Saturday, October 31, 2009

Inte ett moln på himlen

Så Jade fick en klänning med moln på istället.... Mönstret är ett vintage mönster, storlek 4. Har inte provat den på ännu, men den lär väl passa så småningom. Tyget är ett gammalt påslakan i sådär skick, och det brunrandiga är från tyghyllan. Tog inte direkt en halvtimma att sy, för det var en himla massa infodringar och interfacing (vad det nu heter på svenska...). Fast det lär ju gå snabbare nästa gång!
Här är Max f.d. rockstar brallor. Tyvärr var hålen på byxknäna såpass stora att han inte kunde ha jeansen på sig, men det var ju enkelt fixat. Klippte av de trasiga benen (på byxorna, inte på Max) och sydde dit lite tunnt örngottstyg och vips ett par perfekta halvlånga shorts som skyddar knäna mot närkontakt med asfalten.
Och sist ut ett linne till Jade eller Max, har inte bestämt mig ännu... Mönstret är gratismönster från Ottobres website. Kaninerna från JNY, enda kanintyget häromkring!!!
Nu ska vi gå och fika nere vid stranden, det är jättefint väder idag. Lagom varmt, soligt och svala fläktar...


16 comments:

  1. Så mycket fint! Smart att göra om jeansen! Det där linnemönstret är verkligen läckert!!

    ReplyDelete
  2. Härliga kläder!Kul med några andra moln som omväxling:)Vad avis jag blir på dig som syr linnen när det mest är läge för höst eller tom vintermössor här... Hoppas det är ok att jag lägger till dig på min blogglista?

    ReplyDelete
  3. jättefina allihopa, men molnklänningen är absolut min favvo. molntiyget från gunilla ???, älskar det, och kombo med den bruna, det passar ju perfekt, och det jag gillade mest vad modellen på klånningen, så vintage-retro, men så himla vackert att jag jag vill ha den på mig, förlåt jade.

    ReplyDelete
  4. Underbar klänning, vill också ha tag på en bit av det där tyget!
    Håller med JuMel, hade varit skönt om det var lite varmare här också.

    ReplyDelete
  5. Mycket fint du sytt och fixat!

    //Lina

    ReplyDelete
  6. Härliga kläder! Skönt med värme! Här pratas det om att det ska bli snö i nästa vecka!!! Redan! Hua! Och vi bor ändå i Göteborg...inte Norrland direkt!

    ReplyDelete
  7. Oj oj så mycket snyggt det var här då!! Klänningen med moln var ursnygg =)

    ReplyDelete
  8. Läckert alltihopa! Molntyger är underbara...jag har köpt av nytryck att Axens molntyg och planerade byxor, men nu måste jag nog fodra dem...för bara bomullstyg är nog liiite kallt nu...

    Jo, jag ska kolla in öppettider för sliperiet nu och se om min kära älskade man (det gäller att smöra nu) kan tänka sig att lämna in dem och hämta dem...typ på tisdag?!)

    ReplyDelete
  9. det är fint ändå, moln är alltid läcker, skicka mönstret, så himla snäll av dig, kram och hörs

    ReplyDelete
  10. Och förresten har jofotex öpnat idag ett shop online och tro mig, underbar att beställa utan åka dit, de första som beställer får till och med bonus present, men vet inte hur är det med utomlands betalning. jag passade på med landskaptyg som var slutsåld och säljes igen, 120._, vad tycks?

    ReplyDelete
  11. Wow, så mye fint du har laget siden sist jeg var innom her:)

    Kjolen ble kjempesøt!
    Og smart ide å klippe av bukseben og erstatte dem med annet stoff.

    ReplyDelete
  12. Verkligen jättefina kläder, vilken söt klänningsmodell!
    Hela sommaren som var tänkte jag sy linne åt Kiron, men inte blev det av inte..

    ReplyDelete
  13. Hej!
    Jag har bara köpt mönstrad velour från Mjuka tyger och den har varit ganska tunn. Väldigt mjuk och gosig, men tunn, passar bra till tunikor/ tröjor och bebiskläder. Kanske inte till byxor för större barn, enl mig iaf. Förutom Hilcos så är min nya favorit JNYs, den är GRYM, både i färg och kvalitet. Har hennes turkosa och rosa (cerisa). Jofotex velour är ganska bra också, men har varierat i kvalitet. Deras randiga är grymt snygg och i bra kvalitet iaf. Skulle jag välja tre färger skulle jag välja turkos, rosa (cerise) och brun. Brun tror jag passar till de flesta av apor och lejon, husvagnar, ugglor etc. Jag köper all enfärgad velour hos JNY nu iaf. Bra pris, grymma färger och bästa kvaliten, näst efter Hilco eller snudd på samma iaf!
    Lycka till!!

    ReplyDelete
  14. Vad mycket fint du syr och vad mycket du syr! Imponerad!

    ReplyDelete
  15. Vilken smart idé med byxorna, och snyggt blev det också! Jag gillar verkligen linnemodellen från Ottorbre, men har inte provat den själv. Det får nog bli till sommaren :-)

    Det är jättesvårt att välja en favorit bland tågtygerna, men om jag måste så får det nog bli det blå/röda tyget!

    ReplyDelete
  16. Jättefina kläder! Jag skickad halsbandet häromdagen så det borde väl snart dyka upp, vet inte hur lång tid det tar att komma fram till Australien.

    ReplyDelete