Thursday, February 18, 2010

Ever so hopeful; summer ain't over yet. Please......


Fast nu är barnen sjuka var och varannan vecka, och det tyder ju oftast på att hösten är på väg. Snoriga barn=höst.
Men jag är obotlig optimist, så jag syr sommarkläder iallafall. Sen blir det ju ofta att man klipper ut två eller tre plagg i samma mönster eftersom man inte kna bestämma sig för vilka tyger man vill ha. I det här fallet så är det två loppistyger; ett turkost med blommor och guldslingor som jag i och för sig inte gillade sådär supermycket men som var nytt och billigt, och ett påslakan som foder. Funderar på att ge det till granntjejen nästa sommar. Hon har långt lockigt rött hår och turkosblåa ögon. Skulle passa henne bra tror jag.
Nu ska jag gå och torka näsor, ha en trevlig helg!!!

14 comments:

 1. Hi hi du är rolig du! Vilka underbara tyger du hittat och jättefin modell på klänning. Ha det fint! /petra.h

  ReplyDelete
 2. Vilka fina färger. Här är barnen också sjuka titt som tätt. Men här brukar det betyda att vintern lider mot sitt slut :-). Men med tanke på hur mycket snö vi har så lär jag inte kalla det för vår förrän i maj.

  ReplyDelete
 3. Jag är en blå tjej! Gillar tyget jättemycket!!! Blir perfekt på en liten "ginger".

  Planerar att sy mig ett virknålsetui... Klipper i papper och vrider och vänder för att lista ut hur jag ska få till det. Ser ju så enkelt ut men skenet bedrar... Det är rätt klurigt att få till det med foder och allt. Gör nog ett pennfodral som test ifall jag misslyckas...

  Sydde en dockkudde för några veckor sen (test innan jag ger mig i kast med stora kuddfodral och dyra tyger) och fick repa upp inte mindre än 4 gånger innan jag fick till den där lilla "fick-fliken" som ska hålla kudden på plats liksom. Kanske kan det vara läge med en sybok med grundtips och trix. Ska kolla Amazon.
  Ciao!

  ReplyDelete
 4. jag älskar blå till tjejer, och hattar rosa, det skulle jag ha på mig, om jag kommer inn hehe. mycket fint tyg och pippi är bäst. mameluckerna är så himla söta, jag ska prova att sy också dem, enkel?
  jag vet att alla nära och kära finns med oss men ändå vill aceptera verkligheten, därför har jag tills sist pratat offentligen om det, men det gör så jättemycket ont ändå.

  ReplyDelete
 5. Kanske bomben har exploderat hemma hos dig men den verkar ha exploderat rent sömnadsmässigt också du syr så mycket fint nu. Inte för att det du gjort tidigare farit fult men du syr så mycket nu det bara sprutar ut kläder.
  Kul hoppas sommaren håller i sig ett litet tag till så ni får användning för allt fint.

  ReplyDelete
 6. Haha, jag vet, jag vill liksom inte sluta tänka på velourkläder och mjuka tights och sådant som är helt värdelöst att ha snart (= stora hål på kläderna och mer sandfärgade än annat p.g.a. utelek utan överdrag...)
  Just nu behöver T byxor (igen!!) men jag har väldigt lite ork just nu...får se om jag kan få upp ångan lite...
  annars är vi hemma p.g.a någon sorts sjuka- kräk eller feber vet ej, T kräks nämligen av att hon får hög feber fort ibland så än så länge vet vi inte...men naturligtvis så hände det när hon somnat igår så hela innehållet i sängen snurrar runt i tvättmaskinen... Låter som om vi har mullvadar i källaren när duntäcket och tennisbollar dunsar runt i torktumlaren...

  Jag mailar dig förresten ang. landskapstygets pris. Har lämnat över det till Hello för sampackning.

  ReplyDelete
 7. Enda et nydelig sett! Gøy med litt blått til jenter.
  Syns du finner så mange fine stoffer på loppis og e-bay!!

  Vi høres:)

  ReplyDelete
 8. Fint igen! Tycker minsann att jag känner igen det blommiga tyget du har som foder och på byxorna! Om jag inte misstar mig så har jag sytt singoallor till tjejerna av samma sorts påslakarn i sommras när jag just börjat sy. Det tyget är det enda jag någonsin lyckats fynda billigt second hand!!! Ha en trevlig helg och hoppas de snoriga näsorna ger med sig snabbt! Själv har jag precis fått hem min overlock och väntar nu ivrigt på att få tid i lugn och ro för att prov sy den, när nu det ska bli när man har tre barn?! Får väl sitta uppe i natt...:)

  ReplyDelete
 9. Helt underbara set här och nedan!!!!!! Lovely! Trevlig helg på dig!!

  ReplyDelete
 10. Jag säger det igen: hur tusan hinner du med allting?? (du behöver inte svara - det var mer: ! än ? egentligen) Men mitt i denna vargavinter är det en liten tröst att er sommar håller på att ta slut för det måste betyda att den börjar sin långa resa hitåt.

  ReplyDelete
 11. Så fint med små byxor i samma tyg som fodret i klänningen!

  Angående mönstret på senaste klänningen i min blogg så har jag faktiskt tagit mått från en köpeklänning med den modellen och sedan ritat möntret utifrån def med mina egna ändringar. Det är sällan man hittar färdiga mönster som är precis som man vill ha dom tycker jag!

  ReplyDelete
 12. Skönt att nån får sy sommar kläder här har vi fått nästan en halvmeter snö senaste dygnet haha... trevlig helg

  ReplyDelete
 13. Den här blåa klänningen var det snyggaste jag sett på länge - älskar turkosblått på flickor!!

  ReplyDelete