Sunday, July 19, 2009

Me want...

Jag har letat med ljus och lykta efter "Sy og strik barnetoj 4-10 år" av Ulla Welinder, men det är ju som att försöka att hitta världsfred i mellanöstern. Ain't gonna happen anytime soon. Finns det nån annan bok som är bra??
Sen undrar jag också om nån vet nåt om en bok som vi hade i syslöjden för typ 20 år sen. Den hette nåt typ Jing Jangs gosedjur och jag sydde en jättesöt liten drakefilur som såg ut som en kalikåkrabat. Den kanske till och med kallades krabat??? Jag ville spara den tills jag fick egna barn, men tyvärr så åt mammas hund upp det mesta av den innan jag fick barn. Skulle vilja sy en ny...
Idag blev Jade jättearg på pappa, men hämnden är ljuv... Här hoppar hon på soffan i pappas frånvaro. Mamma är också lite arg på pappa, så hon låter med all fördel Jade hoppa lite på soffan. (Pappa gillar inte att hans älskade skinnsoffor blir behandlade med banankladdiga fingrar eller sandiga skor...).

18 comments:

 1. Jag skulle också gärna vilja hitta någon bra mönsterbok för stl över 4 år. Jag har Gynther samt en Kruse-Wassdal i de storlekarna, men det lilla jag har använt därifrån har jag inte blivit förtjust i. Gynther har jag överhuvudtaget haft svårt för, även i andra storlekar. Mest blir det Ottobre som används här.

  ReplyDelete
 2. Mönster böcker har jag inga tips om men draken du beskriver är en Kallikå figur den heter Dronk det finns 2 olika vet jag en som heter kärleksdronk och har ett fint hjärta runt halsen.

  ReplyDelete
 3. Aaaah! dronkarna! Jag gjorde en jag med på syslöjden!

  ReplyDelete
 4. Jag har mönster både på dronkar och och drakar som är från Kalikå.


  Jag kan scanna och skicka om du vill?

  ReplyDelete
 5. Här kan du beställa boken:

  http://www.boghallen.dk/Hobby/Haandarbejde/Boernetoej_47_aar(9788799141425).aspx

  ReplyDelete
 6. Eller här:

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=8799141426

  ReplyDelete
 7. Haha ser att det är fler som sytt sådana i syslöjden, även jag =) De är ju bara för söta!

  ReplyDelete
 8. Ha ha, även jag har sytt en sån :-)..

  ReplyDelete
 9. Welinderboken är helt slut överallt. Jag hittade mitt exemplar på förlaget, när jag skrev och undrade om den skulle komma i nytryck. Kan vara värt ett försök ;-)

  Annars är Meedom och Meedoms bok för större barn, som Skaparmani länkar till, också mycket bra. Den är ännu mer grundläggande i formerna (bra eller dåligt får man bedöma själv).

  ReplyDelete
 10. Jag har en massa med böcker och mönstertidningar här hemma men inte den boken du letar efter. Jag kan inte tipsa dig om var du kan köpa dom eller vilka som är bäst i o m att jag syr mycket sällan efter andras mönster. Jag tycker att dom är bra som inspiration men oftast svåra att tolka för nybörjare.

  ReplyDelete
 11. här står från 110-140 storleker, och ingen budit på, 20 kr http://www.tradera.com/Sy-barn-klader-monster-bok-auktion_95944317#pic

  ReplyDelete
 12. Tack för alla tips. Kollade upp dronk på google image, men fick mest upp bilder på kanonfulla personer som sover i badkaret respektive toaletten...

  ReplyDelete
 13. Hittade den här bilden på en kärleks dronk
  http://www.kalika.se/oldwww/KA/nyabilder/16h400.gif

  ReplyDelete
 14. Inte så mycket att säga kanske, men kärleksdronken och fler av kalikås figurer finns ju i åtminstone två böcker. Finns på bibblan här, kanske kan någon låna och scanna av eller skicka kopia? Här hos mig är den boken jämt utlånad så...

  Meedoms böcker är bra, det är enkla mönster, inte tiotusen på samma ark som hos Gynther...De är lite breda i modellerna men det är inte svårt att ändra och har man lite bredare barn så är det bara bra..! Meedoms böcker finns nog att få tag i..annars är ju mönsterböcker för större barn faktiskt hårdvaluta, är glad att jag fick tag i min 4-10år Welinder i tid. Jag har ett annat tips också, sök på antikvariat så kanske du kan få tag i denna också:Lättsydda småbarnskläder (84-115cl) av Inger Bäversten. Hon har också skrivit: Lättsydda barnkläder (120-150cl). Båda gavs ut av Ica förlag. De är tydligt 60-70tals inspirerade och beskrivningarna sådär, men mönstrena helt okej. Den med mönstren i stl. 120-150 har skojiga bilder...från en annan tid kan man ju säga... Båda innehåller grundmönster och en hel del av dem kan kombineras..

  Men Meedoms böcker skulle jag nog börja med om jag var du..(det var de böckerna jag själv köpte allra först. Sen fick jag en av Bäverstens från min mamma) just för att Welinders är slut..och Bäverstens måste köpas på Tradera eller antikvariat...

  ReplyDelete
 15. Jättefin blogg!
  Hoppas att du får en underbar helg!
  Kram Gunilla från Singapore

  ReplyDelete
 16. Jag har sytt en del Kalikåfigurer och har även lånat Jing Jang på biblioteket i höstas och sytt ormar och ödlor bl a.

  Jag har båda Kalikåböckerna hemma just nu, så vill du ha mönster på dronken så kan jag scanna och maila dig det om du vill. Hör av dig i så fall.

  ReplyDelete
 17. Hårsprayen va slut, hålet i öronen har växt igen och den blå mascaran kändes för kladdig! :0)

  ReplyDelete