Wednesday, October 28, 2009

klänningar. Ikea.

Min skitmejl funkar inte. Varje gång jag försöker använda den säger datorn att jag inte är authoriserad (eller vad det nu heter, authorized). Nähä, och vem är det då? Tomten? Och på tal om tomten, så var jag till Ikea förra helgen... Man måste ju kolla in julpyntet och sånt, det är ju nästan lite tradition här faktiskt. Det blir ingen julgran i år, eftersom frestelsen skulle vara allt för stor för lille terroristen. Då kan man lika gärna byta namn från julgran till klättergran, och vi får spendera hela julen sopandes trasiga julgranskulor och granbarr.

Iallafall, tog mig fram till kassan på mindre än 40 minuter. Glad i hågen och nöjd över att inte ha spenderat mannens hela årslön på julpynt och nödvändiga saker såsom servietter, ramar, porslin och annat man behöver när ens hem redan svämmar över (Maken som vanligt om än gladare i hågen över detta). Sen ska man ju som vanligt ta sig förbi delikatessen på vägen ut. Maken börjar se smått orolig ut. Med all rätt. För även om jag lovar dyrt och heligt att jag bara ska köpa ett paket med knäckebröd och lite choklad, så blir det ju oftast lite mer. Och nu talar vi inte en påse godis och en burk lingonsylt. Utan vi talar typ en av varje utav hela sortimentet, och två av det jag gillar allra bäst. Mannen kallsvettig och funderar seriöst på att ringa banken och deklarera kortet stulet innan jag hinner till kassan. Tyvärr (för honom) så har jag en förmåga att kunna länsa en butik snabbare än du kan säga ”årslön”, och hade därför betalat innan han ens hade hamnat i telefonkö till banken...
Men nu har jag lovat att det inte blir något mer Ikea förrän efter jul. Då får jag åka. Själv. Utan VISA kort.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sydde en klänning åt Jade. Mönstret är nu en salig blandning av eget, Simplicity mönster och mönster från FAE. Tyget införhandlades på eBay, och var lite grällare än vad jag hade tänkt mig men men... Provade rullfåll med "wooly thread", vet inte vad det heter på svenska men bra blev det iallafall. Vet inte om klänningen kommer användas, I'll have to ask the boss. Det är ju hon som bestämmer själv numer vad hon ska ha på sig...


Sen blev det en vanlig enkel klänning. Jag var tvungen att rita ett nytt mönster, eftersom jag hittade det gamla mönstret efter mycket letande. Ihopknölat i soppåsen. Som var full av blöjor... Så det blev att rita ett nytt och provsy. Modellen blev ok, men klänningen blir nog inte använd eftersom tyget har "åldersfläckar" överallt. Syns kanske inte så väl, men ser lite smutsig ut på nära håll. (Fast den lär ju bli smutsigare ändå när hon har på sig den så det kanske inte spelar nån roll...). Och så är den "slarvsydd" förståss, men det får väl bli en lekparksklänning. Ska väl tillägga att den blev lite väl rak i modellen. Den var utsvängd men blev för lång, så jag kapade av den. Får ändra det. Sen...


Långt inlägg, sorry!

13 comments:

 1. Haha, roligt att läsa om er tripp till Ikea :-D
  Som vanligt syr du så söta klänningar. Jag gillar den lite raka modellen.

  ReplyDelete
 2. Hahaha, rolig IKEA-tripp.... Kanske bättre för makens hjärta att du åker själv nästa gång, men ta med dig hans VISA-kort.. ;)

  Mysiga klänningar. Jag håller på att sy min första klänning till Mellan.. Får se om den blir lika fin ;)

  Ha en bra dag! /Linn

  ReplyDelete
 3. Hej, var faktiskt på ikea i helgen dock själv han klarar inte av allt folk. Min syster i New York handlar också mycket i matshopen. När jag frågar om hon behöver något säger hon nej eftersom de har mycket svenska saker där.

  Klänningarna var jättesöta och din lila dotter med. Hur gammal är hon?
  Är det hos er hon är det ser väldigt fint ut.

  ReplyDelete
 4. Fina klänningar, jag fattar inte hur du kan vara så produktiv. Hur hinner du?

  ReplyDelete
 5. Hehe ja jag förstår att du shoppar loss i delikatessen på IKEA, finns mycket jag skulle sakna om jag bodde utomlands!!! Knäckebröd inte minst...
  Klart du får vara med i tävlingen, jättekul att du vill!! =)
  Superfina klänningar båda två! Gillar båda modellerna. Jag är INTE haj på klänningar, kanske för att jag har en son...men har sytt till mina systerdöttrar nån gång. Får väl fortsätta prova mig fram, övning ger färdighet!! =)
  Och att du skrev ett långt inlägg är bara kul, roligt att läsa!

  ReplyDelete
 6. Jag skulle med glädje ta mig an dina kantband, men ser på bloggen att du tar hand om dem själv :)

  ReplyDelete
 7. Tja, det måste ju ändå vara billigare att handla mat på IKEA än att flyga till Sverige varje gång du blir sugen på svenska delikatesser...

  ReplyDelete
 8. Fina kläningar och roligt beskriven IKEA-trip.

  ReplyDelete
 9. Kul med IKEA storyn! Det blir ju lätt lite köttbullar, Delicatobollar, Kanelsnäckor och annat som trillar ner i korgen vid ett IKEA-besök, i alla fall som utlandssvensk. Besökte själv IKEA häromdagen och då blev det 4 flaskor vinglögg och burk med Annas Pepparkakor som gled ner... Och kostade skjortan å halva byxbenet eftersom allt är trippla priset på IKEA utomlands. Men ack så nödvändigt. Ack så gott. Ack så mysigt att ha ett IKEA nära när det suger i Sverigetarmen.

  ReplyDelete
 10. Så underbara!! Både klänningar och Jade! Tyget längst ner är helt fenomenalt!!

  ReplyDelete
 11. Fina mönstrade klänningar! (Jag måste våga många mönster snart!) Jag tror att du har helt rätt i att några åldersfläckar inte spelar någon större roll när det gäller barnkläder. Man måste ju inte ha klänningen på finkalas, om man är kinkig med sånt. Men vid alla andra tillfällen hittar ett barn möjligheter att få fläckar på kläderna och då märks det inte vilken fläck som var där innan eller inte! Och säkert på finkalaset med i och för sig ;)

  Det låter förresten som en ikeatripp jag hade kunnat göra likadan om jag inte bott här i Sverige. Eller ja, kanske inte, jag hade inte klarat att komma till kassan så snabbt som du. Och absolut inte inom en rimlig budget. Jag handlar -alltid- mer än jag tänkt och borde. Och det tar låååång tid för mig att komma igenom allting. Måste ju in i varje litet utställningsrum och spana och provsitta! :)

  ReplyDelete
 12. haha fasen vad rolig du är! Älskar att läsa dina inlägg. Blev lite sugen på Ikea också. Och snygg klänning i sista inlägget. Men lät svårt med infodringar och sånt. Kramen!

  ReplyDelete