Wednesday, May 13, 2009

supermamman sprättar. igen.

Här har jag sprättat och sprättat. Och nån bild på eländet blir det inte. Dels för att det inte finns något att fota ännu, och dels för att kameran är hemma (och dit går jag inte förrän maken kan garantera att det är musfritt). Så den här veckan har det visat sig att jag är nybörjare på det här med att sy, men skam den som ger sig... För tre år sedan var jag nybörjare på det här med bebisar, men skam den som ger sig här också. För nu jag kan amma och byta blöja samtidigt, (ta av sovpåsen, byta blöja och sätta på sovpåsen igen medans M ligger i knät och ammar). Kan jag bli så proffsig på under tre år, så finns det ju hopp om att jag ska lära mig sy ordentligt inom en snar framtid...

Jag har också försökt tyda mönstrena i Gynthers sy åt barnen 0-4 år, eller vad den nu heter. Jag FATTAR inte hur man kan tyda dessa mönster. Jag tycker det mest liknar något min dotter har ritat. "Här är öronen och här är munnen - titta, en snögubbe mamma. Och här är katten och ett garnnystan" och så kluddar hon över hela papperet i en och samma bruna färg. Ungefär så ser mönstret ut tycker jag. Inte ser det ut som tunikor, hängselbyxor och klänningar inte! Så heder åt alla ni bloggare som visar upp alla fina plagg som ni lyckats konstruera ur denna bok.

I morgon ska jag på sykurs igen, så förhoppningsvis har jag något att visa upp efteråt (mer än kaksmulor och kaffepulver)...

I brist på annat, så får jag visa något som redan fanns i datorn... Tyget hittade jag på loppis, tyckte det var fint. Tyvärr så är det inte så stort, men räcker väl till något!

16 comments:

 1. Håller med dig ang Gynthers! Rena virrvarret, tycker jag! Har bara sytt en enda sak ur den boken och jag vet ärligt talat inte om det verkligen blev rätt, men den gick att använda åtminstone. Funderar nästan på att göra mig av med den...den står bara och samlar damm i hyllan...

  ReplyDelete
 2. hihi! vilket roligt inlägg! =) Känner igen mig och håller med dig. Det ska nog gå att bli bra på att sy så småningom... =)

  Himla fint tyg du fått tag på!

  Och sist men inte minst: lycka till på sykursen och hoppas att det blir lika trevligt denna gången!

  ReplyDelete
 3. Håller med om Gyntherboken, men skam den som ger sig!!
  Underbart tyg och ha så kul på kursen!

  ReplyDelete
 4. Haha skönt att höra att andra kämpar på också:) Vilken underbart tyg. Du har många fina tyger. Och jag måste bara säga att du skriver underhållande och med glimten i ögat. Kul att följa dina upptåg.

  ReplyDelete
 5. Vilket fynd! Superfint tyg!
  Och ja! Gynthers mönsterark är rena snurren! Jag brukar följa bokstaven det står och tycker jag sedan att det inte ser ut som jag tänkt mig så väljer jag en annan linje/bokstav som gör att det ser ut som jag vill!

  Det är så kul att läsa dina inlägg! Mitt i vårt kaos (sjuka barn, ännu mer sjuka föräldrar i.e min man och jag, döda tvättmaskiner och torktumlare och allmänt maj-kaos på jobbet)och sytorka så kan man le!
  Å vad kul att få gå på sykurs! Det skulle vara roligt att hinna med något sådant...

  ReplyDelete
 6. Det blir aldrig som man har tänkt sig, men ofta blir det bra ändå. ;) Jag har inte boken, men det gäller de flesta mönster tycker jag. De är som en sån där bild man tittar på länge och till slut låtsas man att man ser det alla andra ser.

  ReplyDelete
 7. Jag undrar just hur du som är sa langt borta, (jag är ju faktiskt lite närmare Sverige än du), lyckas fa tag pa Günters bok och tidningen Ottobre, eller vad den nu heter, som alla verkar ha.
  Här finns en tidning med mönster till barn som kommer ut 3(!!) ganger om aret.
  Alltsa far jag göra egna mönster och det blir ju som det blir.......
  Om äppel Päppel inte vill ha sin bok sa köper jag den gärna.

  ReplyDelete
 8. He he! Ingen aning om hur man syr rundade kanter med overlock! Vet inte ens hur man syr med en overlock då jag inte äger en :0)än!

  ReplyDelete
 9. Det ska vara en dekorsöm som har två täckande sömmar på var sida och sicksack i mitten typ. Men sömmen blev inte som den skulle så den blev på nåt annat vis...så vad just den här sömmen heter vet jag inte...sömalamadebyme kanske! :0)

  ReplyDelete
 10. Ja, gör de! Skruva sönder den eller banka lite på den först så ska du se att det börjar hända grejer med din maskin me ;0)

  ReplyDelete
 11. Om jag inte minns fel så gjorde jag så här: Slå på symaskinen en gång från vänster, tre gånger från höger (väldigt energiskt). Avsluta med att stampa på pedalen så att symaskinen flyttar sig automatiskt några cm till höger (kan bero på lutande sybord för min del). Funkar inte det så har du en allt för dålig maskin och behöver nog en ny!!!

  ReplyDelete
 12. Oj, då! Hur mycket är klockan hos er då? Här skiner solen för fulla muggar, och ingen har nå planer på att sova förutom granntanten som nog sover middag! :0)

  ReplyDelete
 13. For et ufattelig skjønt stoff!!
  Kan foresten anbefale deg mønsterarket som følger med "Lene Grue og Louise Strand" "Sy sejt barnetøy". Det klarer til og med en nybegynner som meg å tyde,det er ryddig,oversiktlig og tydelig merket med str og navn. Ha en flott helg,og lykke til videre med "Møsse Pigg'en" =)

  ReplyDelete
 14. Hahaha, vilken skön inställning du har! Än så länge har jag inte tröttnat på min lille kille men i natt var det inte långt ifrån att jag sålde honom till högstbjudande, han sov knappt en kvart i taget... Trött...

  ReplyDelete
 15. Hehe..han ser heldigvis ikke sånn ut ;) han er egentlig en ganske flott ung mann =) Stakkars musen,døde den av fedme på veien mot fellen eller??

  ReplyDelete
 16. Tack för tips! Far nog fundera pa det där med trasselsudds-mönster som dessutom är pa danska, jag lär nog snurra till det ända. Nu ska jag vál bara fundera ut hur ebay funkar da, inte det lättaste.

  ReplyDelete