Sunday, May 24, 2009

Home, sweet home.

NU har vi flyttat hem. Musen är borta, det är städat (eller rent ska man kanske säga. Städat existerar inte här, det ser Max till...) och svärföräldrarna fick nog.
Min lille bebis gillar inte blöjbyte, det har han aldrig gjort. Han skriker och fäktar så fort jag kommer i närheten med en blöja. Eller näsduk. Eller kläder. Fattar jag inte vinken så hugger han sig fast som en liten Pitbull terrier. (Oroa er inte, jag fick stelkrampsspruta förra året.)

Iallafall så har man lite drygt fem sekunder på sig att brotta ned honom, ta av blöjan och torka rent. Oftast funkar det inte, eftersom det tar fem sekunder att bara ta av blöjan. Efter fem sekunder har han fått nog, vänder på sig och kryper iväg med en blöja runt ena benet. Beroende på blöjans innehåll, kan detta beteende vara antingen bara irriterande eller lite smått katastrofalt. Om blöjan innehåller diverse kärnbränsle så kan det ju vara tämligen katastrofalt. Speciellt om man är hemma hos svärföräldrarna för de har heltäckningsmatta. Cremefärgad. Jättefin. Jätteny.

Så för att undvika denna potentiella katastrof, gav jag Max den automatiska garageportsöppnaren (eller vad den nu heter) som distraktion medans jag bytte blöja.

Fast med facit i hand, hade nog svärföräldrarna föredragit lite bajs på mattan. Inte visste jag att de hade parkerat bilen halvägs inne i garaget med garageporten öppen. Normalt sett inga problem, men trycker man på knappen på garageportsöppnaren så blir ekvationen genast lite annorlunda...
(tilläggas bör kanske, att Max tryckte på knappen så porten stängdes. Med bilen under. Den knycklades till ganska bra tyvärr. Bilen alltså.)

Fast jag tycker ju förståss att det ska finnas nån typ sensor som gör att porten stannar automatiskt om det är en bil under.

Det blir dyrt det här...


Det här blir ju ingen syblogg alls, för jag hinner ju knappt sy. Hoppas att nån stannar kvar och läser trots brist på syalster.. Jag har iallafall sytt ett par byxor av ett linne som jag slaktade. Ett par randiga byxor åt Max.

14 comments:

 1. Shit, vad jobbigt. Vilken märklig grej... men du - byxorna var skitfina!

  ReplyDelete
 2. Oioioi,ikke så veldig kjekt det der nei!! Men om man har en garasje,hvorfor parkere halvveis inni? Vi har garasje,og vi parkerer enten inni eller utenfor,aldri i midten... merkelig!! Men som Bobo sa,dritfine bukser ;) Gleder meg til jeg har fått ny pc,så jeg kan blogge det jeg syr!!

  ReplyDelete
 3. Finfina byxor! Trist med deras bil :-(! Mig blir du inte av med, älskar att läsa dina inlägg!!!

  ReplyDelete
 4. Synd med bilen.. men kul att läsa dina inlägg, som alltid :-D

  ReplyDelete
 5. Hahaha! Jag dör av skratt!! Trist med bilen dock =)

  ReplyDelete
 6. Det spelar ingen roll att du inte skriver om att sy, du har världens bästa blogg!!

  ReplyDelete
 7. Aj,aj,aj vilken otur! Hoppas det finns bra försäkringar!

  ReplyDelete
 8. OOps, leit med bilen. Får håpe svigerforeldrene dine har like god humor som deg!!!

  Syns ideen om å gi ham garasjeportåpneneren så han skulle ligge stille var god:)
  Og fine bukser.

  ReplyDelete
 9. Ha ha, som sagt, här slutas det inte läsas! Det där med att han är rörlig- måste ju komma från din mans sida?- så då borde ju svärföräldrarna vara vana...;-) Och som sagt- vem parkerar halvvägs inne i garaget....Men försäkring fanns kanske?

  Ge han Max uttjänt mobiltelefon det brukar hålla länge....(utan möjlighet att ringa på förståss annars kan det också bli lite dyrt...!)

  Byxorna du sytt var fina- hinner du få på dem på Max innan han smiter...!

  T här hemma lyckas också med det mesta: när hon får hög feber kräks hon ofta i början, vilket vi alltid glömmer bort..., senaste kräket hamnae i soffan...jättekul. Efter två dyra maskininköp så är det kanske inte så kul att köpa ny soffa just nu... Visserligen är den gammal men eftersom maskinerna gick före, tvättmaskin måste man ju ha!, så...

  Får väl se vad jag kan övertala maken till...har tjatat om ny soffa i flera år...och nu stinker den!

  Ser framemot nya inlägg i din underbara blogg!

  ReplyDelete
 10. Hej, ramlade in via länk fr en annan sida.
  Jättefin sida och jag storgillar ditt sätt att skriva, kunde inte annat än skratta åt din beskrivning av blöjbytet hos svärföräldrarna. :-) Även om det inte slutade helt bra.
  Ha det gott och hälsningar från en ö i havet.

  ReplyDelete
 11. Ha ha det där var det roligaste jag läst på ett tag, synd att det blir dyrt bara. Snygga och sommriga byxor i alla fall!!

  ReplyDelete
 12. Lämnade en kommentar hos doris & assar om din humor ;0) Och angående bilen...gissar på att de antagligen inte har en gammal volvo 245:a :0)

  ReplyDelete
 13. åh haha he oj! Verkligen jobbigt, men du skriver det komiskt. Hoppas det fannns försäkringar. Inte behöver det sys hela tiden för att vara kul att titta in!

  ReplyDelete
 14. Vilken härlig blogg, har just lagt den i mina favoriter. Skrattade gott här åt garageporten och bilen.

  ReplyDelete