Monday, July 6, 2009

Max tur...

...att besöka farbror doktorn. Ibland tror Max att han kan gå själv, och släpper taget om vad det nu är han håller i. Sen travar han glatt iväg ett par steg innan han kommer på att han inte riktigt har mästrat det där med att sätta ett ben framför det andra. Oturligt nog brakade han rätt in i en bokhylla (undrar i mitt stilla sinne om jag ska linda in barnen eller möblerna i bomull) och slog upp ena ögonbrynet. Tyckte det var lika bra att ta honom till läkaren eftersom det blev en jätteful lila bula direkt. Doktorn var en såndär doktor som man helst inte ska ta sina barn till om man inte vill att de ska få men för livet, och han gav mig jättebra tips såsom att man ska sätta is på bulan. (Nähä liksom. No shit...). Ja det kan du ju försöka med farbror doktorn, men det kan jag lova till 100% att det inte funkar såvida du inte tänker söva ner honom... Iallafall så var Max ok, inga bestående men (förutom läkarfobi) och det blir 60 dollar tack. Så nu har vi spenderat 120 dollar på två dar bara för att barnen antingen tror att de är Buzz Lightyear och kan flyga, eller att de kan gå igenom bokhyllor. För vi, som alla andra, har ju obegränsat med pengar som vi vill ge till doktorn.
Håhå jaja.

Sytt har jag iallafall gjort igen. En hel massa faktiskt. Bl.a. i mitt fina flodhästtyg. Idéen med applikationen lånade jag från någon annan som hade applikerat tröjmotivet på byxan, men så satte jag vit muddväv under så att den skulle synas lite bättre.
Vad kul det är att sy!! Tur att jag inte gav upp och slängde symaskinen i väggen för några månader sedan när jag bara satt och sprättade. Skam den som ger sig...9 comments:

 1. Hur snyggt som helst! Inte bulan alltså utan flodiskläderna :0) Håhå jaja! Hade din lille gjort som lille Ludde och burit på en kudde så kanske inte bulan funnits idag.

  ReplyDelete
 2. Jättesnyggt! Brallsen var kanonfina! Stackars lille Max! Hoppas bulan blivit mindre nu...

  ReplyDelete
 3. Stackars lilla Max!! (Och er förstås)!

  Superfint set! Kul idé med muddväven under! Den idén kanske man får stjäla :-)?

  ReplyDelete
 4. Tur att det gick bra för Max! Jobbigt när de är ostadiga på benen.

  Så många nya fina alster du sytt - blir som alltid mycket imponerad :)

  Ha det fint! Kram

  ReplyDelete
 5. Shit va snyggt det blev! Av flodisarna tycker jag nog allra bäst om det limegröna flodistyget. App:en på benet är väldigt bra ;)
  Va jobbigt med alla läkarbesök! Tacka vet jag den svenska sjukvårdsförsäkringen, vi som bor "hemma" glömmer ibland av hur bra vi egentligen har det...

  ReplyDelete
 6. Jättefina kläder! Jag har inte ens klippt i mina flodistyger..har inte blivit av liksom?
  Visst är det kul när man börjar komma överens med maskinerna man jobbar med...
  Menar du att orange velour är bristvara? Trist. Kanske kan dina föräldrar beställa från Neanobelle, hon har ju så många fina orange nyanser, (och 20% rabatt just nu)och skicka? Men frakten går väl inte av för hackor förstås...ah...vad sa de förut "Sms:a eländet...." Du skulle kanske bli återförsäljare för Hilcos tyger i Australien? Lite extra inkomst vid sidan om? Eller bara av vissa tyger? Alla kan ju inte bara vilja ha eldsflammor och sockersöta tyger...eller?

  Du får sy en sån där underbar (de ser för roliga ut)skyddshjälm i stoppat tyg till Max...med knytband under hakan så de inte sliter av dem i första taget...Vadderat tyg runt om hjässan och i ett kors över huvudet liksom...De ser störtsköna ut...(blir bra bilder att visa dem sedan...)

  ReplyDelete
 7. Superfint!! Vad duktig du blivit!! Kul att lite flodisar nått till dig också!

  Stackars lille Max...

  ReplyDelete
 8. Wow, så fint et sett! Du er jo kjempeflink:)

  Håper det går bra med Max og at dere slipper flere doktor turer denne uka...

  ReplyDelete
 9. Tack allihopa, Max bula har gått ner, men nu ser det ut som han har blå ögonskugga istället... Kanske jag skulle måla den andra sidan också och låtsas att Jade har använt honom som sminkdocka...

  ReplyDelete