Saturday, May 9, 2009

Nu har jag tamejfan fått nog

Inte nog med att man får spreja för kackerlackor en gång om året här hemma, nu har vi en mus i huset också. Fy vad äckligt, nu vill jag åka hem, jag har fått tvärnog av Australien. Djurvän i all ära, men nu går det banne mej för långt. Ohygieniska små saker, som inte hör hemma i MITT hem. I morgon åker jag och barna hem till svärföräldrarna, så kan maken leka Rambo härhemma med musklämmor och olika mordredskap. Hem kommer jag inte förrän det är totalt fritt på levande djur och insekter. Kan inte det utlovas,så packar jag barnen och väskorna och maskinerna och kommer hem till Sverige. Maken kan stanna,för honom är jag arg på. Han tyckte att vi kunde diskutera detta imorgon. I MORGON!!! Jag har två fobier, nämligen spindlar och möss-råttor. Ska jag sitta uppe och hålla vakt SJÄLV hela natten, ELLER??? Jamen kom och lägg dig nu. Javisst, såklart jag kommer och lägger mig när det är en MUS i huset. Tänk omden knallar in på barnens rum??? Kanske borde lägga ut lite mat åt den i köket och stänga dörren, så den åtminstone stannar på ett ställe. Hur får man bort den, tips någon?? Och gärna snabbt...

8 comments:

 1. Oj, får håpe dere blir kvitt musen snart! De er ikke noe bra å ha dem i hus!!

  Singoallaklanningen (eller kjolen som vi sier på norsk) som jeg sydde til Jasmin er fra Ottobre design 03/09:)

  ReplyDelete
 2. Australien skrämmer mig för jag är rädd för spindlar och ormar. ...men en liten mus? ;-) Nej faktiskt så förstår jag - har man fobi så har man. Att vara rädd för möss är ju inte värre än att vara rädd för spindlar här i Sverige. Förnuftet säger ju att de inte är farliga här i Sverige, men jag skriker i allafall i högan sky och blir alldeles kallsvettig när jag ser en.

  Hoppas det ordnar sig för dig!

  ReplyDelete
 3. Tyvärr har jag inga bra tips på att få bort musen. Jag har också möss/rått fobi som utvecklade sig när jag bodde i en lägenhet i London som hade tätt besök av möss. Jag lider med dig. Förresten finns det både möss och råttor i Sverige hittade en liten död mus på trottoaren bara några veckor sen och tidigare i höst såg jag en stor fet råtta som försökte springa på gatan. Usch!

  ReplyDelete
 4. Hihi.. det är härligt med dina roliga inlägg!
  fast jag förstår att du upplever detta jobbigt, hoppas ni får bort musen!

  (Ps dock kan jag säga att det finns möss INNE även i Sverige ;-) Jag är uppvuxen på landet och vi hade titt som tätt möss inne. Inget ovanligt att man hörde dem prassla i sophinken eller tassa över golvet på natten ;-) )

  ReplyDelete
 5. Stackare! Vi har mössproblem på landet och där lägger vi ut musmedel på vintern när vi inte är där. Tycker också det är otäckt med barnen, men mössen brukar ju vara ganska skygga.. Råttfällor om natten kan ni ju prova?
  Eller det allra bästa, skaffa en katt?
  Lycka till!!

  ReplyDelete
 6. Oj,oj, oj............

  Jag har en del kackerlack-historier om du vill höra......

  ReplyDelete
 7. Nu hör jag inget ljud av små möss (för det är TVÅ möss...). Det beror på att vi våldgästar mina svärföräldrar. Mannen är hemma och försöker fånga mössen (jag ser honom framför mig i kalsongerna och med durkslaget i högsta hugg...). Lycka till, vi kommer hem när mössen är borta, huset sanerat och det ligger två miljoner i sedlar på bordet. De två första kraven iallafall, det tredje vore ju trevligt också förståss. Godnatt!!

  ReplyDelete
 8. Hejsan, stackars dig. Förstår vilken stress du är utsatt för. Skulle också vara arg, för det blir man. Själv har jag en fobi, maskar och larver. Det är det absolut äckligaste och farligaste jag vet. Spindlar och annat går bra. Reagerade precis som du när jag för något år sen hittade pälsängrar (larver) hemma. Flyttade hem till mina föräldrar till lägenheten var ordentligt genomgången sanerad. Som sagt, inte i MITT HEM. Lycka till nu, och jag tror jag ska göra ett mönster med SÖTA möss som kanske får dig att se dom som små underbara varelser, eller så kan ju barnens kläder kanske matcha omgivningen haha

  ReplyDelete