Friday, July 17, 2009

Vinter, sol och 20 grader varmt...

Inte så illa för att vara mitt i smällkalla vintern. Fast på kvällarna är det iskallt förståss, men då far man sätta på sig varma kläder!
Sydde en klänning åt Jade, men den blev alldeles för vid även för min lilla knubbis. Fast hon är ju inte så knubbig längre, vilket alldeles säkert beror på hennes nya kulinariska vanor. Två tuggor räcker tydligen om det inte serveras spaghetti förståss. Då kan man ju med all fördel äta fyra tallrikar fulla. Allt annat tar hon två eller högst tre tuggor av innan hon tar av sig haklappen och deklarerar att "That was toolicious (delicious) and Jade is aaaaall finished. It is all gone!" Sen ger hon tallriken full av mat till Pappa. Och sen är maten verkligen all gone, för pappa är lite som en hund. Äter lydigt upp maten och viftar lite på svansen. Typ.
Nu har jag sytt ett par grejor ur Ottobre, och de flesta gångerna har de varit alldeles för vida. Gör jag fel eller är barn väldigt vida nuförtiden? Eller kan det vara mönstren?
Finns inget bättre än att leka i sanden... Och gå på promenad med lillebror...

13 comments:

 1. Supersöt är hon!! Klänningen är jättefin och jag känner igen det där med för vida mönster, men jag har verkligen en tunnis till dotter, så jag vet faktiskt inte, men jag tror att just Ottobre har vida mönster.

  Härliga bilder!

  ReplyDelete
 2. *Tänk den som kunde ha 20 grader mitt i vintern*, de är ju söta på sin promenad... Jag känner igen det där med en man som äter som en hund, jag tror aldrig att jag någonsin sett rester hemma hos oss...

  ReplyDelete
 3. Den blev riktigt läcker. Ottobre är känd för sina vida modeller, man får nog alltid ta in dem rejält.

  //Lina

  ReplyDelete
 4. Instämmer med föregående... Ottobre är enorma! Vilket är finfint vad gäller kläderna till mamma Yngla men sämre till barnen :)

  ReplyDelete
 5. Glömde att säga att klänningen är ursöt!

  ReplyDelete
 6. Den blev jätte fin.Till min stora tös som är lite rundare passar mönstrena bra på henne.Sen har jag en tunnare tös med och till henne är mönstrena vida.
  Men den va ju jätte fin på din tös ser det ut som på bilden

  ReplyDelete
 7. Konstigt att de just börjat med D-storlek, när de vanliga storekarna är så vida...

  Söt tunika.

  ReplyDelete
 8. Vilken fin klänning! Du har ju redan fått svar om Ottobres vida mönster och jag kan bara hålla med! De är ofta väldigt stora och vida. Lilla Jade är söt som socker! Känner också igen det där med maten, båda mina tjejer äter som små fåglar...man undrar ibland hur de överlever, men det gör de ju tack och lov! :)

  ReplyDelete
 9. Vilka härliga bilder! Jättefin klänning! :) Min lilla sparv här hemma är periodare när det gäller mat! ;)

  ReplyDelete
 10. Klänningen är jättehärlig! Fint tygval också! Jag tycker inte den ser för stor/vid ut på bilderna, utan ser ut som en luftig och skön klänning. Det kanske bara är du som ser det? Det är ju så ibland när man sytt nåt som inte blev som man hade föreställt sig det =)
  Härlig bild du visar upp på syskonen också!

  ReplyDelete
 11. Tack för alla snälla kommentarer... Bra att det är mönstrena som är vida och inte jag som gör helt fel!

  ReplyDelete
 12. Superfin klänning, ja, ottobre måste du rätta lite efter du har klip tycker jag, mina flickor kan ha 2 storlek mindre änn deras, men din ser inte ut så.

  ReplyDelete
 13. Jättefin färg till en jättefin tjej!

  ReplyDelete