Thursday, February 4, 2010

Sytt till bebis, och till Max!
Sydde en liten klänning åt Jades lilla kusin, men igen det här med mönster... Den är lagom för Max som en top, så kan hända att den är lite för bred för en liten 8-månaders bebis. Som tur kommer lite babymönster snart eftersom Hello syr och pysslar ska köpa och skicka Meedomboken. Och det gick åt över 5 meter skråband, vilket var lite väl häftigt för någon som inte räcker mer än 80cm över havsnivån. (Bandet köpte jag på loppis för 20 cent. Skulle ha köpt hela korgen som var full, men dum som jag var så gjorde jag inte det för att jag inte trodde jag skulle få användning för dem då de var av den smala sorten). Lakanet var från samma ställe, och jag fortsatte i samma dumma anda och köpte bara det ena av de två. Och för 3 dollar var så var det ju ganska så billigt, så varför jag inte köpte båda kan man ju fråga sig... Solsting kanske.
Sen sydde jag en skjorta åt Max, så nu är det slut på mitt landskapstyg. Måste fixa lite mer, för det är det absolut finaste tyget som kommit av alla dessa underbara 70-talstyger. I love it!
Nu ska jag gå och köpa en diskborste, kul kul... Fast det är roligare att köpa en diskborste än att diska iallafall...

19 comments:

 1. Fina plagg! Och kul med diskborstar! Där sitter du och syr klänningar och tunna skjortor medan vi får frysa arslet av oss här och enbart drömma om sommarkläder just nu! :0P I hälsingland där jag bor har vi dryga metern med snö nu! Och det fortsätter att snöa...sommaren känns avlägsen just nu....

  ReplyDelete
 2. Vilket härligt fall i kjolen! Den modellen borde vara ännu bättre när man lärt sig snurra! Men den kanske räcker då också, om den var lite stor.

  ReplyDelete
 3. KLänningen va jättesöt, underbart fall, Tyget va verkligen sommrigt :)

  ReplyDelete
 4. Vilken underbart söt klänning den ser så härligt sommrig ut. Känns det inte sorligt att lämna ifrån sig den. Härlig bild man ser hur den varma solen lyser in mellan brädorna.
  Skjortan är också söt men du vet hur jag är jag älskar klänningar.

  Ha det bra i värmen nu är det iallafall inte så kallt är. Men det är snö upp till knäna.

  ReplyDelete
 5. Fast jag älskade modellen på klänningen!!!! Till lite större barn måste den vara perfekt!!! (Tänker på mina "snulande" 3 1/2-åringar - de skulle älska den!!)

  Håller med dig om landskapstyget! En av mina favvisar också!

  ReplyDelete
 6. Underbara färger o fiiin modell. Skulle precis nämna det med solljuset, nu såg jag att Mia skrev om det med. Jag kikar in här ibland och det är alltid så somriga bilder, man blir lite avis...

  Jag bor ju i norra Spanien och här är det oxå ruggigt o kallt, om än inte såpass som i Sverige, men nog skulle det vara fin med vår nu!

  ReplyDelete
 7. Så søt kjolemodell!! Veldig fin:)

  Deilig med litt sol på bildet, her i nord er solen akkurat på vei tilbake etter å ha vært borte i to måneder.

  Ha en fin helg:)

  ReplyDelete
 8. Underbar klänning!!! Modellen är verkligen ljuvlig...ja och tyget är inte mycket sämre:)
  Åhhhhh den som ändå hade fått lida av lite solsting;)

  ReplyDelete
 9. Vilken härlig klännings modell! Åååå säg den som inte längar efter lite värme och solsken?!

  ReplyDelete
 10. Inga krigsskador här inte bara virkskador. Láter nágot det;)

  Det ár sá kul med dina funderingar och liknelser!
  För 15-20 ár sen drömde jag om en mörkhárig och brunögd, rik man med hus vid havet.

  Min man är blond ( átminstone var han det dá han hade hár), bláögd ( jo, han är spanjor) inga pengar har han och ja, Málaga ligger ju vid havet.......
  det fár bli att drömma vidare om garn...

  Vad söt klánningen ár. har aldrig sett modellen innan.

