Sunday, February 7, 2010

Finn fem fel...


Jag gillar den här klänningsmodellen jättemycket för att den är så lätt och snabb att sy. Men ärmarna har inte varit så vida eller "puffiga" (??) som jag velat haft dem, tycker att Aleisas klänningar har så söt ärm.Och eftersom jag fortfarande troligtvis har solsting, så tog det mig ett litet tag att klura ut att man nog måste rynka bara ärmen för att det inte ska bli en singoallaklänning av alltihopa. Men man lär sig så länge man lever, det blev en del saker som jag og ska ändra lite på tills nästa gång.
1. Korta av den, nu går den som ett nattlinne över halva vaden på Jade.
2. I brist på vanligt kantband så blev det den ytte-pytte smala sorten, och den är helt omöjlig att vika över rynkat tyg. Lesson learnt!
3. Den är för utsvängd nertill, ska vara rakare nästa gång.
4. Det blev lagom mycket puff, men ärmen blev för vid. Fast det kanske är bra här med tanke på solen, skyddar lite mer då!
5. Jag klippte ut två framstycken, men det gick bra ändå. Det syns ju inte när den är på.
Det var fem fel, sen finns det nog ganska många fler, men den är Kindy-vänlig iallafall! Tyget är ett vintage lakan, ärmarna är tunn vintage baby manchester. Skråbandet loppisfyndat för lääääängesen. Allt som allt kostade länningen nog inte mer än 10 kr all up.
Och nu är Max vaken, jättebra för han har sovit i 20 minuter. Det är ju lagom länge liksom. Nevermind...

13 comments:

 1. Nydelig laken-stoff! Håper du har mer igjen til neste eksperiment. Det er gøy å prøve seg litt fram, selv om sjansene for rare uhell øker... Kjolemodellen er supersøt, ja.

  ReplyDelete
 2. Hej Lilla Barn. Fel gör vi ju allihopa och jag skulleväl aldrig ha gissat att du gjort såna misstag med den här söta klänningen. Du är för rolig du. Jag avundas att du kan fynda så mycket tyg och material på dina loppisar till så låga priser. Schweiz är kännt föra tt vara ett dyrt land men att det kostar skjortan och halva byxbenet med typ ALLT, inklusive loppisfynd, det hade man ju inte en aning om innan man flyttade hit. Men så är det. Dessutom är dom rätt trista när det gäller modernt handarbete, typ 80-talsvarning på dte mesta som skapas och säljs på lokala marknader och jag bara undrar var den där fräscha fläkten av nymodighet i handarbetet ska dyka upp. Kanske något för mig att släpa in på artisan markets... Dessutom är det svårt att hitta ordentliga butiker med sjysst utbud av både tyger och garner, det blir mest att jag ber Mamma Mu shoppa hemma i sin lokala butik i Sverige och skicka ner med posten och sen blir det väl en del online browsing. SOm tur är har jag jus släkt i stora landet i våst så svärmor kan ju skicka om man beställer i dollar liksom. Nåja nog med beklagan, Schweiz har många andra kvaliteter. Och visst lär man så länge man levre, det är ju det som är tjusningen. Och du har ju kommit fantastiskt långt med dina kreationer föra tt bara ha hållit på i dryga året. Klappa dig sjulav på axeln och unna dig något riktigt tjusigt nytt att sy i som belöning för ditt hårda arbete. Och minns att alla andras inlägg i bloggos-sfären också är "air brushed" och putsat och fejjat med kamerans hjälp. Jag tror att alla sitter med kreationer som döljer små misstag just som dina.

  Hur gick det nu med bakgrunden. Funkar det inte? Och jag har letat efter att beställa såna där söta små etiketter som du har på Ebay men jag hittar inte...
  Ciao

  ReplyDelete
 3. Glömde bort att korrläsa mitt inlägg och inser att där är typ minst ett dussin fel. Jag ber om ursäkt för att mina fingrar har en tendens att dansa som dom vill helt utan kontroll över tangenterna och att jag inte är auktoritär nog att säga åt dom att skärpa till sig... Oproffessionellt...

  ReplyDelete
 4. Söt sommarklänning. Jag har faktiskt aldrig sett smalt snedslå var har du köpt det? Just nu delar jag på de som används på fickor och fåll på snurrkjolen för jag vill ha den på insidan.

  Tänk att det heter powernap på barn men den powernapen räcker inte hela dagen för dem som för oss. Det är så skönt att barnen är så stora att de inte behöver sova på dagen längre.
  Hur är tidskillnaden mot Sverige för visst är ni före oss men med hur många timmar?

  Du får ha en trevlig dag.

  ReplyDelete
 5. Jag kan förstå att det blev krångligt med den ytterst smala snedslån men det blev väääldigt fint! Mer som en kant/inramning.

  ReplyDelete
 6. Åh, jeg syns den ble kjempefin selv med 5 feil!! Syns også du fåt tak i masse fine stoffer der nede:)

  Man lærer jo stadig noe nytt når man syr, og det er jo godt!
  Ha en fin dag i sola:)

  ReplyDelete
 7. Till skillnad mot min senaste kreation så ser man ju inte klänningens brister om man inte vet om de som du. Den är verkligen jättefin och underbart solig...något som är en bristvara i bistra Sverige för tillfället. Känner igen det där med powernappande barn. Min A sover numera endast en kortis på ca 20 minuter varje dag om ens det och till skillnad från Mia ovan så tycker jag att det är skönt när de sover några ggr/dag så att man själv hinner få något gjort.

  ReplyDelete
 8. nej, men det här är en annan modell, lika söt, tycker jag, jag rinkar inte alls på ärmarna, och de är lite mindre långa, bara det, men det betyder inte jag har hittat två fel, utan den andra spel som heter"find the differences" jag gillar att alla vi är olika, och att gör grejer på vår personlig stil, isf om du vill ha den som min ta jades Klänning och kolla. jag hade lovat länge sen att skicka mönster men paketet till dig blir aldrig klart, jag är en lat hund. väntar på brun emil tyg, men det kommer inte, har gröna, tänkte att dela med mig. och planerar en resa till S&S, om de har kvar Kinadockor, köper jag en liten bit till dig. Så lagom till våren, får du av mig lite glädje som jag älskar att dela. Säg inte "nej det behöver du inte göra", Australien is another country. kram!

  ReplyDelete
 9. Jag gillade den jättemycket!! Tyget är fantastiskt! Jag gör ju också denna typ av klänning och har haft liknande aha-upplevelser med modellen! Tror de flesta gör lite småfel med den i början. Lycka till med arbetandet av det perfekta mönstret!

  ReplyDelete
 10. Men jisses! Vi gör ju alla lite fel här och var- den som påstår något annat tror jag inte riktigt är helt ärlig. Ibland kan ju allt gå bra men visst finns det detaljer som man retar sig på...

  Sedan finns det ju tyger som inte gifter sig med ens maskiner och det syns inte förrän efter 2 tvättar av färdigt plagg...grrr, såg att coverprons nålar gjort hål i sin söm på grabbarnas pirattröjor...så typiskt och helt omöjligt att upptäcka då. För då syntes inget. Nu byter jag nålar men det är inte säkert att det funkar...vet att vissa tyger bara inte vill med mig :-(

  ReplyDelete
 11. Jag tycker den blev fantastiskt fin! Jag gillar den lilla utsvängning nedtill! Gulligt tycker jag!

  ReplyDelete