Monday, March 30, 2009

En fin höstdag...

Jaha, då var det höst igen, det känner man eftersom det går att sova på nätterna. Och så kan sitta med benen i kors (istället för att förhindra att kroppsdelarna rör varann. När det är högsommar och 100% luftfuktighet sitter man helst med armar och ben rakt ut för att få luft på så stor kroppsyta som möjligt.) Tvätten torkar snabbare,eftersom luftfuktigheten är lägre. Och sen tycker man ju att bebisen ska sova bättre då det inte är så varmt, men han har andra planer han... Jade sover lika bra som vanligt oavsett väder!
Fast soligt är det, och perfekt väder för promenader och lekparken. Nu är jag ju inte världens största lekparksvän, men min lokala är ganska bra. Fin utsikt, bra kaffe och mycket att leka med (fotona ovan är från lekplatsen).

På vägen hem måste man ju förståss leka lite i sanden. Inte konstigt att vi har sand överallt... Hemma i Sverige hade jag knäckebrödssmulor överallt, nu är det sand istället. Lika knastrigt, och otrevligt att under fötterna inomhus.... Fast har man barn med dammsugarfobi, så är knastrigt golv att föredra!
Dags att gå hem när the lifeguards packar ihop för dagen... Det går ju inte att tala om för Jade att klockan är fem, så nu är det dags att dra sig hemåt. Men det går ju att säga att nu går allihopa hem, vi med!!!
Sovdags. Hoppas jag slipper sova på golvet i Max rum i natt... Eller att pappa kan göra det istället om Max bestämmer sig för att vara vaken halva natten igen...4 comments:

 1. Det känns underligt att läsa, när det enda jag längtar efter är våren ;-)

  I helgen träffade jag en som hade det omvända gentemot dig - en "aussie" som tillsammans med sin svenska fru och lilla dotter bor i Sverige. Hade honom mittemot när vi åt på helgens 40-årsfest och nyfiken som jag är kunde jag inte låta bli att fråga efter hans livshistoria. :-) Tycker det är intressant att lyssna på annorlunda livssituationer.

  ReplyDelete
 2. Å, vad härligt med en svensk vår. Tussilago, vitsippor och snö som smälter... Här är det vinter, sen blir det sommar direkt. Det finns typ ingen vår direkt. Man saknar lite fyra årstider, här känns det som två bara - vinter och sommar... Just nu står det som spön i backen, men förhoppningsvis slutar det snart!!

  ReplyDelete
 3. Det ser härligt ut där ni bor. Det märks verkligen att det är på andra sidan jorden. Här i norr ser man mest snödrivor och enorma snöhögar. Men vårsolen värmer och snön smälter.

  Du syr söta kläder :-)

  ReplyDelete
 4. Tack, tack!! Önskar man kunde få lite svensk vår hit... Så kan jag skicka över lite Australiensk värme!!!!!!!

  ReplyDelete