Sunday, October 11, 2009

Party, shopping, lekpark - a great Sunday!!!

Barnen hälsar att JNY tygerna får högsta betyg. Går jättebra att spela cricket med, utan boll. Man behöver bara en stycke tjänstvillig fyraårig kusin att agera boll. Nämnas behövs väl inte, att denne fick sig en tjolablängare som hette duga. Max tycker nog att cricket går ut på att veva med den där gula mojängen, iallafall är det det som är roligast. Fast i och för sig så tycker jag också att cricket är ett himla massa vevande och ropande, utan att det händer så värst mycket annat. Ungefär som Yoga. (Fast där kanske man inte ropar förståss...).


Klättra går också bra, för när man är ganska nyligen ett år fyllda, så kan man ju absolut klättra där sexåringarna klättrar.


Och idag firade vi äntligen Jades treårsdag (i efterskott), med ett party. Och eftersom jag är handikappad i köket, iallafall när det kommer till bakning, så gjorde farmor en tårta med Upsy Daisy på. En tårta utan ägg, mjölk, nötter eller mjöl. Då kan man lätt undra vad det var i den. Det vet jag inte, men den gick bra att äta!
På vägen hem sprang jag in på loppisen med en massa kläder som vi inte använder längre, och hittade den här tygbiten. Plus tre meter marimekkotyg Pentti Rinta "Savu" 1977. Oanvänt. 3 dollar. F,Y.N.D. Fast vad jag ska göra med det, vet jag inte. Det är stormönstrat som bara den. Fast fotot är på det andra tyget, Marimekko tyget gick inte att fota nåt bra.

Och sist ut, en t-shirt som har tagit forever att sy klart. Visste inte vad jag skulle sätta dit för halsmudd, eftersom det bara finns tråkiga basfärger här. Men så hittade jag nån slags nästan limegrön trikåaktig liten bit, som jag använde.
Ha en trevlig vecka!!

18 comments:

 1. Vilken söt t-shirt! Gillar applikationen.

  Storleken på jackan är 98/104, om du är intresserad avd en så kan du skicka ett mail till mig :)

  //Lina

  ReplyDelete
 2. Verkligen en busy Sunday..! Har själv haft det ganska så okej..även om det inte blivit så mycket sytt-och shoppa barnkläder går ju inte när man går omkring och tänker: "den här kan jag ju sy själv...vilken bra idé" om varje plagg....

  Härlig flodhästtröja!

  ReplyDelete
 3. grattis till fynden! jättesöt flodhäst!

  ReplyDelete
 4. Ååå söt t-shirt!! Och husvagnen nedan, wow!!

  ReplyDelete
 5. Vilken fin flodiströja! Snygga applikationer du gör!

  Fin tårta, undrar också vad det är i den ;-)

  ReplyDelete
 6. Så fin t-skjorte med herlig flodhest på!

  Håper kaka smakte godt:)

  Og søte barn på alle bildene:-)

  ReplyDelete
 7. F.A.N. vilka fynd!! ;) tygerna ska iaf inte ligga pa hyllan tycker jag. väggtavlor? gardiner? mm

  ReplyDelete
 8. Härliga bilder, du har haft mycket för dig! Kombinationen i flodiströjan tycker jag var riktigt läcker och du fick till applikationen jättebra =)

  ReplyDelete
 9. Vilken underbar tårta!! Jättefin blogg oxå ;-)

  ReplyDelete
 10. Okej, då blir den säkert alldeles för liten. Men om du sendan vill beställa en i en större storlek så vet du vem du ska kontakta nästa vår :)

  //Lina

  ReplyDelete
 11. Hej! Det har inte dykt upp något mail, det har nog försvunnit i cyberspace :)

  ReplyDelete
 12. O, vad jag gillade flodhästapplikationen. Det andra var också jättefint. Låter som om ni hade en bra dag:

  ReplyDelete
 13. Så fina kläder! Flodhästklänningen/tunikan är så snygg :-) Är mönstret från Gynthers bok? Jag vet att det finns ett sådant mönster i den boken men jag hittar det bara inte! Till slut gav jag upp...får leta en dag när jag inte är så trött ;-)

  ReplyDelete
 14. Wow så mycket fint!! Och grymt läcker tårta!!
  Den rosa velouren är från JNYdesign och den är verkligen underbar!!
  Hur jag kantbandar är nog inget unikt, men jag bestämmer mig för hur tjock kant jag vill ha, tex 1,5 cm. Klipper då en remsa som är ca 5 till 6 cm tjock. Markerar var 3 cm är spraylimmar och viker så att det sitter, har då en vikt kant på 1,5 cm. Viker den över kanten på tyget (och drar) och syr med tex tvillingsöm.
  Hoppas du förstår.
  /Anna

  ReplyDelete
 15. tack! lillasyster har en klänning/tunika på bilden av tyg från finland http://syltigochsaftig.blogspot.com/2009/01/klnning-eller-tunika.html

  ReplyDelete
 16. Man kan stryka istället för limma. Det är bara det att jag är alldeles för lat ;-).
  Det snöar här idag....

  ReplyDelete