  ReplyDelete
 11. Jag har ganska mycket kvar av landskapstyget...är du intresserad så hör av dig så kan du kanske få köpa en bit (beroende på HUR mycket du vill ha..;-) ) Det borde gå att samskicka med Hello- om hon inte redan skickat allt.

  ReplyDelete
 12. Glömde det viktigaste förstås- ser skön ut din kjol/klänning..och ja, dessa storlekar..tror nog att de var bredare förr??!

  ReplyDelete
 13. Hej Lilla Barn
  Jag garvar ihjäl mig åt dina kommentarer som du lämnar både här och där. Du är för skön. IA Nycklepiga säger att dte kallas kreativ stress när man börjar drömma färger och mönster... Min man säger att det kallas bi-polar disorder... What? Jag tror nog att jag gillar kreativ stress bättre. Eller varför inte bara kalla det en kul hobby. SMILE!

  Jag har letat runt lite efter roliga blogg bakgrunder och hittade en kul sida med fria templates. Och jag hittade en bakgrund med ditt Lilla Barn träd!!! Kolla in
  http://hotbliggityblog.com/backgrounds.php?limit=All&querystring=

  Gratis och superenkelt att klistra in i HTML gadget - poff - färdigt. Var bara tvungen att tipsa. HA det.

  ReplyDelete
 14. men, gud, vilket klänning, jag vet att du är den som är mest lik mig, när det gäller om smak, och när jag kommer här så är det alltid lika glag jag blir, men denna gång, med den här klänning blir jag extra glad, vill bara jag själv den lilla som ska ha på sig. måste genast prova om det går att sy en sånt, får jag det? och lille max sjkortan, så fint! roligt med vår konektion, sytelepati, samma dag du klipte i tyget klipte jag i, var så osäker för jag vill inte att min landskap ta slut, men dalila fyller 2 år, och jag sydde åt henne. jeje, vet du vad? hon vill inte ha den på sig, men denna gång tgingar jag henne! kram!

  ReplyDelete
 15. Någonstans har jag av det vävda- måste kolla hur mycket, mest har jag av interlocken.

  Ska se om jag kan rota fram det...med fara för livet...tyghögarna börjar bli väl höga....

  ReplyDelete
 16. Du undrade över mitt tunika mönster. Jag har ritat av döttrarnas favorit tunikor så det mönstret finns i storlek 116 och 128 och sedan har jag ändrat det lite så att det har blivit lite större. Antar att 116 är för stort för din dotter men vill du ha det så hör bara av dig, du kanske kan förminska det lite...

  ReplyDelete
 17. Here we go. Kopiera HELA koden från den bakgund som du vill ha från hotbliggityblog. Gå in på din blogg och klicka på Layout knappen. Add a gidget (i högra kolumnen) och när den öppnas väljer du den med HTML kod och JAVA. Låt Rubrikfältet vara tomt! Klistra in koden i stora rutan. Save. Färdig! Hoppas du har fått till det. Ciao! Har du börjat ta beställningar? Vad kul! Symaskinen har smygit sig fram. Ett symaskinsinlägg kommer snart. Inget märkvärdigt. En badrumsgardin men ett steg i rätt riktning. Är typ rädd för att påbuørja ett projekt men hittade ett sånt fantastiskt gulligt blommigt påslakan på IKEA som jag ska köpa ett till av och göra sommarklänningar till flivkorna tänkte jag. Eller volangkjolar. Eller capribyxor. Eller shorts. Vte inte vad som är enklast att börja med... Vi får se vad det blir.Ciao!

  ReplyDelete
 18. Hej igen! Du undrade över mina kantband, jo de är allt köpta, det säljs både i tygbutikerna och på marknaderna ute på torgen (ca.4 ggr/vecka, där finns allt i fruktväg och kläder med...). Det är kul för det finns kantband i alla färger och med hundar, nallar och blommor... Tänkte kanske att om du vill så kan du ge mig din adress så skickar jag ett par meter bara för skojs skull!? Du kanske har någon rolig detalj du kan dela med dig av, det verkar kul att göra lite byten, spanien - australien hade ju inte varit fel! Om du är intresserad så kontakta mig (lustig_design@hotmail.com).

  ReplyDelete