Wednesday, February 17, 2010

Summer ain't over yet...Det är fortfarande sommar, så jag passar på att sy sommarkläder. Åt Jade som vanligt... Lilla Max, jag lovar att jag ska sy åt dig när det blir lite kallare. Han har kläder så det räcker och blir över, men när de börjar sitta lite trångt så ska jag sy en hel garderob åt honom. Och förhoppningsvis kommer det en låda med tyger från Sverige snart. Och så får han ju snart en jättefin tröja från Hello syr och pysslar...
Setet åt Jade är sytt av ett blommigt lakan fyndat på eBay i Australien för flera år sedan, innan jag började sy. Det randiga fick jag nästan gratis på loppis. Spets är ju kanske inte min favorit i vanliga fall (vet inte om det heter spets, det är inte samma spets som i spetsgardiner utan mer tyg band med hål i och vågiga kanter. Som alldeles säkerligen heter spets iallafall... Nåväl, tygtermer är inte min starka sida direkt... Däremot tycks "..." och "!!!" vara det, använder dessa i tid och otid. Min svensklärare hade vänt sig i graven om hon varit död... Och långa parenteser är jag hejare på. De blir så långa ibland, att jag glömmer bort vad det var jag skrev om till att börja med.) Nåväl, vart var jag nu?
Iallafall så vet jag inte vart spetsen kom från, men det är ju inte sådär fruktansvärt viktigt att veta iallafall, så jag tänker inte ligga sömnlös över det. Lättsydd och snabb, och jättesöt på. Om madamen nu vill ha den på sig. Men det ska nog gå bra, för den är ju rosa....
Tänkte också passa på att tacka alla medbloggare för kommentarer, det känns nästan som jag känner er alla. Om jag vinner pengar så bjuder jag hit er allihopa på syjunta. Fast ta med er tyger för all del, för annars får ni sy i stumma tyger eller härlig polyester. Polyester finns det massor av, särskilt gräsligt fula sådana...

20 comments:

 1. Så søtt et sett!
  Jeg skulle gjerne ha kommet på sytreff til Australia, må visst bare spare litt penger først...

  Regner med jeg hører fra deg ang mønster når du har tid en dag:)

  ReplyDelete
 2. Supergulligt! Du kanske inte är stor fan av gulligt men jag är så... Supergulligt. Stormgillar småbrallorna som är alldeles puffiga. Passade så perfekt med det randiga till det där 70-tals blommiga. Du måßte ha världens bästa loppis där. Du fyndar typ hela tiden. Good for you!!!

  ReplyDelete
 3. Verkligen ursött set!!! Det tycker iaf jag som inte är så förtjust i rosa och spetsar i vanliga fall:) Kan förstå att du är sugen på alla fina tyger vi allt för lätt kan köpa här men glöm inte bort att vi, iaf jag, är avis på alla dina fina billiga loppis fynd! Skynda dig och vinn massor med pengar, jag kommer gärna på syjunta!:O)

  ReplyDelete
 4. Härligt set! Ser svalt och skönt ut. Gillar det storblommiga tyget skarpt

  ReplyDelete
 5. älskar klänningen, allt och spetsar förstås. håll vädret i samma nivå så gå och gör toppless på sideney beach, ja ju nåt at visa till alla där! LOL

  ReplyDelete
 6. Tänk att spets kan göra så mycket för ett plagg. Det hade varit sött utan spets också men spetsen är liksom grädden på moset. Supersött!

  ReplyDelete
 7. Säkert alldeles bedårande på Jade!

  ReplyDelete
 8. Så sött!!! Älskar söta klänningar med byxor. Fint med det randiga tyget som foder på klänningen och att det kommer igen i byxorna.
  Tänk att det verkar vara så i alla varma länder att de har mycket polyester men undrar varför för det är inte det första man tänker på att man vill ha på sig när det är varm. Men det kanske är svalkande.

  ReplyDelete
 9. klart hon kommer älska den där! det är så härligt omväxlande att kolla på dina fina sommargrejjer

  ReplyDelete
 10. vilken ljuvlig uppsättning, skulle absolut gå hem hos oss.

  ReplyDelete
 11. Åh, gud vad sött och vad jag börjar längta efter sommar och tunna kläder.

  ReplyDelete
 12. Ha ha, om du bjuder ner oss så lovar jag att ta med alla tyger som du vill ha från Sverige.

  ReplyDelete
 13. Jättesött set!!! Har tappat lusten och orken för tillfället...men det här inspirerar:)

  ReplyDelete
 14. Jättegulligt! Gillar oxå de små söta byxorna, pricken över i:et!

  ReplyDelete
 15. Vilka jätte-söta somriga kläder!

  ReplyDelete
 16. Roligt att hitta din blogg! Ljuvligt, ljuvligt, skulle nog passa på min yngre dotter :-)Här är det kallt, man börjar längta till sommar och värme...

  ReplyDelete
 17. Oooo, så söta förklädesklänningar och matchande små byxor! Längtar till sommaren när jag ser dem. Här bara snöar och snöar och snöar och snöar det.... undrar om det skall ta slut nån gång!

  ReplyDelete
 18. Ja, nu är tröjan på väg! Och med den lite annat smått och gott! Sug på den du! :)

  Klänningen var jättesöt! Och om du vill ha koll på tygtermerna så heter sån här spets faktiskt brodyr. Och ja, jag är svensklärare, men jag jobbar inte som lärare nu. ;)

  Jag kommer direkt när du har vunnit. Bara säg till. Resväskan full med tyger bara till dig tar jag med.

  ReplyDelete