Thursday, July 16, 2009

Dagisväska var det här.

Fastän inga av barnen går på dagis. Det kostar runt $80-$110 Australienska dollar per dag (ungefär 500 -700 SEK) per barn. Och det är ju småpengar förståss, det har ju vem som helst råd med... Och staten vill att det ska födas mer barn här, good luck is all I can say!!! Mammaledighet finns inte, har man tur får man ta obetald ledighet. Till och med Afghanistan har det bättre med tre månaders betald ledighet. Fast jag tror att regeringen har bestämt att nyblivna mammor ska få 18 veckors ledighet här, det har de sagt iallafall. Efter nästa val tydligen (förmodligen ett löfte så folk ska rösta på dem, smart drag liksom...) Och det vet man ju hur det är med guld och gröna skogar och sånt där. Och medans jag ändå håller på och dissar familjepolitiken, så kan man ju glömma fler barn eftersom de ska gå i skola, och den kostar ju hej kom och hjälp mig. Hej 50-tal liksom...
Fast vädret är ju bra och fint är det ju förståss. Och så har de ju Ikea här med.

Undertecknad saknar Sverige litegrann.

Iallafall så ska jag hålla tyst nu så jag inte blir utslängd ur landet. Jag har sytt en dagisväska med kardborreband på "axelbandet" så jag kan hänga den på barnvagnen. Den idéen snodde jag rakt av från någon genial bloggare. Ikeatyget är brightare i verkligheten. Nu ska jag gå och lägga terroristen (för fjärde gången idag, han bara skriker så fort jag ens tänker på att lägga honom. Vad gör man!??) Önska mig lycka till...
Ps Somalia har 14 veckors 100% mammaledighet. Shit Australien, vilket land är u-land egentligen...

7 comments:

 1. Jättefin väska! Smart med kardborrebandet!

  Helt otroligt egentligen hur dåligt det är ställt med länders föräldraledighet! Inte undra på att det föds så lite barn.. Tur att du har möjlighet att vara hemma!

  ReplyDelete
 2. Oj, är det så illa i Australien?! Jag som har lite ångest över att behöva gå tillbaka till jobbet efter 3 års föräldraledighet (visserligen för båda barnen, men ändå,) är plötsligt lite glad för att jag har kunnat vara hemma med betalt så här länge. Och vilka dagisavgifter, vi kommer betala 700:- per barn för en heltid! Visserligen på ett föräldrakooperativ, men ändå!
  Och nej, jag vill inte ha separata bloggar, jag tycker du beskriver din vardag på ett så roligt sätt och jag läser det mer än gärna ihop med det du har sytt!

  ReplyDelete
 3. Snygg väska och smart att den går att hänga på vagnen.

  Hoppas att han snart kommer på hur skönt det är att sova....

  ReplyDelete
 4. Verkligen intressant att höra hur det funkar i andra länder! Vi är bortskämda här i Sverige, och ändå gnälls det...
  Men hur kan dagis vara så dyrt? Finns dagmammor? Det borde ju vara en lönande syssla om dagis är så dyrt?

  ReplyDelete
 5. Ja dyrt är det. Här ska man ha väldigt bra betalt om man ska kunna ha sina barn på dagis... Jag skulle jättegärna vilja att Jade fick gå en eller två dagar i veckan, för hon älskar andra barn och vinkar glatt hejdå till mamma. Max skulle hata det, han är en sån mammagris att han får nervöst utbrott om jag råkar stänga grinden till köket. Så lämna honom en hel dag går ju inte, inte ens med pappa... Dagmammor finns också, men det är ganska dyrt det med. Jag tror inte det är sådär jättelukrativt att vara dagmamma med tanke på alla försäkringar och sånt. Vad kostar dagis vanligtvis i Sverige (vanligt kommunalt)? Vore kul att jämföra...

  ReplyDelete
 6. Shit vad dyrt!!! Men vad tjänar man ungefär på en månad? om man inte är raketforskare eller hjärnkirurg utan har ett "vanligt" jobb?

  Vi betalar ca 1100kr/mån i dagisavgift, kommunalt dagis och ett barn.

  Tjusig väska! och smart med kardborreknäppningen. Jag ser gärna att du har kvar din blogg som den är, älskar att läsa dina inlägg oavsett om det är syinlägg eller bara vanligt familjeliv.

  ReplyDelete
 7. Maxtaxan på avgift för barnomsorg ligger på ca 1300 kr/månad. Återigen har vi väldigt bra försäkringar i Sverige. Att ni inte flyttar hem igen? Du tycker ju även att tygutbudet är lite klent i Australien =)
  Fin väska du sytt!

  ReplyDelete