Saturday, October 24, 2009

Kaniner, Flodisar, namnbyxor och porträtt!!


Hoppety-hop! Kanintröja åt Jade! Eller Max. De kan ju faktiskt ha samma storlek om det kniper! Provade att sy med passpoal enligt en beskrivning från Lilla Gryns blogg. Blev riktigt bra faktiskt, kommer nog göra det fler gånger fast det tog lite längre tid!!


Jag gav ju byxorna i förra inlägget en vecka, well Max fixade hål på flodisbyxorna (och ena knäet) på en dag. Så inga fler tunna bomullsbyxor just nu. Det blev ett till halvlånga brallor med "Max" på rumpan eftersom endel tror att han är en liten tjej. Han har ärvt ett par rosa sandaler nämligen (inga tjejjiga sandaler, men rosa är bara för tjejer här. Och Max förståss.). Men står det "Max" på rumpan borde de nog fatta att han är en liten kille!!!

Klänning, med (lite ändrat) mönster från F.A.E och tyg från Ikea såklart. Hade ingen resår kvar till ärmarna, men det gör inte så mycket utan jag fållade med rullfåll och lät det vara så. Nu har Jade så mycket klänningar att det svämmar över i garderoben. Never mind! Passade på att sy två likadana, eftersom bästisen fyller år nästa vecka och får en i present.Sist ut är en bild på mig och pappa som Jade ritat. Inte illa för en som nyss fyllt tre bast!! Förhoppningsvis har hon ärvt sin mors artistiska sida (för min ovilja till att springa och annan form av motion har hon minsann ärvt...). Kanske blir en liten Picasso av henne!!!

16 comments:

 1. Jättefina kläder och UNDERBART porträtt! Vilken talang!

  ReplyDelete
 2. Fin fina kläder och en fantastisk teckning! Helt klart en talang!!

  ReplyDelete
 3. Så söt flodis klänningen blev! Kanin tröjan är oxå helt i min smak, lilleman har en nästan likadan fast långärmad som Äppel Päppel sytt:)Fin teckning! Det är ju bara för härligt när barnen börjar få till det på rit fronten!

  ReplyDelete
 4. JÄttefina kläder!

  Hilco är ganska dyrt även i Sverige, jag tror att biltyget kostade runt 200 kr metern och enfärgad velour ligger på runt 170 kr metern, men jag börjar tycka att det är värt det för kvaliteten är ju så bra. Om du vill ha något så är det bara att skrika till så kan jag tyglanga!
  Jag har också bott i Sydney, fast jag bodde i Bondi Beach - jag älskar den staden och saknar den väldigt ofta!

  ReplyDelete
 5. Vilka fina kläder. Vad snygg tröjan blev med passpoal.
  En blivande konstnär kanske??

  ReplyDelete
 6. Ja hippa Jade! Min är snart 4,5 och kan inte rita så men pojkar är ju lite tröga ofta.
  Gillar Max-byxorna!

  ReplyDelete
 7. Hej jag gillar Max byxorna. Bra med byxor med namn jag tycker att folk över lag är dåliga på att se om det är en pojke eller flicka, det behövs inte ens rosa sandaler föra att det skall tro något annat.
  Juliette hade brun vinterjacka, täckbyxa, svarta skor och rosa mössa ändå tycker de att det är en pojke. Själv tyckt jag att mössan skulle räcka. Det är inte kul för en 4 åring flicka att bli kallad pojke.
  Teckningen är jättfin jag älskar barnens första teckningar de är så fulla av liv.

  ReplyDelete
 8. Snyggt med passpoal! Här är det djungel som gäller...alla vill ha djungel..t.o.m. sjuåringen...jag måste skaffa mer djungel...tur att det kommer igen..!

  Barnens första teckningar är så härliga...rama in den vettja! Det brukar bli härligt!

  ReplyDelete
 9. Så proffsiga både byxorna och tröjan med passpoalen såg ut! Kul med porträtt!

  ReplyDelete
 10. Jätte fin bild på er två =) Och super fina kläder!!
  Som svar på din fråga var man köper bäst velour så vet jag inte riktigt kanske Nea Nobell men det är säkert inte billigast där kan inte riktigt svara!!

  ReplyDelete
 11. Snyggt med passpoal! Försökte mig på det förra vintern, men det vart inge bra. Kanske får kika in på Lilla gryns syblogg! Tuffa bralls till Max också förresten! Mycket fint du har fått till!

  ReplyDelete
 12. Fina kläder - söt namnapplikation (och superskön teckning)!

  ReplyDelete
 13. Tänk om man kunde stoppa in lukter pá burk som man kunde ta fram ibland och minnas......

  Jag har kylskápet fullt med sma huvudfotingar. Gillar dom skarpt!

  Hár fár alla flickor hál i öronen och med det öronhánge vid ett par dagars álder. Dock inte min Naia.
  Minns en dam som frágade om Naia var en flicka eller pojke ( hon kan ha varit ca 6 mánader) En flicka, sa jag. Ja, det är ju inte lätt att veta eftersom hon inte har öronhänge sa damen. Nej, förvisso sa jag, men hon har en rosa klánning med rych-pych pá sa jag.

  ReplyDelete
 14. Vad snyggt med passpoal, det har jag aldrig provat! Dekorsömmarna på jeansen i min blogg är sydda på vanlig maskin med tvillingnål. Jag har en kombinationsmaskin, men orkar inte alltid bygga om den för täcksöm och byta trådfärg, särskilt inte när kläderna "bara" är till John ;-)

  ReplyDelete
 15. Jag köper min velour på olika ställen. Hilcos fina, men dyra, velour gillar jag bäst. Men Mjuka Tygers(mjukatyger.se) velour är ok. Däremot har jag nog haft otur där på sista tiden, varit en del strul med leveranser.
  Velour från Andersson och Hjalmarsson, tror jag de heter, är också helt underbar men svår att få tag i (finns ibland hos mjuka tyger).

  ReplyDelete
 16. Pssst!

  Maila mig, minns inte din mailadress: har kanske hittat något åt dig som du söker....

  ReplyDelete