasiga över knäna. Så går det när man envisas med att krypa när man faktiskt kan gå!

Och sist men inte minst, en giraff från Taronga Zoo där vi var i morse. Jade hade jättetrevligt och sprang omkring med sin lilla bästis Holly, och brydde sig inte så mycket om djuren innan vi skulle åka hem. För att komma ut måste man gå igenom en souvenirshop (smart drag liksom, trötta ungar som vill ha hela affären och föräldrar som gör vad som helst för att slippa skrikande barn hela vägen hem...). Jade ville absoluuut ha en liten elefant, storlek 5 centimeter hög, kostnad halva pappas årslön. Absolut nödvändig för Jades överlevnad. Needless to say så tog det oss ungefär en halvtimma att bända loss den från Jades järngrepp, och ungefär en halvtimma till att försöka få bästisen att sätta tillbaks "sin" jättefula groda på hyllan. Oh happy days.....
Så mental note to self: nästa gång ska barnen sitta fastspända i vagnen med skygglappar på sig när man ska ta sig ut.

13 comments:

  1. Du kan verkligen skriva! Det är jätteroligt att läsa dina inlägg =D Du kan sy också! Riktigt fina byxor! Vad hände med maskinen egentligen? Vad är det för tillverkare? Och vad sa de i affären när du kom dit med den? Många frågor från mig =)

    ReplyDelete
  2. Det är så trist när det inte funkar.Hoppas att det är lätt lagat så det inte kostar multum.Får hoppas på garantin.Coola byxor och härlig bild med skyskraporna i bakgrunden av giraffen.

    ReplyDelete
  3. Wow vilka fina gyntherbyxor!!!!!!! Du lyckades ju suveränt bra med dem! :-)
    Trist med maskinen...! Hoppas du är igång snart igen!

    ReplyDelete
  4. osh, på mitt land bodde du varit rekommenderat till en "babalao", det är et sort av black magician, som kan ta bort den dåliga tur, för isåfall bodde du kolla med aborigener i Australien, de kan sånt! jag bara skoja, ja, sånt händer! viktigaste är hälsan, hoppas ni mår bättre nu. tack för din fina gulliga mejl, din överraskning kommer när som helst inat, du kommer att älska det! OBS: superfina byxor!

    ReplyDelete
  5. Trist med maskinen! Älskar byxorna!

    ReplyDelete
  6. Riktigt snygga hängslebyxor! Så roligt att du vill ha med min blogg i din blogglista :-)

    En infodring är när man bara fodrar en liten del av plagget. Jag har gjort det i halslinningen på skjorttröjan instället för att använda kantband.

    Jag klippte till en bit tyg som passade i halslinningen på skjortan och som var ca 5 cm bred. Sedan overlockar jag ytterkanten och syr fast den räta mot räta. Sedan är det viktigt att pressa med strykjärn. Sist syr jag en söm längs kanten på rätsidan för att hålla det på plats. På närbilden i bloggen kan du ana hur det är gjort.

    Jag är helt ny vad gäller infodringar och har inte vetat om termen särskilt länge heller! Tydligen heter det "facing" på engelska.

    Oj, långt inlägg. Hoppas du förstår min beskrivning.

    ReplyDelete
  7. Hej igen!
    Jodå, visst är haklapparna sydda med overlocken, det kanske går bättre med din när den är fixad?? Hoppas verkligen du får en ny på garantin!! Håller tummarna! Borde smörja min, den börjar också låta lite..

    ReplyDelete
  8. Måtten på filtarna är ca 70 breda och 80 höga. Jag brukar halvera tyget vilket ger en bredd på 75 (vill få ut två filtar/meter) och när den väl är sydd blir den kanske 72 cm bred.
    Hoppas nu det löser sig med din maskin! Tråkiga pengar att lägga ut om det inte går på garantin...

    ReplyDelete
  9. Men fy vad du har otur hela tiden! Hoppas nu att det går på garantin! Byxorna var jättehärliga. Sydde ett par till T förra hösten, ljusblå med blommiga applikationer, som har fungerat jättebra. Nu börjar de bli lite korta i livet så...

    Borde nog smörja alla mina maskiner inser jag nu..just nu är det så kanonväder att jag inte sytt ett dugg på 2 veckor, och snart börjar jobbet.

    ReplyDelete
  10. neeej så tråkigt att maskinen gick sönder.
    men du hann ju med o sy klart de fina byxerna!

    ja du barn är itne lätta o ha med sig nånstans hehe.. de ska ju ha allt, vare sig de är stenar o pinnar på gångvägen som om de är gosedjur i en affär haha

    www.tindra-star.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. åh, vad kula byxor, nu har du mejl av mig i lådan, hoppas du gillar det!

    ReplyDelete
  12. Her var det mye fint. Du er flink til å sy.

    Mange fine jakker og detaljer: )

    ReplyDelete