Sunday, February 21, 2010

What a hoot!



Älskar det här tyget, så var lite snål och använde det bara till framsidan. Baksidan är ett gammalt lakanstyg, fast i tät bomull. Annars är de flesta lakan och sånt en blandning mellan bomull och polyester. Och polyester verkar vara populärt häromkring krokarna, själv hatar jag syntetiska tyger när det är varmt och svettigt. Sätter sig ju som en våtdräkt ju!
Iallafall, mönstret är Meedom, uggletyg är från eBay UK och lakan från loppis.

Utsikt från Long Reef Headland, över Long Reef och Dee Why Beach. Från vår promenad och breakfast i Söndags. Än så är det sommar....... (I dag är det 37 grader)

23 comments:

  1. Åh vilka härliga bilder. Synd att man inte kan "stråla" sig bort ett tag :-). Då hade man fått glädje av både alla klänningar och all sol du har "going on" down under :-)

    ReplyDelete
  2. underbar klänning! ugglan är bara för häftig. 37 grader, det är nästan lite för mycket, nåja, bättre än de - 20 vi har här i alla fall.....

    ReplyDelete
  3. Helt underbar klänning! Och jag tror den blev bra av att du snålade, bra att inte överdosera djuren! Snyggaste uggletyget hittills!
    Och visst är fet bra att det är det fina man minns i efterhand! Jag tänker appropå dina svenska skogsupplevelser...

    ReplyDelete
  4. Vilket fantastiskt tyg! Förstår att du vill snåla på det :-) Vore kul att få se en livebild. Det är så härligt att få se alla fina sommarkläder i din blogg för det är vad jag längtar efter att få börja sy nu!

    Roligt att du gillade byxorna i min blogg. Jag blir bara glad av att få inspirera andra. Mönstret till fickorna kommer från Meedoms bok. Ska bli kul att få se byxorna du syr!

    ReplyDelete
  5. For en kul uglekjole!! Så stilig stoff:)

    Kunne jo delt litt av varmen med deg, vi har det så kaldt!

    Sender deg en mail i løpet av dagen ang mønster:)

    ReplyDelete
  6. Vilken fin klänning. Jag längtar till sommaren, det ser härligt ut på bilden. /petra.h

    ReplyDelete
  7. Men det låter som om ni har överskott av värme där...! Ni får lov att dela med er...i morse kl. 7 var det -22 grader....Brrr. På sätt och vis tur att man är hemma med sjuk T.

    De har ställt i all tunnelbanetrafik utan för tunnlarna (dvs över jord), bussar kör inte alla hållplatser....osv osv. Vilken helg och vilken måndag!

    ÅH, vad jag längtar efter sommaren...våren kan man nästan hoppa över, har en känsla av att den kommer att bli väldigt blöt..med tanke på all snö som måste smälta bort någonstans...

    Klänningen var jättefin- ser ut som om du blivit lite mer kompis med meedom...!

    ReplyDelete
  8. Underbar klänning och bilden är fantastisk!! Idag var det 25 minusgrader när jag gick till jobbet..
    Jag har fyllt ut taggarna i dinohoodien med vlisofix, tror det heter så, ett mellanlägg iaf som gör att de blir stadiga.

    ReplyDelete
  9. Nämen åh... vilket underbart tyg! Jättefint med baksidan i annat tyg. Tygerna gifter sig hur bra som helst. I Uppsala är det idag -21°C. Inte tal om att gå ut. Tur att jag har sportlov :) och kan sporta framför symaskinen. De andra i familjen sportar framför TV:n och OS.

    ReplyDelete
  10. Vilket underbart uggle tyg! Kul att få sy i tyger som inte "alla andra" syr i.Åh, vad det ser härligt ut med sommar. Här snöar det idag och är minus 14 grader och blåser. Brr! Själv är jag hemma med magsjukt barn så jag får väl tröst sy lite på nya ol idag:)

    ReplyDelete
  11. Nej i Meedom 0-3 år har jag hittat fickorna! Jag vet inte om de finns i 4-7 år för det har jag inte kollat.

    ReplyDelete
  12. jättefina tyger och en härlig klänning. Avundas din värme och tänker hålla mej inomhus idag och baka lite istället ;)

    ReplyDelete
  13. Vilka härliga tyger både på framsidan och baksidan, de passar så bra ihop.
    Så härlig bild jag längtar efter lite värme och sol.
    Ni får ha en härlig sommardag./ Mia

    ReplyDelete
  14. Åhh! Vilket fint uggletyg, förstår att du vill snåla på det.

    ReplyDelete
  15. Fantastisk uglestoff! Syns det var fint med annet stoff bak. 37 grader... her faller snøen i store flak.

    ReplyDelete
  16. Jag antar att du inte heller var pá symässan i helgen....
    Men du verkar ándá ha tur med loppis och annat. Här finns marknad varje dag om man vill men allt är nytt och i taskig kvalité.

    Här är lakan och egentligen allt annat nästan alltid i syntetmaterial. Det blir sá där äckligt nopprigt efter ett tag användning. Och inte är det roliga mönster pá dom heller.
    Det fár mej osökt att tänka pá när jag var i Indien för längesen, skulle köpa mej en magväska ( det var längesen, pá den tiden man tyckte att det var snyggt:) eller átminstone praktiskt när man reste runt)
    Jag ville ha i svart skinn men indierna ville hellre sälja en i nylon. De förstod inte varför jag inte ville ha en i ÄKTA nylon....Tillslut fick jag skinnväskan till ett betydligt billigare pris än nylonen.
    OK, snart är det vár tur med fint varmt väder men i ár sitter det láááángt inne.

    ReplyDelete
  17. Vilken härlig klänning i ett underbart tyg!

    //Lina

    ReplyDelete
  18. Å jag tyckte att baksidan var så fin. Skulle vilja ha en hel klänning i det till mig själv.

    ReplyDelete
  19. I love this dress so much! Gorgeous!

    ReplyDelete
  20. Åh så fin!! Du har sytt så mycket fint sen sist jag kikade in..!

    ReplyDelete
  21. Finfin klänning och den som spar den ...

    ReplyDelete
  22. Vilket fint tyg, och fin klänning!

    ReplyDelete
  23. Åååh, så fint tyg med ugglan! Längtar till våren och sommaren när jag ser alla dina sommarkläder och bilder! Det där med ditt fina väder orkar jag knappt läsa, det är ju liksom ganska så tvärt om till och med här i södra Sverige där jag bor! Har varit i Helsingfors några dagar.....jag säger bara brrr...fast å andra sidan så har de ju Marimekko!!!!

    ReplyDelete